Reizen

Travel – stedentrip bucketlist

img_9676-001

Reizen, ik hou er van. Nieuwe plekken ontdekken, de cultuur ervaren, ander eten proeven, daar maak je mij heel gelukkig mee. Ik heb al een aantal mooie landen en steden mogen zien, maar er zijn nog veel meer plekken waar ik naar toe wil. Die heb ik allemaal bij elkaar gezet op mijn travel bucketlist. Geen bucketlist voor alleen 2017 – helaas, was dat maar haalbaar – maar ik hoop dat ik over een aantal jaar mijn travel bucketlist moet vernieuwen, omdat ik tegen die tijd al veel van de steden van mijn lijstje heb gezien.

Dit jaar staan er in ieder geval al twee tripjes gepland. Eén stedentrip naar Barcelona om het broertje van Dennis, die daar woont, op te zoeken en natuurlijk te genieten van deze bijzondere stad. Ondanks dat ik er al drie keer ben geweest, vind ik het super leuk dat we weer gaan. En deze zomer gaan Dennis en ik drie weken door Thailand trekken. Ik ben zo benieuwd en enthousiast! De reis is al helemaal gepland. We gaan zelfs twee nachten in de jungle slapen, hoe gaaf!
Dus dat zijn in ieder geval tot nu toe de reisplannen van dit jaar, maar er blijft nog veel te wensen over. Vandaag deel ik de steden die op mijn travel bucketlist staan.

img_9694-001

New York
The city that never sleeps is volgens mij een stad die je gezien moet hebben. Het lijkt me geweldig om me klein te voelen tussen die hoge gebouwen, te kunnen winkelen in allerlei winkels die we hier niet hebben, te kunnen relaxen in Central Park, te genieten van het uitzicht vanaf Top of the Rock, … Genoeg redenen om eens naar toe te gaan lijkt me.

Berlijn
Een oud-collega van me is heeft hier een tijdje verbleven en kwam vol met verhalen en enthousiasme terug. Zij heeft me nieuwsgierig gemaakt. Deze stad vol hippe plekken en hotspots, maar ook vol cultuur en geschiedenis, wil ik zeker bezoeken.

Lissabon
Afgelopen zomer hebben Dennis en ik al gekeken naar een tripje naar Lissabon. Uiteindelijk werd het Valencia, omdat we daar uiteindelijk een beter hotel etc. vonden. Dat neemt niet weg dat we Lissabon nog graag willen bezoeken. Het lijkt me een geweldige stad. En natuurlijk maak ik dan een foto van het treintje.

Kraków
Krakau lijkt me een prachtige stad. Dagmar heeft er verschillende mooie blogs over geschreven en mede daardoor ben ik enthousiast. Maar ook door de verhalen van de mensen om me heen, wil ik er heel graag naartoe. Tijdens het bezoek aan deze mooie stad wil ik ook Auschwitz bezoeken. Iets wat me super heftig lijkt.

Budapest
De laatste tijd gaan er steeds meer mensen naar Budapest en als ik al die verhalen lees op verschillende blogs, snap ik helemaal waarom. Wat een leuke stad lijkt me dit. Nog niet super toeristisch – hoewel dat wel steeds meer komt – maar wel een stad met mooie pareltjes en leuke hotspots.

Praag
Toen ik nog een stuk jonger was gingen mijn ouders samen op stedentrip naar Praag. Mijn tante kwam oppassen en zij gingen samen weg. Het enthousiasme waarmee ze daarna terugkwamen is me bijgebleven. En ook nu praten ze nog vol enthousiasme over Praag. Toen mijn zus laatst moest spreken op een congres in Praag waren het ook mijn ouders die zeiden wat ze in haar vrije uurtjes moest doen. Het lijkt me een prachtige stad, die ik zeker eens wil bezoeken.

