Interieur & styling Persoonlijk

The day after Christmas

En toen was het weer woensdag, eentje die voelt als maandag. Kerst is voorbij, maar een aantal mooie momenten en herinneringen zijn we rijker. Ik hoop dat jij ook een fijne Kerst hebt gehad. Of je nu hebt gegeten familie of vrienden, in je huis hebt geklust of in je pyjama op de bank Kerstfilms hebt gekeken, ik hoop dat je hebt genoten.
Ik heb ontzettend genoten en wat zijn de 3 dagen – ja, Kerstavond tel ik ook mee – voorbij gevlogen!

Op Kerstavond eten we eigenlijk altijd bij mijn ouders met mijn zussen, broertje, zwagers, schoonzus, neefje en nichtjes. We maken allemaal een gerecht met een bijpassende wijn en zitten dan de hele avond aan tafel. Ontzettend gezellig en even een momentje van samenzijn en de kans om eens goed bij te kletsen.

Op Eerste Kerstdag gingen we naar de ouders van Dennis, waar we samen met zijn ouders, broertje, opa en oom hebben gegeten. Dennis kookte samen met zijn vader. Bij Dennis thuis geven we elkaar ook altijd cadeautjes met Kerst, dus na het eten was het daar tijd voor. Mijn schoonmoeder doet altijd ontzettend haar best om iedereen te verwennen en dat is dit jaar ook zeker weer gelukt!

Tweede Kerstdag hebben Dennis en ik elkaar cadeautjes gegeven. Normaal pakken we altijd wel uit voor elkaar, maar dit jaar hadden we afgesproken het ‘klein’ te houden, omdat we het geld ook graag in de inrichting van ons nieuwe huis willen steken. Je kunt het maar één keer uitgeven, helaas. Toch is Dennis er goed in geslaagd leuke cadeautjes te kopen! Aan het eind van de middag hebben we mijn ouders opgehaald en zijn we naar de bouw van het huis gereden om even te kijken. Het ligt nu even stil, maar het gaat erg hard! Daarna zijn we naar ons huis gegaan en hebben we heerlijk geborreld en gegeten. Dennis en ik hebben zes gangen gekookt, dus we hebben gezellig heel de avond aan tafel gezeten. Natuurlijk kon ik het niet laten om voor de gelegenheid de tafel mooi te dekken. Dit keer ging ik voor wit met zwart en a touch of gold. Ik kocht een paar gouden en zwarte accessoires, maar gebruikte wel gewoon ons zilveren bestek. Ik had voor de gelegenheid ook goedkoop een gouden bestek op de kop getikt, maar toen ik het had neergelegd, vond ik het vreselijk staan. Dus besloot ik voor zilver te gaan. Ik vind het zelf erg sfeervol, maar niet over de top. Het maken van de foto’s was overigens nogal een uitdaging, vanwege het licht, maar ik heb er een aantal goede uit weten te zoeken en ik vind het leuk om een kleine sfeerimpressie te geven van de tafel.


Wat heb jij met Kerst gedaan? 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

4 reacties

 • Reply
  Manon
  december 27, 2017 at 2:06 pm

  Het voelt inderdaad als een maandag, maar… ik mag niet klagen, want ik hoef pas 3 januari weer te werken. Ik heb genoten van mijn kerstdagen. Jullie tafel was mooi gedekt!

 • Reply
  Amy
  december 27, 2017 at 4:58 pm

  Wat ziet het er feestelijk uit! Heel gezellig zo, deze tafel. Hoop dat jullie fijne dagen hebben gehad. Wij hebben nauwelijks iets aan kerst gedaan en vooral geklust in huis. Vooral productief dus!

 • Reply
  Eva
  december 29, 2017 at 2:07 pm

  Wat een stijlvolle kersttafel, die kandelaar is echt een plaatje!

 • Reply
  Yoni
  april 22, 2018 at 6:06 pm

  Ik hoorde dat je juf bent in het speciaal onderwijs, Ik blijf jou blog volgen omdat ik ook een beperking heb en altijd op speciaal onderwijs gezeten heb, Ga zo door! Misschien is het voor jou ook prettig om mijn blog eens door te lezen? Want ik schrijf over mijn autisme nld en verstandelijke beperking, Ik blijf je zeker volgen!