Persoonlijk

Persoonlijke update mei 2017

Hoi hoi,
Ik ben er nog – of weer, hoe je het ook wil noemen. In de afgelopen weken heb ik een paar blogs geplaatst en wat vond ik het heerlijk om er weer mee bezig te zijn! Sinds mijn laatste persoonlijke update in september is het me niet zo goed gelukt om mijn blog weer op te pakken. Niet omdat ik niet wil, maar soms hebben andere dingen prioriteit. Ik wil het bloggen echt weer oppakken, maar niet voordat ik een persoonlijke update heb geplaatst. Want waar ben ik nou eigenlijk de laatste maanden mee bezig geweest?

Werk
Laat ik maar met mijn werk beginnen. Dit schooljaar werk ik op dezelfde school als vorig schooljaar en heb ik zelfs fulltime mijn eigen klas. Een droom die uitkomt! Nu had ik natuurlijk vorig jaar al veel fulltime gewerkt, doordat mijn collega veel ziek was, maar dat is toch anders. Bij de start van dit schooljaar wist ik dat ik heel het jaar verantwoordelijk was – en nog steeds ben – voor deze groep. Heel leuk, maar ook heel uitdagend. Ik ga niet uitweiden over de situatie, maar geloof me als ik zeg dat uitdagend nog best zacht uitgedrukt is. De situatie heeft me veel energie gekost. Ik wilde – en nog steeds – ervoor gaan, groei doormaken met mijn klas en mezelf ontwikkelen. Daar ben ik veel mee bezig en stapje voor stapje komen we er.
Daarnaast staat er ook een spannende periode voor de deur. Er wordt weer gekeken naar volgend schooljaar. Helaas heb ik nog steeds geen vast contract – onderwijs, uitzondering op de regel – waardoor ik nu voor het vijfde jaar op rij moet solliciteren. Heel erg balen, maar het is niet anders. Vorige week heb ik mijn brieven de deur uitgedaan en nu maar hopen dat ik ergens op gesprek mag komen en volgend schooljaar werk heb.

Ik snap dat dit verhaal misschien een beetje wazig is, doordat ik niet heel de context van mijn klas wil vertellen, maar toch moest me dit even van mijn hart.

WE HEBBEN EEN HUIS GEKOCHT!
Naast het druk zijn op mijn werk, heb ik – samen met Dennis – gelukkig ook veel tijd kunnen steken in een ander leuk project, namelijk een nieuwbouwproject. Dennis en ik zijn vorig jaar verhuisd naar het huurhuis waar we nu wonen. Een leuk huis, maar we willen graag een koophuis. Iets wat straks echt van onszelf is. Al een tijd waren we daar op aan het oriënteren en toen Dennis in januari zijn vaste contract kreeg, is het allemaal wat serieuzer geworden. Al vrij snel kwam het nieuwbouwproject op ons pad en we waren gelijk verkocht. Het huis komt in een bosrijke omgeving te staan met een speeltuin en kinderboerderij op loopafstand – leuk voor de toekomst. De indeling van het huis vinden we leuk en het heeft genoeg ruimte voor de komende jaren. En omdat het een nieuwbouwhuis is, kunnen we natuurlijk heel veel zelf bepalen. Daar zijn we dan nu ook druk mee. Wat voor keuken willen we? Gaan we voor een houten of tegelvloer? Willen we het gelijk laten uitbouwen? Etc. Ontzettend leuk om mee bezig te zijn! Je snapt dat Pinterest en leuke interieurblogs nu mijn beste vriend zijn om inspiratie op te doen. Dus als je nog tips hebt voor leuke blog o.i.d. laat het me weten.

