The Lovely List

The Lovely List #9 – werken, een nieuwe auto en nichtendag

20150815_134622

Hoi, ik zal me even voorstellen… – nee, just kidding –maar de afgelopen tijd is het wel stil op mijn blog. Ik heb het ontzettend druk met mijn nieuwe baan. Iets wat me veel energie geeft, maar ook kost. Mijn hele werkomgeving en de manier van werken is nieuw en het kost tijd om helemaal wegwijs te worden. Nu is het ook zo dat mijn collega met wie ik de klas heb, ‘langdurig’ ziek is, waardoor ik nu fulltime werk. Mijn tijdsplanning zoals ik die had gemaakt, is dus helemaal van de baan. Dat geeft natuurlijk niets. Het is alleen maar positief dat ik zoveel mag werken op een plek die ik leuk vind! Daar ben ik dan ook ontzettend dankbaar voor. Maar naast al dat werken heb ik ook een boel leuke dingen gedaan in augustus en september. Tijd dus voor een nieuwe Lovely list, waarin ik een aantal van die fijne momenten met je deel.

Roadtrip Italië
Moet ik hier nog meer over zeggen? Als je mijn blog volgt, heb je het eerste verslag van onze roadtrip naar/door Italië al kunnen lezen en ook mijn shoplog heb je kunnen zien. De vakantie in Italië was echt super fijn. Eindelijk hadden Dennis en ik weer wat meer tijd met elkaar en daar hebben we ontzettend van genoten, onder het genot van – best – lekker weer, lekker eten en mooie plekken.

Eerste werkdagen
2 September had ik mijn eerste echte werkdag voor de klas. Natuurlijk had ik voor die tijd al de nodige voorbereidingen getroffen op school. Zo heb ik mijn klas ingericht, mijn lessen voorbereid en vergaderd met collega’s. En hoewel de voorbereidingen ook al super leuk waren, kon ik niet wachten om echt met de kinderen aan de slag te gaan. Én het is zo ontzettend leuk! Ik heb een leuke klas met veel verschillende soorten kinderen, wat het heel leuk en uitdagend maakt. Ik heb nu 3 weken gewerkt en hoewel het me nog veel energie kost, omdat de hele manier van werken geheel nieuw voor me is, haal ik er ook veel energie uit en ga ik met een grote lach naar mijn werk.

Verjaardag
4 september was ik jarig. Door de drukte van mijn eerste werkweek besloot ik het niet op de dag zelf te vieren, maar in het weekend met een klein gezelschap. Het blijft leuk en bijzonder als mensen speciaal voor jou komen. Het was echt ontzettend gezellig én doordat ik niet zoveel mensen had uitgenodigd, had ik ook echt tijd om met iedereen te kletsen.

Nieuwe auto en weer autorijden
Nu ik weer werk heb, wat wat verder weg is, is een auto toch wel een must. Dennis en ik besloten daarom een nieuwe auto te kopen, een automaat. Maar met alleen een auto ben ik er niet, mijn angst voor autorijden is er namelijk ook nog. Ik kan best autorijden, ik ben alleen – door het auto-ongeluk van een aantal jaar geleden – heel onzeker. Daardoor raak ik al in paniek wanneer ik de auto te hard optrek of als ik de auto niet in de goede versnelling geschakeld krijg. Met een automaat heb ik daar geen last van, wat mij veel meer rust geeft bij het autorijden. Natuurlijk hebben we van te voren in een automaat gereden om het allemaal te testen en proberen. Daar waren we beiden zo enthousiast over, dat we hebben doorgezet en zelf opzoek zijn gegaan naar een fijne auto én die hebben we gevonden. Afgelopen week hebben we hem opgehaald en ik heb al verschillende stukken gereden. En daar ben ik stiekem heel erg trots op!

Nichtendag
Ik heb een ontzettend grote familie, die verspreid over het land woont. Daardoor lukt het nooit om heel de familie bij elkaar te krijgen – zelfs niet op een familiedag. Daarom hebben mijn nichten en ik de nichtendag in het leven geroepen. Op die dag – die eens in het jaar plaatsvindt – gaan we met alle nichten iets gezelligs doen. Zo ziet in ieder geval een deel van de familie elkaar én het is gewoon super gezellig. Afgelopen zondag was het weer zover en gingen we met zijn allen naar Utrecht. Daar kregen we een rondleiding door de stad, hebben we gewaterfietst op de grachten – super leuk! -, heerlijk gegeten én vooral heel veel gekletst en gelachen. Kortom een geslaagde dag. Inmiddels worden de plannen voor de volgende nichtendag al gesmeed.

Wat staat er op jouw Lovely List? 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

8 reacties

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  september 24, 2015 at 9:09 am

  Wat fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt op je nieuwe werk. Kan me heel goed voorstellen dat het veel van je vraagt, zeker omdat het nog nieuw is. Stoer dat je nu toch lekker in je nieuwe auto kunt rijden, het zal vast alleen maar beter worden.

  Op mijn lovely list staat het weekendje die ik met mijn vriend heb geboekt. Zo zin in!

 • Reply
  Lieke
  september 24, 2015 at 10:42 am

  Zo goed dat je weer aan het rijden bent!
  En ik ben blij voor je dat het lesgeven zo lekker gaat. Fulltime genieten 😉

 • Reply
  Anita
  september 24, 2015 at 11:37 am

  Wat fijn dat je het naar je zin hebt op je werk en er met de auto naartoe durft! Een automaat is heerlijk rijden

 • Reply
  Manon
  september 24, 2015 at 11:38 am

  Fijn dat je het naar je zin hebt op je werk

 • Reply
  Linda
  september 24, 2015 at 4:58 pm

  Ah fijn toch dat het zo goed gaat op je werk en dat je het zo leuk vindt! Niet gek dat het hier wat stiller is, iets nieuws is altijd even wennen.

 • Reply
  Deisy
  september 25, 2015 at 8:51 am

  Goed om te horen dat het werken je zo bevalt en dat je er energie van krijgt: dat is alleen maar fijn en lekker. En wat leuk dat jullie nieuwe auto hebben gekocht en je stapje verder bent wat betreft je angsten overwinnen. Zo te zien heb je in ieder geval allemaal prachtige momenten mogen meemaken, super ook om te zien hoe dankbaar jij hier voor bent. X

 • Reply
  Tais
  september 25, 2015 at 12:22 pm

  Zo leuk dat je les geeft! In het begin kan werken inderdaad heel wat tijd en energie van je vergen, hé, heel herkenbaar! Maar zolang het je voldoening geeft, is het dat allemaal waard 🙂 ! Wat goed dat je weer de baan op gaat, het zal zeker en vast beter worden en na een tijdje zal je die angst heus overwinnen! En een automaat is écht heel handig inderdaad! Nog veel succes in de klas 🙂

 • Reply
  Sas
  september 30, 2015 at 9:33 am

  Wat een fijn overzichtje en wauw, roadtrip door Italië.. Lijkt me prachtig! Fijn ook te horen dat je werk zo bevalt..