Uncategorized

Fivorites of January 2016

IMG_6717-001

Hallooo, daar ben ik weer! Januari was een ontzettend drukke maand op het werk. Citotoetsen afnemen, nakijken, analyseren, groepsplannen evalueren, nieuwe plannen schrijven, rapporten schrijven én natuurlijk hetgeen waar het om gaat – al lijkt dat soms te worden vergeten – lessen voorbereiden en geven. Door die drukke werkweken was ik ontzettend moe, toe aan rust en kroop ik vaak al om 21:00 uur mijn bed in. Even tijd voor mezelf en bijtanken, dat stond in januari toch wel centraal, naast werken. Maar januari stond ook in het teken van een heel leuk, spannend nieuwtje…Ben je benieuwd? Lees dan zeker verder voor mijn vijf favorieten van januari.

Favorite stationary – Moleskine Weekly Notebook
Ik heb een prachtige planner van Kikki.K en dat weerhield me er telkens van een Moleskine agenda aan te schaffen. Maar elke keer zag ik hem weer en hoorde ik van collega’s en Amy dat ie zo fijn is. Dus ben ik natuurlijk overstag gegaan. Op één bladzijde heb je de dagen van de week, daar kun je je afspraken neerzetten. Op de bladzijde ernaast heb je ruimte voor notities en to do lijstjes. En dat werkt ontzettend handig. Geen gedoe meer met bladeren in mijn agenda of losse lijstjes naast mijn agenda. Gewoon alles overzichtelijk bij elkaar, praktisch!

Favorite serie – Moordvrouw
Dennis en ik kijken amper tv. De dingen die we kijken zijn op één hand te tellen. Zo hebben we toevallig laatst alle seizoenen van Penoza gekeken, volgen we altijd Expeditie Robinson, zitten we aan de buis gekluisterd bij Wie is de Mol (wie denk jij dat het is?) en volgen we ook Moordvrouw. Ik vind het heerlijk om op zondagavond mijn gedachte op 0 te zetten en Moordvrouw te kijken. En het is geen hoogstaande misdaadserie – er zijn veel betere series wat dat betreft – maar ik vind het wel leuk en vooral ontspannend om te kijken.

Favorite make-up product – Blame it on Nars blush palette
Ik heb dit palette al een tijdje, maar gebruikte ik hem tot nu toe veel te weinig. Daar is afgelopen maand verandering in gekomen. Ik ben gek op blush en moet ze eigenlijk van mezelf meer afwisselen. Ik grijp nu vaak – in alle vroegte ‘s ochtends – naar dezelfde. Afgelopen maand is het me gelukt vaker af te wisselen en dan greep ik naar dit prachtige palette. Het is echt een plaatje. De blushes zijn mooi, maar ook van de verpakking word ik spontaan vrolijk.

Favorite activity – Reading
Net als vorig jaar is dit jaar mijn doel om meer boeken te lezen. En in januari ben ik al voortvarend van start gegaan. Ik heb eindelijk mijn dikke pil uit waar ik al een tijdje mee bezig was en ben in mijn volgende boek bezig. Ik lees niet zoals sommige andere een paar boeken per maand, maar dat vind ik ook niet erg. Ik vind het heerlijk om te lezen en geniet er echt van. Maar één ding is dan wel weer jammer. Als ik eenmaal een boek heb gelezen, lees ik hem niet gauw nog een keer. En waar laat je die boeken dan? Zeker nu ik ga verhuizen, – *spoileralert* –  heb ik er weinig zin in om alles mee te nemen. Dus lijkt het me leuk – en heel ‘groen’-  om mijn gelezen boeken door te geven aan iemand anders. Ik moet nog even goed bedenken hoe ik dat aan wil pakken, maar stay tuned, want binnenkort ga ik er mee aan de slag op mijn blog.

Favorite news – Moving house
Dennis en ik wonen nu ruim 2 jaar samen en dat bevalt ons hartstikke goed. – We vechten elkaar de tent niet uit. – In het dorp waarin wij wonen is het erg moeilijk om aan een huurwoning te komen, zeker via instanties voor een sociale huurwoning. Dus huren wij ons appartement particulier. Je raadt het misschien al, dat is niet goedkoop. Maar in januari kregen wij een berichtje dat wij naar een woning mochten komen kijken. Het leek wel te mooi om waar te zijn, omdat we hier al zo lang op wachtten. We bezochten de woning en zagen veel voordelen ten opzichte van onze huidige woning; het is een écht huis, dus meer ruimte, én een tuin! We hebben niet lang hoeven te twijfelen en gaan begin maart al verhuizen. Dat betekent nu een hoop inpakstress, maar dat komt allemaal goed. Ik kijk er ontzettend naar uit!

Wat waren jouw favorieten van januari? 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

6 reacties

 • Reply
  evelien
  februari 10, 2016 at 7:14 pm

  Wat een leuke favorieten! Ik ben heel erg benieuwd naar de serie moordvrouw! Mijn moeder kijkt het ook altijd, misschien een keertje mee kijken dan hihi (:

  Liefs! Evelien

 • Reply
  Amy
  februari 10, 2016 at 7:20 pm

  Ahh superfijn dat jullie een nieuw huisje krijgen! Meer ruimte en een tuin is wel echt heel erg fijn! Succes met alle voorbereidingen 🙂 Enne.. Toevallig zat ik laatst ook te denken wat ik met mijn gelezen boeken moet. Ruilhandel boekenclubje starten? 😉

 • Reply
  Withlovefroms
  februari 10, 2016 at 8:31 pm

  Leuke favorieten! Een van mijn favoriete bezigheden van het moment is ook lezen! I love it!

  • Reply
   http://www./
   november 26, 2016 at 3:35 pm

   Erstell in Deiner style.css des Themes folgende Klasse:blockquote.pullquote p, div.pullquote p {}Dort dann ein padding-top setzen mit dem Wert, den Du haben willst. Ich brauchte gerade mit Chrome dazu noch den !important Wert.Denke mal folgendes sollte gut passen:blockquote.pullquote p, div.pullquote p {padding-top: 20px !important;}

 • Reply
  Linda
  februari 11, 2016 at 11:00 am

  Wat leuk dat je gaat verhuizen, gefeliciteerd! En dat is wel inderdaad al snel, succes! En ik vind de moleskine agenda ook heel fijn. Gebruik hem nu niet omdat ik merkte dat ik toch losse lijstjes ging maken, maar ik denk dat ik hem in de toekomst zeker nog een keer ga kopen.

 • Reply
  Sas
  februari 14, 2016 at 8:13 pm

  Leuk om te lezen! Ik heb het lezen ook weer opgepakt en ben eindelijk begonnen aan de serie The Fall waar ik al tijden aan wilde beginnen.