-8 KG
2 Januari ben ik gestart met afvallen. Al eerder ging de knop om dat ik iets aan mezelf moest gaan doen. Ik was aangekomen en voelde me absoluut niet happy met mijn lijf. Tijd voor actie dus. Inmiddels is er ruim 8 kilo af en kan ik een kledingmaat kleiner kopen. Ik ben er super blij mee en zit ook een stuk beter in mijn vel. Ik ben bijna summer ready en dat is maar goed ook, want Dennis en ik gaan een mooie reis maken.

Thailand
De zomer staat weer bijna voor de deur. – Hoewel je jezelf kunt afvragen of de lente überhaupt al wel begonnen is. – Vorig jaar wilden Dennis en ik in de zomer eigenlijk naar Thailand, maar door de hoge vliegprijzen – wij waren wegens omstandigheden erg laat met boeken – hebben we besloten dat een jaar op te schuiven. In oktober zaten wij dus al bij het reisbureau voor onze zomervakantie. We gaan samen 3 weken door Thailand trekken, waarbij we zoveel mogelijk van het land gaan zien. We starten in Bangkok, gaan dan noordelijk en gaan daar door de jungle trekken. Uiteindelijk sluiten we in het zuiden af met bezoekjes aan een paar parelwitte stranden. Een heel goed vooruitzicht dus!

Genoeg over mij, hoe is het met jou?
Dank je wel voor het lezen van mijn lange update en hopelijk tot snel!
X Evelien

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

7 reacties

 • Reply
  Inge | Monsieur Mango
  mei 4, 2017 at 11:29 am

  Wat een mooi overzicht! Jammer dat je weer moet solliciteren, lijkt mij erg rot! Jullie eigen huis: super gaaf! Als ik had kunnen kopen had ik dat ook gedaan. 🙂 Klinkt als een prachtige omgeving! Wat goed dat je al zoveel bent afgevallen! Bij mij wil het nog steeds niet lukken. Hoe heb je dat gedaan? 🙂 Een rondreis door Thailand lijkt mij geweldig, moet een prachtige omgeving zijn!

 • Reply
  Shanti
  mei 4, 2017 at 11:35 am

  Je doet het allemaal super lieverd! Inderdaad een uitdagend schooljaar geweest voor je, maar wat heb je het top gedaan vergeet dat niet! <3

 • Reply
  Amy
  mei 4, 2017 at 12:29 pm

  Wat ben je goed bezig dame! Je bent super bezig op school, ook al is het een flinke uitdaging. Enne.. dat afvallen? Wat is je geheim?

 • Reply
  Anita
  mei 4, 2017 at 12:41 pm

  Wat balen van het solliciteren en de pittigheid van de klas. Maar je hebt je er goed doorheen geslagen zo te lezen! Super leuk dat je je nu kan richten op je huis en de vakantie!

 • Reply
  Romy
  mei 4, 2017 at 1:12 pm

  Wat balen dat je weer aan het solliciteren moet gaan. Extra jammer omdat je zo te horen wel echt heel veel tijd en energie in deze klas hebt gestoken! Heel veel succes met solliciteren en hopelijk levert het je snel een fijne werkplek op! Gefelciiteerd met de aankoop van je huis en zo leuk dat je naar Thailand gaat. Dat lijkt me echt een droombestemming!

 • Reply
  Lieke
  mei 4, 2017 at 9:49 pm

  Ik duim voor een baan voor je volgend jaar. Je hebt er dit jaar zo hard voor gewerkt!!
  Enuh, er is zeker geen plek in je koffer naar Thailand? Dan maar veel foto’s maken en delen. Ben zo benieuwd wat jullie allemaal gaan zien en beleven. Have fun alvast!

 • Reply
  Saskia
  mei 6, 2017 at 7:12 pm

  Wat een fijne update met goed nieuws. Gefeliciteerd met jullie huis! 🙂 Ik duim dat je daarnaast nog een baan voor volgend jaar krijgt/vind/houd.

  En -8 kg.. Heel goed! Ben benieuwd, hoe je dit hebt gedaan? Misschien ook leuk voor een blog artikel 🙂