Welke steden staan er op jouw travel bucketlist? En welke stad zou ik volgens jou toe moeten voegen aan mijn bucketlist? 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

12 reacties

 • Reply
  Inge
  januari 6, 2017 at 10:15 am

  Barcelona en Praag ben ik ook wel eens geweest met school, maar ik moet zeggen dat mijn herinneringen langzaam beginnen te vervagen. 🙂 Berlijn en Parijs ben ik nog nooit geweest (Oeps!). Budapest schijnt inderdaad erg mooi te zijn, althans, dat hoor ik van velen!

  En Thailand, wow gaaf!

 • Reply
  Amy
  januari 6, 2017 at 10:34 am

  Mooi lijstje steden Evelien! Op New York na ben ik in alle steden al eens geweest, waarvan recentelijk voor het eerst in Praag. Het is inderdaad een prachtige stad! Lissabon staat voor april op mijn agenda (wel maar heel kort, maar toch). En je reis naar Thailand, wauw.. zo gaaf! Lijkt me heel bijzonder!

 • Reply
  Iris
  januari 6, 2017 at 11:18 am

  Mooi lijstje, ik wil ook nog wel naar zo’n beetje alles wat je noemt, haha. Ik ben al wel in Parijs, Londen, Barcelona, Brussel, Madrid en Oslo geweest. Maar nog steeds zoooo veel om te ondekken!

 • Reply
  Romy
  januari 6, 2017 at 12:03 pm

  Oeh ik was al een tijdje niet op je blog geweest, blijkbaar had ik je per ongeluk ontvolgd via Bloglovin dus ik heb je weer gevolgd! 😀 Ik vind je blog zoo mooi, nog steeds!

  Wat een leuk artikel, ik zat gisteren nog te overwegen om random tickets naar Bodapest of Lissabon te boeken, maar helaas heb ik geen impulsieve reisgenoten kunnen vinden haha.

  (trouwens als ik naar je bloglovin ga dan zie ik geen foto’s van je artikels maar alleen maar je profielfoto). Ik dacht ik zeg het even voor het geval dat je het niet wist.

  • Reply
   Evelien
   januari 6, 2017 at 12:19 pm

   Ah jammer dat je niemand hebt kunnen vinden!
   Lief dat je het even zegt, ik had het zelf al wel ontdekt en ben er ook mee bezig geweest. Laatst deed ie het nog wel goed en nu ineens niet. Heel vaag, want ik doe niets anders. Maar ik wil sowieso binnenkort even met iemand achter de schermen naar mijn blog kijken. Dus hopelijk weet degene waar het aan ligt. Ik ben niet zo technisch 😉

 • Reply
  Anna
  januari 6, 2017 at 2:37 pm

  Leuk om te lezen! Berlijn en Praag zijn twee grote favorieten van mij, zeker een aanrader!

 • Reply
  manon
  januari 6, 2017 at 5:21 pm

  Mooi lijstje. Ja in New York ga je je echt heel klein voelen hahahaha

 • Reply
  Dionne
  januari 7, 2017 at 10:49 am

  Dit is een mooi lijstje met steden. Alleen Lissabon ben ik nog nooit geweest.

 • Reply
  Marlous
  januari 7, 2017 at 11:27 am

  Leuk lijstje! Ik ben vorige zomer in Boedapest geweest en vond het een toffe stad! Ook goed low-budget te doen. Op mijn lijstje staat nog Edinburgh, lijkt me een prachtige stad met zo’n heerlijk Harry Potter sfeertje haha

 • Reply
  irene hoos
  januari 8, 2017 at 11:57 am

  Hey Evelien,

  Boedapest is echt heel gaaf!
  Moet je echt een keer naartoe.
  Een echte aanrader.
  Maar Thailand klinkt ook super gaaf, ben benieuwd hoe het daar is.
  Heel veel plezier alvast.

  Groetjes,
  Irene Hoos

 • Reply
  Marielle
  april 1, 2017 at 7:49 pm

  Wat een mooi lijstje, new york lijkt mij ook erg tof!

 • Reply
  Wim van den Hil
  augustus 5, 2017 at 9:32 am

  Een stad die je moet zien en die ik je zeker kan aanbevelen is the city that never sleep. The Big Apple. Dus Nee York. Zo gaaf en zo indrukwekkend.