Persoonlijk

Happy new year – dit was mijn 2015

schrijven met sterretjes

Happy new year, happy new year! Ik wens je allereerst een prachtig 2016. Ik hoop dat 2016 voor jou een jaar wordt waarin je jouw doelen zult behalen, je dromen werkelijkheid worden en je dingen doet die jou gelukkig en trots maken. 2015 Was voor mij een al jaar waarin ik dingen heb bereikt en gedaan die mij trots maken en dat hoop ik in 2016 voort te zetten. Vandaag kijk ik terug op mijn 2015 met al zijn ups en downs. Lees je mee?

Aan het begin van 2015 stelde ik doelen voor mezelf op, die ik graag in 2015 wilde halen. Ik kan je vast vertellen dat een aantal dingen finaal mislukt zijn, maar een aantal dingen, waarvan ik niet eens durfde te dromen, zijn wel werkelijkheid geworden. En dat maakt me ontzettend blij en stiekem ook wel trots.

Happy & healthy lifestyle
Zo wilde ik – en dat wil ik nog steeds – een happy en healthy lifestyle creëren. Mijn levensstijl is al een stuk verbeterd. Zo ben ik bijvoorbeeld in 2015 gaan sporten en let ik beter op mijn voedsel. Toch kan het nog een stuk beter – die chocolade kan ik toch maar moeilijk laten staan – en wil ik graag wat kilo’s kwijtraken. Een doel voor 2016 dus.

Meer lezen
Meer lezen was ook een doel wat ik had gesteld voor 2015. Ik ging voortvarend van starten las aan het begin van het jaar best wel wat boeken. Helaas is het ergens ‘misgegaan’ en heb ik uiteindelijk dit jaar maar 8 boeken gelezen. Meer lezen blijft een doel.

schrijven met sterretjes

Reizen
Een ander doel wat ik had, was meer reizen. Waarschijnlijk zal dat voor altijd een doel blijven. Ik wil veel van de wereld zien, andere culturen ervaren en ander eten proeven. Ik vind het geweldig! Dit jaar heb ik een aantal leuke trips mogen maken, in Nederland en het buitenland. In februari ben ik naar Londen geweest. Wat een leuke en bijzondere stad. Afgelopen zomer heb ik met Dennis een roadtrip door Italië gemaakt, waar we veel steden hebben bezocht en veel hebben gezien. Eind 2015 gaf ik Dennis een weekendje naar Groningen cadeau voor zijn afstuderen. We waren beiden nog nooit in Groningen geweest en waren het er unaniem over eens: wat een leuke stad is Groningen! Zo zie je maar dat er in Nederland ook nog genoeg te ontdekken valt.
In 2016 ga ik in ieder geval samen met Dennis naar Kopenhagen. Maar we zijn ook uitgenodigd voor een bruiloft in New York én willen we heel graag een verre reis maken. Keuzes, keuzes. Dat reizen komt wel goed in 2016!

Een baan
2015 werd ook het jaar waarin mijn grote droom – waarvan ik eigenlijk niet eens durfde te dromen – in vervulling ging. Ik kreeg een baan als juf! Natuurlijk was het hartstikke spannend, omdat de school, de kinderen en mijn collega’s compleet nieuw voor me waren. Maar wat ben ik goed terecht gekomen! De school is leuk en ik heb collega’s die voor me klaar staan en waarmee ik ook ontzettend kan lachen. Ik zie nu al weer op tegen het moment dat ik eind dit schooljaar afscheid moet nemen, maar tot die tijd geniet ik van iedere minuut.

Livelifelovely.nl
Doordat ik een baan vond, waar ik me helemaal voor heb gegeven – en nog steeds geef – hield ik minder tijd over voor Live Life Lovely. Mijn baan vroeg zoveel energie van mij, dat ik na een lange werkdag te moe was om nog iets aan mijn blog te doen. Dat heeft geresulteerd in stiltes en onregelmatige dagen dat er iets online kwam. Een blogritme creëren is dus niet gelukt, maar dat neem ik maar even voor lief, hopelijk komt er in 2016 vooruitgang in. Wel heb ik in 2015 bijna drie keer zoveel bezoekers mogen verwelkomen dan in 2014. Super leuk, daar ben ik ontzettend dankbaar voor!

