Persoonlijk

Project Positief Tag

quote roald dahl
Als ik een blog graag volg, is het die van Dagmar. Dagmar schrijft leuke, originele artikelen met een flinke dosis positiviteit. Met haar Project Positief probeert ze anderen te besmetten met positiviteit. Een heel mooi initiatief! Er is al genoeg ellende in de wereld. Voor dit project heeft Dagmar ook een tag gemaakt en aangezien “geluk zich vermenigvuldigt als je het deelt”, aldus Dagmar, doe ik vrolijk mee met het invullen van deze tag. 

Wat is je favoriete quote en waarom?
If you have good thoughts, they will shine out of your face like sunbeams and you will always look lovely. Deze quote vind ik prachtig en postte ik een tijdje geleden ook op Instagram. Ik heb de afgelopen periode veel geleerd, waaronder positiever tegen dingen aan te kijken en dingen proberen los te laten. Wanneer je positievere gedachten hebt, ga je jezelf beter voelen en dit ook uitstralen. En iemand die lekker in zijn vel zit en straalt looks lovely, daar hoef je geen lagen make-up voor te dragen of een size 0 voor te hebben.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!
Eigenlijk zijn er een aantal dromen die ik wil realiseren.
Vroeger was mijn droom altijd: juf worden. Inmiddels ben ik juf en zelfs Master Special Educational Needs. Vorig jaar heb ik mogen ervaren hoe het is om te werken als juf en een eigen klas te hebben. Ik geniet daar met volle teugen van. Helaas kon ik niet op de school blijven waar ik werkte en werk ik nu als invalleerkracht (waarbij ik gelukkig nu al een aantal weken inval op de school waar ik vorig jaar werkte). Mijn droom is om een vast contract te krijgen en fulltime mijn eigen klas te hebben.
Wanneer dat mogelijk is en ik dus een vast inkomen heb, wil ik graag mooie reizen maken. Ik wil veel van de wereld zien. Natuurlijk wil ik dat samen met Dennis. Het lijkt me geweldig om geheel andere culturen te zien en ervaren.
Mijn laatste droom is huisje, boompje, beestje. In principe hebben Dennis en ik een huisje en een beestje. Maar graag willen wij laten een mooi huis met tuin kunnen kopen. Waarna we kunnen trouwen en hopen kinderen te mogen krijgen.

Wat betekent geluk voor jou?
Voor mij betekent geluk het voelen van liefde, vriendschap, vertrouwen en warmte. Het zit in de kleine, maar ook grote dingen en het geeft een enorm fijn, onbeschrijflijk gevoel als je geluk ervaart. Ik hoop dat veel mensen dat gevoel mogen ervaren.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Dennis, mijn vriendinnen, maar ook mijn familie, die altijd voor mij klaar staan. Zij kunnen weer een enorme lach op mijn gezicht toveren met hun mooie, lieve woorden en hun flinke dosis humor.

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?
Ik heb liever dat je me laat slapen. Ik ben echt een slaapkop, maar daarentegen wel een ochtendmens. Ik ga dus het liefst op tijd naar bed en sta ook het liefst op tijd op. Maar als je me dan toch ‘s nachts wakker wilt maken, neem dan chocolade en een lekkere man in pak mee. Ik heb echt een zwak voor mannen in pak.

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
Ik lach heel wat af en om eerlijk te zijn weet ik niet waardoor ik voor het laatst een enorme lachbui kreeg. Het was in ieder geval met Dennis. Met hem kan ik enorm lachen. Het is soms maar goed dat mensen ons niet zien, in zo`n gekke bui, want ze zouden niets van ons begrijpen.

