Uncategorized

Fivorites – Apps op mijn telefoon

IMG_5096

Het is al lang geleden dat ik een fivorites (five + favorites = fivorites) over één bepaald onderwerp heb gemaakt. Natuurlijk deel ik iedere maand mijn maandelijkse favorieten, maar in november was het voor het laatst dat ik een thematische fivorites maakte. Hoog tijd dus voor een nieuwe en dit keer deel ik mijn vijf favoriete apps op mijn telefoon. Ben je benieuwd naar de apps die ik het meest gebruik of gewoonweg heel leuk of handig vind? Lees dat zeker verder.

WhatsApp
Iedereen kent het en – bijna – iedereen gebruikt het; WhatsApp. Een super handige, gratis app om in contact te blijven met je vrienden, familie, collega’s, etc. Ik vind WhatsApp echt een geweldige uitvinding én ik kan echt niet meer zonder. Ik kan me al bijna niet meer voorstellen hoe ik vroeger zoveel mogelijk tekst in één smsje probeerde te zetten, zodat het me minder geld kostte.

Instagram
Ik houd van prachtige foto’s en vind het dus heerlijk om door andermans feed te scrollen. Ik vind het ontzettend leuk om op Instagram opzoek te gaan naar andere accounts om te volgen.  Maar ook de minder ‘perfecte’ feeds vind ik ontzettend leuk om te volgen. Zo krijg je een kijkje in iemand leven en ik hou stiekem wel van een beetje ‘blieken’.

VSCOcam
VSCOcam is een super handige – gratis – app om foto’s mee te bewerken. Ik vind de filters en mogelijkheden mooier en fijner dan die van Instagram zelf. Daarom bewerk ik mijn foto’s eerst in deze app en zet ik ze daarna op Instagram.

Pocket
Pocket is een app waarin je stukjes – blogposts, artikelen, etc. – die je later wilt lezen op te slaan en overzichtelijk bij te houden. Je kunt tags toevoegen aan artikelen, zodat de stukken overzichtelijk worden ‘gesorteerd’. Ik vind het super handig! Zo kan ik blogposts en artikelen die ik absoluut wil lezen daarin op slaan. Ook gebruik ik het graag om inspiratie op te slaan.

Wunderlist
Ik ben gek op het maken van lijstjes. Ik maak ze vaak op papier, maar soms is het ook handig om ze op mijn telefoon te maken. Die heb ik immers altijd bij me en soms is typen gewoon handiger dan schrijven. In Wunderlist kun je allerlei lijstjes maken en deze categoriseren. Je kunt je lijstjes ook delen met anderen, zodat je samen een lijstje kunt maken. Zo heb ik samen met mijn vriend een lijstje voor boodschappen/ het huishouden. Heel degelijk, maar wel ontzettend handig.

Wat zijn jouw favoriete apps?

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

10 reacties

 • Reply
  Brittany
  augustus 23, 2015 at 9:08 am

  Whatsapp en Instagram gebruik ik zelf ook heel vaak. Pocket ken ik niet maar klinkt wel heel fijn! Ik ga hem even uitproberen.

  Liefs, Brittany

 • Reply
  Amy
  augustus 23, 2015 at 9:28 am

  Wunderlist klinkt als een hele handige app, die ga ik eens bekijken! Werkt het ook op verschillende telefoons?

 • Reply
  Marlissa
  augustus 23, 2015 at 9:32 am

  Zitten een paar leuke tips tussen! Instagram blijft een favoriet 🙂

 • Reply
  Puck
  augustus 23, 2015 at 5:26 pm

  VSCOcam ken ik nog niet. Ben wel op zoek naar iets leuks om foto’s snel mooi mee te kunnen bewerken dus ik zal hem eens uit gaan proberen. Momenteel gebruik ik photofy.

 • Reply
  Sas
  augustus 24, 2015 at 9:21 pm

  Leuk om jou lijstje te zien! Ik gebruik het meeste Whatsapp, Instagram en Vsco Cam 🙂

 • Reply
  Anne (Ditisanne.nl)
  augustus 26, 2015 at 9:07 am

  Wat leuk! Ik heb gelijk VSCO Cam gedownload, vind het altijd leuk om foto’s een beetje te bewerken voor ik ze online zet maar mis een goed programma op mijn telefoon. Ga het hier eens mee proberen, dank voor het delen!

 • Reply
  Nadine
  augustus 26, 2015 at 10:17 am

  Oeh wat heb je een mooie blog! De laatste app kende ik alleen niet, die zal ik eens downloaden. Mijn favoriete app is denk ik … Ruzzle haha. Ik ben niet zo fan van spelletjes, maar dit is gewoon zo leuk om te doen met vrienden. 🙂

 • Reply
  sammie
  augustus 26, 2015 at 1:26 pm

  Leuk overzicht! De eerste 2 uit je lijst komen ook in mijn favorieten voor 🙂 Snapchat is op het moment ook favoriet en WordPress en Twitter staan ook in mijn favo lijstje 🙂

 • Reply
  Charlotte
  augustus 29, 2015 at 9:44 pm

  Pocket ken ik nog niet. Die ga ik toch ook eens bekijken! VSCOcam vind ik ook fijn, maar ik gebruik vooral Snapseed en PhotoStudio. Heerlijke apps om je foto’d net dat tikje meer te geven!

 • Reply
  Vivian
  september 4, 2015 at 8:05 pm

  Behalve die fotobewerkingsapp zijn deze ook allemaal essentieel voor mij!