Autorijden
Naast een baan vinden, heb ik nog een heel groot doel bereikt. Ik heb namelijk mijn angst voor autorijden – grotendeels – overwonnen. Na mijn auto-ongeluk, 4 jaar geleden, durfde ik nauwelijks meer auto te rijden. Ik heb nog wel wat gereden, maar als het kon, pakte ik de fiets of het OV. Uiteindelijk heb ik 2.5 jaar geen auto gereden, waardoor de drempel alleen maar hoger en hoger werd. In september dit jaar ben ik weer begonnen met autorijden – ook vanwege mijn werk. Stapje voor stapje langere afstanden. In het begin met Dennis erbij, later ook alleen. Nu rijd ik zelfs helemaal alleen naar mijn werk – zo`n 25 minuten rijden – en terug! Ik ben zo blij dat ik zo`n lieve vriend heb, die het geduld had om samen met mij te oefenen. Want geloof me, ik heb regelmatig de auto aan de kant gezet, waarna ik ontzettend hard begon te huilen van angst en onzekerheid.

sparkephoto

Andere bijzondere momenten
2015 werd ook het jaar waarin…
– Dennis afstudeerde en een nieuwe baan vond. Voor ons beiden iets waar we, vanaf dat we samenwonen, naar uit hebben gekeken.
– Dennis en ik onze eerste kerst samen vierden
– Mijn zus beviel van een prachtig meisje en ik voor de tweede keer tante werd
– Ik een aantal super lieve dames heb mogen ontmoeten die ik ken door het bloggen. In 2016 komen er vast meer gezellige blog’dates’ bij en hoop ik nog meer leuke bloggers te mogen ontmoeten.

Dit was mijn 2015 in een vogelvlucht. Maar zo heb ik 2015 ook ervaren, als een jaar wat in een vogelvlucht voorbij is gegaan. Ik hoop dat 2016 net zo positief – of nog positiever – mag worden als 2015 en wens jou ook  – nogmaals – alle goeds voor 2016.
Bedankt dat je Livelifelovely bezoekt. Misschien pas voor de eerste keer, misschien al wat langer. Dank je wel! <3 Ik geniet ontzettend van deze hobby en de leuke dingen die ik daardoor mag meemaken, zoals de interactie met lezers en het ontmoeten van bijzondere dames – en wie weet in de toekomst ook heren.

Veel liefs,
Evelien

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

10 reacties

 • Reply
  anna
  januari 2, 2016 at 5:23 pm

  Wat fijn dat je een baant hebt gevonden in 2015! Kopenhagen is echt een leuke stad, ik ben er in november geweest. Ik woon in Groningen, maar kan nog steeds elke dag genieten van ‘mijn’ mooie stad! 😀 De laatste foto is trouwens echt super leuk gedaan. Ik wens jou ook een fijn 2016! X

 • Reply
  Bibiane
  januari 2, 2016 at 8:08 pm

  Wauw, een bruiloft in New York, hoe cool is dat??!
  Ben heel blij voor je dat je in een goede school terecht bent gekomen als juf. Dat was bij mij niet het geval en heeft me doen stoppen in het onderwijs toen… 🙁 Ik wens je alvast een erg mooi en fijn 2016 🙂

 • Reply
  Amy
  januari 3, 2016 at 1:12 am

  Wauw Evelien, wat was 2015 een mooi jaar voor je.. Hard gewerkt en zoveel moois bereikt! Super stoer dat je nu weer alleen in de auto durft! Ik ben heel blij dat ik je mocht leren kennen afgelopen jaar en hoop dat 2016 een prachtig jaar voor je wordt!

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  januari 3, 2016 at 11:14 am

  Wat een mooie terugblik. Het ziet eruit als een jaar met vele bijzondere momenten. Wat knap dat je toch weer in de auto bent gestapt. Was vast heel moeilijk. En die foto’s zijn erg leuk geworden zeg 😀 Ik hoop dat 2016 een jaar wordt met veel geluk, gezondheid en mooie kansen. Liefs

 • Reply
  Anita
  januari 3, 2016 at 6:32 pm

  Allereerste wat een gave foto’s heb gemaakt! Super dat je de angst voor het autorijden hebt overwonnen en je een vaste baan hebt! Alle goeds voor 20116 gewenst meis!

 • Reply
  Sas
  januari 4, 2016 at 9:19 am

  Wat een mooie terugblik! Ben zo blij dat je zo’n toffe baan hebt gevonden. Geniet ervan! Ik wens je een fantastisch 2016 toe

 • Reply
  Jenzll
  januari 4, 2016 at 11:45 pm

  Wauw ik vind het superleuk dat je juf bent! Op de een of andere manier vind ik jou daar echt perfect voor ;). Hopelijk gaan er in 2016 ook weer fantastische momenten komen, prachtige terugblik was dit! Nog een gelukkig nieuw jaar!

 • Reply
  Mariska
  januari 6, 2016 at 10:24 pm

  Een hele mooie terugblik op een goed jaar! Fijn dat je zo’n baan hebt gevonden! Gelukkig 2016!

 • Reply
  Loes
  januari 24, 2016 at 4:43 pm

  Hee Evelien!

  Wat goed om te lezen over je 2015, je bent een topper! Binnenkort moeten we maar eens in real life bijpraten. Ben net terug in Nederland, maar vlieg alweer snel naar India, daarna wil ik graag gezellig bijkletsen.

  X

  • Reply
   Evelien
   januari 31, 2016 at 11:51 am

   Zo leuk dat je reageert! Jij gaat ook overal naartoe hè wereldreiziger. We moeten binnenkort inderdaad maar eens afspreken om bij te kletsen :).