Persoonlijk

School Story tag


Vandaag zijn de scholen in het Noorden van het land weer begonnen en binnen nu en twee weken moeten ook de andere regio’s van Nederland er aan gaan geloven. Omdat ik zelf ook jaren op school heb gezeten en ongeveer de rest van mijn leven ook op school door zal brengen (haha, als juf), lijkt het me leuk om de School Story tag (bedacht door Mascha) met jullie te delen.

Hoe oud ben je en zit je nog op school?
Ik ben nu 22 jaar en zit momenteel niet meer op school.

Welk niveau(s) heb je gedaan?
Ik heb de reguliere basisschool gedaan en omdat ik een vroege leerling ben, ging ik op mijn elfde al naar de middelbare school. Daar kwam ik in een Havo/VWO-brugklas, waarna ik ben doorgestroomd naar Havo 2 en de rest van de Havo heb afgemaakt, binnen 5 jaar. Op mijn zestiende ging ik naar de Pabo, mijn droom van jongs af aan. Hier ben ik binnen 4 jaar afgestudeerd. Op mijn 20e was ik dus juf! Ik wilde graag nog doorstuderen voor Orthopedagoog. Hiervoor moest ik een Pre-master en master aan de universiteit doen. Helaas was er een selectietoets, die ik op één punt na niet heb gehaald. Geen Orthopedagogiek voor mij dus. Ik besloot de HBO Master Special Educational Needs te gaan doen. Wanneer ik deze zou halen, zou ik geen pre-master meer op de universiteit hoeven te doen en dus geen toelatingstoets. Inmiddels heb ik de Master SEN gehaald, maar ontbreekt het me aan geld om de Master op de universiteit te gaan doen. Even sparen dus.

Vind je school leuk?
Op de basisschool vond ik school leuk. Ik had vriendinnetjes en het ging me gemakkelijk af. De eerste 3 jaar van de middelbare school vond ik vreselijk. Ik werd gepest, voelde me niet fijn op school en haalde daardoor ook slechte cijfers. In het vierde en vijfde jaar kreeg ik andere/meer vriendinnen en had ik het erg naar mijn zin. Het HBO was helemaal top: studeren voor iets waar je al jaren van droomt en ik had leuke, lieve vriendinnen.

Wat vond je het leukste vak op school?
Ik ben gek op taal/Nederlands. Ik ben er ook (best) goed in. Ook rekenen en wiskunde vond ik erg leuk, ook al was ik er minder goed in.

Wat vond je het stomste vak op school?
Dat is toch echt Engels! Ik was ontzettend slecht in Engels. Ik heb jarenlang een 4 op mijn rapport gehad voor Engels. Mijn doel was toen om wel met een voldoende voor Engels te kunnen slagen en dat is gelukt! Leuk weetje trouwens: tijdens een proefwerkweek zaten wij altijd met een andere klas gemengd. Je zat dan naast iemand uit een andere klas, die ook een proefwerk moest maken. Toevallig zaten wij tijdens het Engels proefwerk gemengd met een VWO klas waar ik mensen van kende. Een van hun ging naast mij zitten, maar kon zijn proefwerk net zo goed niet maken, omdat hij toch al bleef zitten. Dus heeft hij mij geholpen met mijn proefwerk. Uiteindelijk had ik een tien! Iets te ongeloofwaardig. Dus sprak de docent mij daar op aan. Ik vertelde dat ik bijles had, maar hij verdacht mij er van dat ik had gespiekt bij een vriendin van mij, die een 9 had. Waarop ik antwoordde dat het dan toch wel knap van mij was dat ik precies die ene fout er uit had weten te halen. Hij wist niet goed wat hij er mee moest. Dus bleef mijn 10 staan.

Hoe laat stond je op om naar school te gaan?
Op de basisschool stond ik om half 8 – kwart voor 8 op. Het was nog geen 5 minuten lopen naar school. Op de middelbare school en het HBO stond ik om half 7 op.

Hoe ga je naar school? Fiets, bus, etc.
Naar de basisschool ging ik lopend, het was 5 minuten lopen. Naar de middelbare school ging ik fietsen. Het was zo`n 35-40 minuten fietsen. En met de trein ging ik naar de Pabo, ik was dan ruim een uur onderweg van huis naar school.

Wat voor schooltas gebruik je?
Op de basisschool had ik simpele rugzakken. Eentje met een harige Winnie the Pooh kan ik me herinneren. Toen ik naar de middelbare school ging, kreeg ik een enorme, rode Kipling tas, vreselijk! Die heb ik na mijn eerste jaar dan ook ingeruild voor schoudertassen.

