Uncategorized

Orange is the new black

Vanavond speelt Nederland weer. Alles kleurt oranje en oranje lijkt wel het nieuwe zwart. Je zou dus bijna gaan denken dat dit een blogpost over voetbal is. Maar nee! Vandaag vertel ik je over mijn favoriete serie van dit moment.

Ik heb sinds een maand Netflix en vroeg een vriendin om tips. Zij kwam met een aantal series, waaronder Orange is the new black. Op vele instagramfoto’s en blogs zag ik al dat meiden deze serie volgen. Dit moet dus wel een goede serie zijn. En inderdaad, ik ben verslaafd! Ik ben nu bezig met seizoen 2 en gelukkig komt er een seizoen 3. Wanneer is niet bekend, maar de komst van een derde seizoen is al wel aangekondigd.

De serie is gebaseerd op de autobiografie Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison van Piper Kerman en werd gecreëerd door Jenji Kohan.
In de serie heet Piper nog steeds Piper, alleen hebben ze haar achternaam veranderd van Kerman naar Chapman. Piper Chapman, gespeeld door Taylor Schilling, is als biseksuele vrouw verloofd met een man, Larry. Larry en Piper wonen samen in New York City, wanneer Piper op een dag wordt opgepakt voor drugssmokkel. Vijftien maanden lang moet zij in een federale vrouwengevangenis boete doen voor het transporteren van een handtas vol met drugs voor haar ex-vriendin, Alex Vause, die een internationale drugssmokkelaar is. De misdaad gebeurt tien jaar voor de serie begint. In de verstreken tijd is Piper een gehoorzame burger geworden. Ze verruilt haar comfortabele New Yorkse leventje voor een oranje overall. In de vrouwengevangenis vindt ze onverhoopt strijd, vriendschap en misschien ook wel liefde binnen een opmerkelijke groep gevangenen. Dat zorgt voor onverwachte maar ook hilarische gebeurtenissen. Ondanks dat Piper vastzit voor een misdaad ga je toch met haar meeleven bij alles wat ze meemaakt en hoop je dat het goed komt met haar.

Al met al is het een meeslepende, humoristische serie, die je zeker eens moet kijken. En mocht je toch nog twijfelen, kijk dan zeker ook even de trailer hieronder.

Wat is jouw favoriete serie? Ik kan zeker aanraders gebruiken voor als ik klaar ben met Orange is the new black.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

6 reacties

 • Reply
  Sas
  juli 9, 2014 at 8:15 am

  Mijn favoriet: Criminal minds, heerlijk<33

  Fijne dag vandaag 🙂

 • Reply
  Teddy
  juli 9, 2014 at 3:11 pm

  Klinkt goed! Ik ben ook echt mega van van netflix. Het enige nadeel is dat als je een leuke serie hebt gevonden je iets te veel gaat kijken…

 • Reply
  saskia
  juli 9, 2014 at 10:10 pm

  wij zijn helaas al klaar met kijken (wachten tot er weer een nieuw seizoen komt) maar wat een geweldige serie is het toch!!

 • Reply
  Mademoiselle Sophsitiqué
  juli 10, 2014 at 9:08 am

  Ik ben helemaal verslaafd aan Devious Maids, echt een toffe serie!

 • Reply
  Bianca
  juli 10, 2014 at 9:53 am

  Dit is zo’n gave serie ik kijk deze met veel plezier heerlijk om naar te kijken x

 • Reply
  Marlissa
  juli 10, 2014 at 6:13 pm

  Ik moet nog steeds beginnen aan deze serie!!