Persoonlijk

Persoonlijke update juli 2014

Lieve allemaal,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een persoonlijke update heb geplaatst, dus vind ik het daar wel weer eens tijd voor.

Afgelopen weken ging het goed met me en wat heb ik daar van genoten! Sinds december zit/zat ik niet zo lekker in mijn vel; veel huilen en paniekaanvallen. Zelfs zo erg dat ik in februari (met een duw in mijn rug) naar de dokter ben toegegaan. Daar kreeg ik pilletjes om rustiger te worden en werd ik doorverwezen naar de praktijkondersteuner. Dat is iemand met wie ik kan praten, maar geen echte psycholoog. Daar ben ik de afgelopen maanden een aantal keer geweest. Helaas maar een aantal keer, want ze heeft het erg druk en steeds maar 20 minuten de tijd. Daarom heb ik besloten daar mee te stoppen en om een verwijzing te vragen. Ik wil liever iemand die me een aantal keer wat meer tijd voor me heeft, waardoor we het probleem, wat ik ervaar, beter kunnen aanpakken. Gelukkig gaat het de laatste weken al een stuk beter met me, door de leuke dingen die ik doe; mijn werk, bloggen, mijn vrienden en vriendinnen zien, maar ook de kleine dingen, zoals op de bank een serie kijken met een grote kop thee.

Maar hoe goed ik me de afgelopen weken heb gevoeld, zo rot voel ik me sinds donderdagmiddag. Zoals de meesten van jullie weten werk ik 4 dagen in de week in de week op het speciaal basisonderwijs in de schoolverlatersgroep. Hierin zitten kinderen van 13 jaar die van school gaan, een soort groep 8 dus. Ook begeleid ik, in opdracht van de school en in samenspraak met PSV, een jongen die bij PSV voetbalt. Een uitdagende en gevarieerde baan dus.
Vorig schooljaar liep ik stage op deze school en inmiddels ben ik hier dus al 2 jaar actief. Ik voel me prettig op deze school, bij mijn lieve collega’s en bij deze bijzondere kinderen. Helaas loopt mijn contract maar tot 1 augustus, maar waren er nog wat vacatures die ingevuld moesten worden. De directeur kwam mij afgelopen week subtiel vertellen dat ik maar gewoon moest reageren, dat gaf me een boost van vertrouwen. Maar jammer genoeg kwam hij me donderdagmiddag om 15:15 uur vertellen dat ik niet mag blijven. Dat doet me veel verdriet, maakt me onzeker, maar ook boos. Nadat hij het me had verteld mocht ik een vergadering in, waarin dat bekend werd gemaakt. Koppie omhoog en vriendelijk blijven lachen, maar van binnen was ik boos en heel erg verdrietig.
Natuurlijk ben ik verder aan het solliciteren, maar het is erg lastig om werk te vinden in het onderwijs.

Ik ben er nu nog meer aan toe om op vakantie te gaan, maar helaas betekent dat ook, naast het afscheid nemen van de kinderen uit mijn klas, afscheid nemen van de school en mijn collega’s. Gelukkig ga ik nog een hele leuk week tegemoet met de eindmusical en het afscheid van de kinderen. Gisteren heb ik, samen met mijn duopartner, onze verjaardag gevierd in de klas en werden we verrast met veel leuke cadeaus. Vooral de verrassing die ze met de klas hadden geregeld toverde een hele grote lach op mijn gezicht.


Mijn duopartner en ik kregen beiden een strandtas met een beachbaltennis-setje, een tijdschrift, zonnebrand, een ICI Paris bon en een badlaken met alle namen van de kinderen er op geborduurd. Super leuk! Dat kan ik mooi gebruiken op vakantie.

Ik ga nog even genieten van mijn komende week op school en daarna lekker opladen op vakantie!
X Evelien

Bron quote: Tumblr

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

13 reacties

 • Reply
  Kim
  juli 5, 2014 at 12:50 pm

  Mooie quote!!

 • Reply
  jouvence
  juli 5, 2014 at 1:00 pm

  wat een leuke cadeaus heb je gekregen van de klas ♥

 • Reply
  Kimberley
  juli 5, 2014 at 3:05 pm

  Jeetje, meis.
  Ik vind het echt flut voor je.
  Je kindjes achter laten en zelf niet weten waar je aan toe bent.
  Maar misschien kan het ook iets fijn zijn.
  Even een tijdje helemaal voor jezelf.
  Gewoon aan jezelf denken en werken!

 • Reply
  Bente
  juli 5, 2014 at 4:22 pm

  Wat een vervelend nieuws dat je niet kan blijven op de school waar je het zo naar je zin hebt. Hopelijk lukt het je om een andere leuke werkplek te vinden!

 • Reply
  Sas
  juli 5, 2014 at 5:13 pm

  Wat fijn even een persoonlijke update. Erg vervelend dat je niet kan blijven bij je huidige werk, succes met het vinden van een andere baan!

 • Reply
  lonneke
  juli 5, 2014 at 8:39 pm

  Wat vervelend nieuws, maar je vindt vast iets anders leuk meid!
  Mooie blog heb je.
  liefs lonneke

  • Reply
   Evelien
   juli 5, 2014 at 9:23 pm

   Dankjewel voor het lieve compliment!

 • Reply
  Saskia
  juli 6, 2014 at 12:06 am

  Pfff wat poep zeg! Ook stom dat ze voor een nieuw iemand kiezen terwijl jij de school en t personeel kent.

  • Reply
   Evelien
   juli 6, 2014 at 1:04 am

   Nou ja, er waren 2 vacatures en 3 mensen met een jaarcontract van onze school die solliciteerden. En ik was als laatste er bij gekomen, zij werken er al langer. Dus gelukkig niet iemand van buitenaf voor mij gekozen.

 • Reply
  Mademoiselle Sophistiqué
  juli 6, 2014 at 9:22 am

  wat ongelooflijk jammer dat je niet mag blijven.. hopelijk vind je snel ander werk! ik duim!!

 • Reply
  shirley / lovingyourlifenl
  juli 6, 2014 at 12:41 pm

  Wat een onzin dat je weg moet 🙁

 • Reply
  Teddy
  juli 6, 2014 at 12:57 pm

  Wat een mooie quote! Heel erg vervelend dat je weg moet. Hopelijk vind je snel iets wat ook heel erg leuk is!

 • Reply
  saskia
  juli 6, 2014 at 1:22 pm

  Wat rot zeg dat het zo is gegaan met je baan. Ik snap dat je daar even verdrietig van werd. Heel veel sterkte meid. Knap ook dat je naar de huisarts bent gegaan met je klachten, ik hoop dat je hier verder mee kan worden geholpen.