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Ik ben er ontzettend trots op dat ik, binnen 4 jaar, mijn PABO diploma heb behaald, en dus vanaf mijn 20e juf ben. Ook ben ik enorm trots op mijn Master SEN diploma, die ik binnen 1 jaar tijd heb weten te behalen. Ik heb laten zien dat ik een doorzetter ben en heb daarvoor ook mijn grenzen leren aangegeven. Een leuke avond met vriendinnen, gevolgd door een stapavond, liet ik soms aan me voorbij gaan. Ik ging dan wel mee eten e.d., maar wanneer zij de stad in gingen, om tot in de vroege uurtjes te dansen, ging ik naar huis, om mijn bed in te kruipen. Zo kon ik de volgende ochtend weer op tijd beginnen met studeren. Hoe lastig ik het ook vond om soms ‘nee’ te zeggen, heeft dit er wel aan bijgedragen dat ik mijn diploma binnen 4 jaar heb behaald, met goede cijfers!

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Blijf jezelf, er zijn al genoeg anderen. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen talenten, krachten en mooie eigenschappen. Jij mag er zijn!
En hoewel ik het lastig vind om dat over mezelf te denken en op mezelf toe te passen, geloof ik daar wel heilig in – het was niet voor niets het thema bij mijn afstuderen.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

15 reacties

 • Reply
  Lieke
  november 8, 2014 at 2:19 pm

  Wat een leuke antwoorden op de vragen. 🙂

 • Reply
  Liese
  november 8, 2014 at 3:06 pm

  Wat fijn dat je droom om juf te worden al uit gekomen is!:) Leuke tag 🙂

 • Reply
  Petra
  november 8, 2014 at 4:27 pm

  Heerlijke tag. Mooi ingevuld. Vind je quote erg mooi.

 • Reply
  Rosa
  november 8, 2014 at 5:09 pm

  Heel leuk om te lezen! Wij denken wel een beetje hetzelfde 🙂 Je laatste boodschap is ook erg mooi en waar !

 • Reply
  Madeleine
  november 8, 2014 at 5:35 pm

  Wauw mooi geschreven! Je boodschap is ook erg mooi… 🙂

 • Reply
  Jenn
  november 8, 2014 at 9:47 pm

  Heerlijke tag, die staat ook nog op mijn lijstje om in te vullen!

 • Reply
  Marleen
  november 8, 2014 at 11:01 pm

  Leuk om te lezen! Haha voor een lekkere man in pak mag je mij ook wel wakker maken 🙂 xx

 • Reply
  Dagmar
  november 9, 2014 at 12:46 am

  Waauw wat ben je een geweldige doorzetter en zo knap dat je in zo’n korte tijd deze prestaties van je studie hebt neergezet! Daar mag je echt heel trots op zijn topper! Ik gun je van harte een vast contract en hoop dat deze droom binnenkort voor je in vervulling gaat, maar aan je kwaliteiten ligt het echt niet. Denk goed aan jezelf en wat heb je de tag onwijs mooi ingevuld, zo bijzonder om je antwoorden te lezen! Echt prachtige quote en boodschap <3 Dankjewel voor het delen en je inspirerende woorden <333

 • Reply
  Paul
  november 9, 2014 at 11:15 am

  Leuke antwoorden, en ik vind de meeste bloggers sowieso van het positieve uitgaan.

 • Reply
  Claudia
  november 9, 2014 at 1:38 pm

  Tof! Vooral die quote vind ik echt prachtig. En het is zo waar.

 • Reply
  Amy
  november 9, 2014 at 5:01 pm

  Wat heb je deze tag mooi ingevuld. Wat knap dat je zo hebt doorgezet om je droom te kunnen realiseren en juf te worden. Dat vaste contract, dat komt er wel! 🙂

 • Reply
  Nathalie
  november 9, 2014 at 9:08 pm

  Wat een leuke tag

 • Reply
  Cherel
  november 9, 2014 at 9:27 pm

  Super leuke tag, deze ga ik onthouden! Thnx voor de tip 🙂

 • Reply
  sam
  november 10, 2014 at 1:37 pm

  mooie antwoorden, leuk om te lezen!

 • Reply
  Sas
  november 14, 2014 at 5:43 pm

  Erg leuke tag om te lezen. Je hebt hem met fijne antwoorden ingevuld 🙂