Uncategorized

Entoen.nu


In mijn vorige blog, over het Rijksmuseum, gaf ik aan dat bepaalde kennis van geschiedenis wel handig is voor het bezoek aan het museum. Dit leer je natuurlijk op school en thuis. En dit kan tegenwoordig op verschillende manieren.
Ik maak, tijdens mijn geschiedenislessen, zelf vaak gebruik van de website entoen.nu. Deze website geeft de canon van Nederland weer. De canon van Nederland is een lijst van vijftig thema’s die een chronologische samenvatting geeft van de Nederlandse geschiedenis.
Op de website staat de tijdlijn weergegeven met iconen en jaartallen. Wanneer je een bepaald icoon aanklikt krijg je informatie over dat onderwerp in de geschiedenis. Op een korte en duidelijke manier staat de geschiedenis beschreven. Ook zijn er video’s te zien over het onderwerp en worden er boeken-, film- en websitetips gegeven.

De website bestaat uit een deel voor iedereen, een deel voor leerlingen en een deel voor docenten. Het deel voor iedereen en deel voor leerlingen verschillen niet veel van elkaar. Alleen zijn de teksten in het leerlingengedeelte eenvoudiger geschreven. Bij het deel voor leerkrachten staan er lessen en het didactisch concept beschreven. Ook geeft de website, in dat deel, de mogelijkheid tot een methodecheck en informatie over nascholing.
De website is duidelijk ingedeeld en  geschikt om zowel op school als thuis te gebruiken. De website kan een kind namelijk helpen bij het leren en de ouder en leerkracht helpen om de geschiedenis duidelijker te maken. Er is een quiz beschikbaar, waarmee de kennis kan worden gecheckt.

Al met al zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op entoen.nu.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

0 reacties