Uncategorized

Mom’s Monday: mijn favoriete handverzorging

handverzorging maart 2014

Op mijn werk, zowel op school als in het restaurant, was ik vaak mijn handen. En ook thuis doe ik dit regelmatig. Dit zorgt ervoor dat mijn handen snel droog worden en mijn nagels slap. Mijn handen verdienen dan wel wat extra aandacht. Daarom deel ik vandaag mijn favoriete handverzorgingsproducten.

lemony flutter

Lush Lemony flutter
Lemony flutter is een boterachtig product voor je nagelriemen, dat heerlijk naar citroen ruikt. De bestanddelen van Lemony flutter zijn allerlei soorten oliën. Toch is het product, zoals ik al schreef, boterachtig en geen vloeibaar goedje. Wanneer je dit op je nagelriemen smeert verandert het dikke, romige product binnen no time in olie, die snel intrekt. Het product is zuinig in gebruik, doordat je maar een klein beetje nodig hebt per keer. Lush had dus beter kleinere potjes kunnen maken, want met zo`n potje van 50gram, die ik heb, doe je een eeuwigheid. En door al de natuurlijke ingrediënten bederft het product sneller.
Door Lemony flutter heb ik geen last meer van droge nagelriemen met velletjes, waardoor mijn handen er een stuk beter uitzien.

handcreme maart 2014

Garnier Intensive 7 days handcrème
Om eerlijk te zijn ben ik niet heel kieskeurig wat betreft handcrèmes. Zolang deze mijn handen maar hydrateert ben ik tevreden. Toch vind ik deze handcrème van Garnier wel erg fijn. Ik heb er destijds bij de Action €1,49 voor betaald. Geen geld dus. De crème zit in een tube wat erg hygiënisch werkt. Op de verpakking staat vermeld dat er honing in de crème zit. Deze staat echter als een van de laatste dingen op de ingrediëntenlijst vermeld, wat betekent dat er niet heel veel van in zit. Je ruikt de honing ook niet wanneer je het product op smeert. Als je het product aanbrengt wordt het snel erg zacht en trekt het binnen een mum van tijd in. De eerste paar minuten voelen je handen wel een beetje stroef. Wanneer de crème is ingetrokken blijft deze, bij mij, 2 tot 3 uur hydrateren, daarna moet ik het opnieuw aanbrengen.
Op de verpakking staat dat de crème een wasbeurt van je handen overleeft. Dat moest natuurlijk even getest worden. Even je handen afspoelen met water overleeft de crème inderdaad, mits je de crème niet net hebt aangebracht. Een uitgebreide wasbeurt met zeep overleeft de crème niet. Maar dat maakt voor mij niets uit, dan breng ik het gewoon opnieuw aan.

herome maart 2014

Herôme nail hardener extra strong
Wanneer ik mijn nagels laat groeien worden deze gauw slap. Ze gaan scheuren en klappen om (auw!). Daarom smeer ik er graag een nagelverharder op. Deze van Herôme vind ik erg fijn. Mijn nagels worden er stevig van, krijgen een subtiele glans en het witte randje wordt er mooi wit van. De bovenkant van het kwastje (de dop) heeft de vorm van een bokkenpootje. Daar kun je eventueel je nagelriemen nog mee terugduwen. Ik doe dat niet, ik gebruik liever een apart bokkenpootje.
De Herôme nail hardener is eigenlijk bedoelt als een kuur van 14 dagen, waarbij je op dag 1 een laag aanbrengt en er op dag 2 een laagje overheen doet. Op dag 3 verwijder je die laagjes, waarna je weer een laagje aanbrengt en op dag 4 nog een laagje, enzovoorts. Dit doe je 14 dagen. Deze kuur mag je, volgens Herôme, maximaal 2 keer per jaar doen. Na de kuur zouden je nagels lang en sterk moeten blijven, waarbij je eventueel nog de nail hardener soft kunt gebruiken.
Voor mij werkt dit product niet wanneer ik het als een kuur gebruik. Zodra ik het product niet meer gebruik worden mijn nagels toch weer slapper en breken ze sneller af. Ik gebruik de nagelverharder dus gewoon wanneer ik dat nodig vind en als basecoat onder andere nagellak. Op die manier werkt het prima voor mij.

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn kleine reviews van mijn favorieten gehad. Ik ben benieuwd wat jullie favorieten zijn. Laat het achter bij de reacties!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

0 reacties