My travels Reizen

Ibiza part II: dag 6

Afgelopen zaterdag deelde ik het Ibizaverslag, van de eerste 5 dagen Ibiza, met jullie. Vandaag volgt deel 2, van dag 6. Toen ik aan het typen was kwam ik er achter dat de volgende 6 dagen heel vol zijn geweest, omdat we daarvan drie dagen over heel het eiland zijn gereden, en ik daar dus meer over te vertellen heb. Het zou dan een super lang verslag worden, als ik dat allemaal bij elkaar zou zetten. Daarom heb  ik besloten om dag 6, 7 en 8 in aparte verslagen te doen en de laatste dagen weer bij elkaar, omdat die weer een stuk rustiger waren. Ik hoop dat jullie dat een goed idee vinden en ze met veel plezier lezen!

(Even blij doen voor de camera!)
Nadat we donderdagavond laat terug waren in het hotel, na de boottocht met de catamaran, stonden we vrijdag al weer vroeg naast ons bed. Om half 10 zouden wij bij ons hotel worden opgepikt om een scooter te gaan ophalen, waarmee wij drie dagen over het eiland zouden gaan touren. Toen we bijna gingen vertrekken bij het verhuurbedrijf vroegen we nog even waar we konden tanken. Waarop de man antwoordde: ‘go to the highway‘. ‘Highway? Mogen we daar op dan?’. Ja hoor, op Ibiza mag je met je scooter op alle wegen rijden. Daar gingen we dan, Dennis met een motorrijbewijs en gek op snelheid en ik, die nog maar één keer achterop een scooter heeft gezeten. De tocht begon rustig met 50 km per uur, maar al snel gingen we de snelweg op waar er 80 en zelfs 100 km per uur gereden werd. O my…wat was ik de eerste minuten bang, bij die hoge snelheden. In Nederland verklaren wij motorrijders, met alleen een shirtje en korte broek aan, voor gek als ze zo hard rijden en hier deden wij precies hetzelfde, alleen dan met een scooter.

We zijn doorgereden tot Eivissa, hier beter bekend als Ibiza-stad. Daar zijn we eerst gaan winkelen, zodat we daar voor de siësta mee klaar zouden zijn en we daarna de rest van de stad verder konden bekijken. Na het winkelen zijn we het oude gedeelte van de stad in gegaan. We hebben op de stadsmuur gestaan en zijn naar de kerk boven op de heuvel gelopen, waar het oude gedeelte van de stad omheen is gebouwd. Tijdens deze wandeltocht kwamen we door allerlei mooie, typische Spaanse straatjes. Hier hebben we heerlijk rondgestruind en hebben we in één van die straatjes heerlijk geluncht.

Daarna was het tijd om terug te rijden naar Port Torrent, waar ons hotel zich bevond. Daar hebben we even gerelaxt en ons opgefrist om vervolgens, rond een uur of zes, het tweede tochtje van die dag te gaan maken.

We besloten naar Sant Rafel de sa Creu te rijden. Volgens het boekje van Ibiza, wat ik had gekocht, was dat een highlight, omdat het bekent staat om zijn pottenbakkers. Vol verwachting gingen we er heen, maar voor ons viel het tegen. Er waren twee ‘huisjes’ vol met potten, waarbij ik constant bang was iets om te stoten. Er werd helaas op dat moment niks gemaakt, dus dat konden we ook niet zien. We besloten daarom door te rijden Santa Agnes en van daaruit terug te rijden naar Sant Antonio. Ook dat was volgens het boekje een highlight. En waarbij de vorige highlight ons tegenviel, hebben we van deze juist ontzettend genoten. We hebben over landwegen gereden, waarvan het leek dat er geen einde aan zou komen. Verlaten wegen door prachtige landschappen met boomgaarden, maar ook enorme bossen met naaldbomen. We reden heerlijk met de avondzon op ons gezicht, terwijl we het benzinepijl zagen dalen en we geen idee waar we ons bevonden in the middle of nowhere. Gelukkig kwamen er naar verloop van tijd weer wegwijzers en konden we veilig, met natuurlijk voldoende benzine, terug naar het hotel rijden.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

10 reacties

 • Reply
  Kirsten
  juli 30, 2014 at 3:17 pm

  Leuk, die scootertocht!

 • Reply
  blauwesokken
  juli 30, 2014 at 5:34 pm

  Wat heerlijk dat je ook op Ibiza bent geweest! Prachtig eiland he 🙂

 • Reply
  Svenja
  juli 30, 2014 at 7:23 pm

  Alweer zo een heerlijk verslag. Hihi ik zou het echt eng vinden achter op de scooter op een snelweg!

 • Reply
  Marlissa
  juli 31, 2014 at 5:41 am

  Super leuk om te lezen en mooie foto’s! Ik zou ook niet heel comfortabel achterop de scooter zitten haha

 • Reply
  Sas
  juli 31, 2014 at 7:47 am

  Leuke foto’s zeg. Ik vind die foto in dat straatje echt super mooi!

 • Reply
  Lisette
  juli 31, 2014 at 11:53 am

  Wauw wat ziet het er mooi uit daar zeg! Mooie fotos, ik kom helemaal in de sfeer haha! Ik zou ook wel eens naar ibiza willen 🙂

 • Reply
  Rosie
  juli 31, 2014 at 2:23 pm

  Ooh het ziet er allemaal héél erg mooi uit! Wat gaaf zeg! Die foto ook van dat prachtige straatje! Ik zou zelf zó graag een keer naar Ibiza willen maar op de één of andere manier lijkt mijn man het niks aan. Ik denk dat ik dus maar eens een tripje met vriendinnen moet gaan boeken haha ;-)! Fijn dat je zo lekker over het eiland gereden hebt, heerlijk zo met z’n tweetjes op de scooter <3! Ik vind het altijd zo jammer als highlights uit die boekjes dan tegen vallen maar vaak kun je nog beter zelf lekker op zoek gaan naar mooie plekjes!

  Super leuk reisverslagje! Liefs van Rosie

 • Reply
  Linda
  juli 31, 2014 at 10:55 pm

  Leuke foto’s en Ibiza vind ik zo’n onwijs leuk eiland met van alles wat 🙂

 • Reply
  Sara - Window On My Wardrobe
  augustus 1, 2014 at 8:29 am

  Erg leuke foto’s! Jullie hebben het zo te zien leuk gehad daar!

  X Sara

 • Reply
  Shanti
  augustus 1, 2014 at 6:55 pm

  Het klinkt echt geweldig en dan die mooie plaatjes erbij <3