Persoonlijk

Mijn 6 favoriete Kerstfilms

Ik ben gek op Kerst en het kijken van Kerstfilms hoort daar voor mij echt bij. In de weken voor Kerst kijk ik er al een paar om in de stemming te komen en met Kerst plannen Dennis en ik meestal een dag om samen Kerstfilms te kijken. Van golden oldies tot wat onbekendere, mijn favoriete Kerstfilms zette ik voor je op een rij.

The Holiday
Ik weet nog dat ik deze film ja-ren geleden voor het eerst keek toen ik ziek thuis was. Ik had hem al een tijdje op dvd, maar nog nooit bekeken. Sindsdien bekijk ik hem keer in de periode voor Kerst. De film gaat over Amanda Woods en Iris Simpkins. Amdanda woont in Californië en Iris in Engeland. Hoewel zij ver van elkaar vandaan wonen, bevinden de vrouwen zich in precies dezelfde situatie: vlak voor Kerst hebben ze het het helemaal gehad met mannen en willen ze het liefst de feestdagen ontvluchten. Via een internetsite voor woningruil komen de twee met elkaar in contact. Spontaan besluiten Amanda en Iris de halve wereld over te reizen en voor twee weken van huis te ruilen. Kort na haar aankomst in Los Angeles, raakt Iris bevriend met scenarioschrijver Arthur en filmcomponist Miles. Ondertussen komt Amanda, in het besneeuwde Engeland, in contact met de knappe broer van Iris. Een heerlijke film om te kijken onder het genot van warme chocolademelk.

Love actually
Een golden oldie die natuurlijk niet in dit rijtje mag ontbreken is Love actually. Het is niet meer te tellen hoe vaak ik deze film heb gezien, maar ik blijf hem geweldig vinden. In de film beleven enkele relaties ups en downs in de weken voor Kerst. Van echtparen en gezinnen tot rocksterren en de prime minister. In de film lopen al deze verhalen, met een flinke dosis humor, door elkaar heen. Ik hou er van.

Arthur Christmas
Arthur houdt van alles wat met kerst te maken heeft, sterker nog: hij is de enige in zijn familie die nog steeds is gefascineerd door de ware magie van dit feest. En dat wil wat zeggen, want hij is de zoon van de Kerstman! Door een blunder van zijn vader wordt een cadeau per ongeluk niet bezorgd. Aan Arthur de taak om het cadeau alsnog te bezorgen voor het daglicht wordt. Een hele leuke film, die de kinderen in mijn klas ook super leuk vonden!

A Christmas Carol
Ebenezer Scrooge begint de kerstdagen zoals gewoonlijk met krenterige minachting naar zijn trouwe hulp en snauwend naar zijn vrolijke neef. Maar de geesten van zijn Kerst- verleden, heden en toekomst – nemen hem mee op een opzienbarende reis waarbij de oude Scrooge, met veel tegenzin, de waarheid onder ogen moet zien en erachter komt wat de ware betekenis is van Kerst. Hierdoor realiseert hij zich dat hij zijn hart moet openen voordat het te laat is, om alle ongelukkige jaren weer goed te kunnen maken.
Dit is een van mijn favoriete Kerstfilms ooit! Wat mij betreft is het een goede verfilming van het mooie verhaal van Charles Dickens.

The Polar Express
Deze film kan niet in dit lijstje ontbreken.Hoewel de film al 13 jaar oud is en de animaties daardoor wat minder hedendaags zijn, blijft de film heerlijk en magisch om naar te kijken. Een jongen die twijfelt aan het bestaan van de Kerstman, komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein. Daar zal hij, samen met enkele andere kinderen, de Kerstman persoonlijk mogen ontmoeten.

Harry Potter
Harry Potter is een tovenaarsleerling die ieder schooljaar weer van alles meemaakt. Maar een terugkerend thema is Voldemort, zijn vijand die het op Harry gemunt heeft.
Niet perse een echte Kerstfilm, maar voor mij horen ze er toch bij; de Harry Potter-serie. Ieder jaar rond Kerst kijk ik samen met Dennis de hele serie. Harry Potter geeft me een knus gevoel, wat ik ook echt bij Kerst vind horen. Ik ben sinds kort ook de boeken aan het herlezen, in het Engels deze keer.

 Wat is jouw favoriete Kerstfilm en welke Kerstfilm moet ik volgens jou écht zien?

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

0 reacties