Uncategorized

Kenny

De technologie staat tegenwoordig voor niets. Kinderen groeien op in een wereld van computers, tablets, smartphones en weten vaker beter hoe het werkt dan menig volwassene. Waarom zouden we daar geen gebruik van maken bij de ontwikkeling van het kind? Daarom ga ik zo nu en dan educatieve websites en apps met jullie delen, voor thuis en op school.

Vandaag is het de beurt aan Kenny.nl

Allereerst wat algemene informatie, die van de website zelf komt:

“Kenny.nl is een website voor groep 1, 2 en 3. De site is gerealiseerd in nauwe samenwerking tussen ouders, leerkrachten en Kennisnet. Kenny.nl is hét online hulpje voor in de klas. De site biedt educatiefKenny, digitaal lesmateriaal, zoals kinderspellen, filmpjes en prentenboeken die aansluiten bij de leerdoelen van groep 1, 2 en 3. Handig voor op het digibord én thuis, maar vooral ook leuk en leerzaam voor peuters en kleuters.

Taal, rekenen, ruimtelijke oriëntatie
Kenny woont in een koekoeksklok, maar vliegt ook graag rond. Op de site wijst Kenny kinderen de weg en laat ze zien waar ze leuke spelletjes, filmpjes, kleurplaten en verhalen vinden. Ook leerkrachten en ouders hebben een rol: de knop ‘Voor leerkrachten & ouders’ biedt een filter om spelletjes en filmpjes te selecteren. Verder bieden de wolken een selectie die aansluit bij een actueel onderwerp of de thema’s taal, rekenen en ruimtelijke oriëntatie.

Veilige omgeving voor de kinderen
De ´homepage´ is bedoeld voor volwassenen, waar zij vinden tekstuele informatie en acties vinden. Ook de kleurplaten zijn via deze pagina te vinden, omdat deze in PDF-formaat geprint moet worden. Het printen van kleurplaten verloopt op deze manier via de leerkracht of ouder.

Na klik op ´Start´ op deze homepage opent een volledig scherm, dat afgesloten kan worden met de esc-toets. In die omgeving worden ook geen links elders op internet aangeboden.

Werking site
Centraal op de site staat de koekoeksklok van Kenny met hierop de dagen van de week. Iedere dag biedt Kenny hier een nieuw spel of filmpje aan, soms gekoppeld aan de actualiteit zoals de seizoenen. De wolkjes bieden de ingang naar spelletjes en filmpjes op het gebied van taal, rekenen en ruimtelijke oriëntatie. Ook zijn er wolkjes die toegang bieden tot voorleesverhalen en kleurplaten. Rechtsboven is de speciale ingang voor leerkrachten en ouders te vinden waarmee de spelletjes en filmpjes kunnen worden gefilterd op thema en tijd.

Ontdekken
Ook andere onderdelen op de site zijn aanklikbaar, zoals Kenny zelf, de schommel en de klok. Kinderen kunnen in Kenny’s wereld een heleboel ontdekken!

Tips voor ouders
Bij ieder spel, filmpje of verhaal is een tip te zien, om bijvoorbeeld de educatieve waarde eruit te halen of om samen creatief aan de slag te gaan. Hiermee stimuleert Kennisnet de betrokkenheid van ouders bij de online belevenissen van hun kinderen.

Bron: Kenny.nl

website kenny

De website is duidelijk en overzichtelijk opgebouwd. Kenny is een vogel, die je meeneemt in zijn wereld; hij leidt je rond. Kenny spreekt veel kinderen aan. Ze vinden hem een leuk figuur.
De koekoeksklok, het huis, van Kenny is het centrale punt. Op deze koekoeksklok staan de dagen van de week waar je op kunt klikken. Iedere dag is er een nieuw filmpje of spelletje beschikbaar. Daarnaast staan er om de koekoeksklok heen een aantal wolken. Deze wolken bieden ook weer verschillende mogelijkheden, zoals reken-, taal- en bouwspelletjes. Ook zijn er voorleesverhalen en knutselideeën te vinden.
Wanneer je met je muis ergens op terecht komt praat Kenny en vertelt hij wat het is. Dat maakt de website erg duidelijk.
Ook kunnen ouders of leerkrachten filters instellen, daardoor kun je precies filteren wat jij wilt doen met je kind(eren), waardoor je doelgericht te werk kunt gaan.
Naast dat de site erg gebruiksvriendelijk is en verschillende mogelijkheden geeft om te werken aan de ontwikkeling van kinderen in groep 1, 2 en 3, vinden kinderen het ook leuk.
In de onderbouw heb ik vaak gebruik gemaakt van Kenny als spelletje tussendoor. De kinderen reageren hier enthousiast op. Kenny spreekt kinderen aan en ze vinden de spelletjes, die je er kunt doen, leuk.
Zeker het bekijken waard!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

0 reacties