Welke beautyproducten zitten altijd in jouw schooltas?
Ik nam niet zoveel beautyproducten mee in mijn schooltas. Eigenlijk alleen deodorant, handcrème en lippenbalsem.

Wat voor agenda had je vroeger?
Oei, dit doet me denken aan mijn agenda van de brugklas. Mijn moeder had, zonder mij, schoolspullen voor mij gekocht. En jawel, alles van Idols. Dus ook mijn agenda. De eerste maanden was het nog wel leuk, maar daarna vond ik het vreselijk. Alle gezichten werden dan ook, door mij, ingekleurd, vervormd, etc. Daarna heb ik VIS en PIP agenda’s gehad. Voor de rest weet ik het echt niet meer. Nu gebruik ik altijd agenda’s van Hema.

Wat deed je als de les saai was?
Tekenen en natuurlijk kletsen.

Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?
Juf! Afgelopen schooljaar heb ik voor het eerst gewerkt als juf. Helaas is momenteel de leerlingpopulatie laag en zijn er veel leerkrachten. De school waar ik afgelopen schooljaar heb gewerkt, heeft dit schooljaar te weinig leerlingen om mij binnen te kunnen (want, als laatste er bij, als eerste er uit). Dus ben ik momenteel aan het solliciteren en sta ik ingeschreven bij de vervangerspoule.

Ik heb dus eigenlijk ‘gewoon’ alles binnen het aantal jaren gehaald, wat er voor staat. Maar ik ben nog lang niet uitgeleerd. Elke dag leer ik weer dingen bij en ook tijdens mijn eerste jaar werken, heb ik super veel mogen leren. Er zijn ook zoveel dingen die ik interessant vind, dus wie weet welke opleiding ik nog (ooit) ga doen en wat voor beroep ik over 20 jaar uitoefen.

Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden! Ga jij nog naar school? Wat voor opleiding doe je?

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

12 reacties

 • Reply
  Anouk
  augustus 18, 2014 at 3:10 pm

  Echt een super leuke tag, leuk om je antwoorden te lezen! En ik vind Engels ook het stomste vak haha.

 • Reply
  Shanfi
  augustus 18, 2014 at 3:22 pm

  Leuk om te lezen 🙂 ik vond natuur/scheikunde altijd het stomst! Oh een techniek… Blugh!

 • Reply
  Sas
  augustus 18, 2014 at 8:35 pm

  Wat een super leuke tag om te lezen. Ik ga deze eens voor een keer onthouden. Gelukkig ben ik al ruim 6 jaar van school af 🙂

 • Reply
  Nina
  augustus 19, 2014 at 8:38 am

  Super leuk!

 • Reply
  Sara - Window On My Wardrobe
  augustus 19, 2014 at 9:21 am

  Leuke tag, fijn om te lezen! School lijkt echt zo ontzettend lang geleden, ik mis het wel een beetje 🙂
  Oh en ik wist niet dat in Nederland de scholen op een ander tijdstip beginnen (het Noorden eerst..), In België begint de school op 1 september voor iedereen, en de Hogescholen/Universiteiten rond half september (15 of 22 dit jaar). Grappig dat het zo verschillend kan zijn 🙂

  X Sara

 • Reply
  Teddy
  augustus 19, 2014 at 10:33 am

  Heel leuk om te lezen!

 • Reply
  Sylvana
  augustus 19, 2014 at 10:40 am

  Super leuk ingevuld! Ik ben ook helemaal gek op taal/Nederlands :).

 • Reply
  Kirsty
  augustus 19, 2014 at 7:31 pm

  Wat leuk dat je deze tag ook hebt gedaan! Ik had juist dat ik Engels het leukst vond en Wiskunde vond ik altijd het minst leuk (en het moeilijkst).

 • Reply
  iiiThinkPink
  augustus 19, 2014 at 8:56 pm

  Leuke tag!

 • Reply
  Madeleine
  augustus 20, 2014 at 8:47 pm

  Leuk om te lezen! Wat cool dat je op je 20ste al afgestudeerd was voor juf! Ik heb deze tag ook net online staan… Enige tag! 🙂

 • Reply
  Marlissa
  augustus 24, 2014 at 5:05 am

  Leuk om te lezen! Hopelijk vind je snel een nieuwe school waar je kan gaan werken.

 • Reply
  Laura
  augustus 24, 2014 at 4:40 pm

  Leuk om te lezen dat je juf bent geworden! Wel jammer dat er weinig plekken beschikbaar zijn, ik hoop dat het lukt met solliciteren. Zelf had ik geluk dat mijn middelbare school in het dorp stond, dus ik kon ook op de middelbare heel laat op staan. Nu studeer ik psychologie en begin ik komend jaar met Nederlands aan de RUG.