Persoonlijk The Lovely List

Five reasons to smile

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een lovely list heb geplaatst en daar vond ik het eigenlijk dan ook weer eens tijd voor. Het is altijd goed om eens stil te staan bij positieve dingen. Het toeval wil dat Sas mij heeft getagd om vijf dingen te noemen waar ik echt blij van wordt. Vandaag dus een soort lovely list, maar dan in een ander jasje (een herfstjas, haha).


Liefde
De liefde maakt me blij. Dat ik met Dennis samenwoon en iedere ochtend naast  hem wakker mag worden, voelt elke dag als een klein feestje. Maar ook voor de liefde van vrienden en familie ben ik dankbaar en maakt me echt heel blij. Ook al zie ik sommigen niet veel, ik weet dat ze er altijd voor me zijn en voor me klaar staan.

Werken
Ja, werken maakt mij blij! Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen, haha. Maar nu ik al een aantal maanden niet het beroep heb kunnen uitoefenen waarvoor ik heb gestudeerd, merk ik dat ik het echt mis. En toen ik gisteren en vandaag voor het eerst dit schooljaar in mocht vallen, en wel op mijn oude school, voelde dat weer als vanouds. Heerlijk om weer met de kinderen bezig te zijn en les te geven. En natuurlijk was het ook heel leuk om mijn oude collega’s weer te zien.

Bloggen
Van het opdoen tot inspiratie, het uitwerken van ideeën, maken van foto’s, schrijven van blogposts tot het krijgen van lieve reacties en het lezen van andere blogs: ik geniet er enorm van. Het is echt mijn uitlaatklep geworden. Mijn zus kwam van de week met een leuke ‘theorie’ trouwens. Ze dacht dat mijn blog mij wellicht heeft geholpen in mijn dipje. Omdat ik op mijn blog dingen positief neerzet en juist de positieve dingen wil benadrukken. Op die manier ben ik die positieve dingen ook weer meer gaan zien in het dagelijks leven. Blogtherapy dus. Hoe dan ook, ik vind het bloggen, en alles daar omheen, super leuk.

Me-time
Ik vind het heerlijk om wel eens alleen te zijn en me terug te trekken met een kop thee en een goed boek of serie. Of om een gezichtsmasker op mijn gezicht te smeren en mezelf intussen een manicure te geven. Even me, myself and I en daar heb ik verder niemand bij nodig.

De herfst
Ik hou van de zomer. De zon die ik op mijn gezicht voel, de heerlijke warmte, het lekkere bruine kleurtje wat je krijgt en de leuke zomerjurkjes. Maar nu de herfst weer voor de deur staat of eigenlijk al binnen is gekomen, geniet ik daar ook enorm van. Het brengt zoveel gezelligheid met zich mee. Ik schreef er zelfs een hele blogpost over, waarom ik van de herfst houd. Maar om eerlijk te zijn, vind ik ieder seizoen wel leuk. Zo kijk ik er al naar uit dat het gaat vriezen en sneeuwen, zodat we kunnen schaatsen en sneeuwpoppen kunnen bouwen. Ja, die bouw ik nog ieder jaar, als het kan. En als ik er dit jaar één kan bouwen, noem ik hem Olaf. Wat een leuke film is Frozen toch! Maar goed, ik dwaal af…

Dit waren mijn 5 reasons to smile. Wat zijn die van jou? Laat het achter bij de reacties of zet het op je eigen blog en stuur mij een berichtje. Dan ga ik zeker even kijken. Fijn weekend alvast. X Evelien

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

15 reacties

 • Reply
  Inge
  oktober 10, 2014 at 6:14 pm

  Mooi geschreven :). Ik ben het er helemaal mee eens. Ik heb zelf ook 8 maand werkloos thuisgezeten voordat ik weer iets gevonden heb in mijn ‘vakgebied’. Dan merk je inderdaad hoeveel werken je nog meer biedt dan alleen het geld wat je ermee verdient. Leuke collega’s, lekker bezig zijn etc. Andere reasons to smile zijn voor mij leuke dingen doen met vriendinnen, schilderen en af en toe lekker shoppen 😉

 • Reply
  ilona
  oktober 10, 2014 at 6:47 pm

  Hey Evelien,

  Leuk om te lezen dat je weer twee dagen voor de klas hebt gestaan. Fijn!
  Ik lees ook altijd je blogs alleen is dit mijn eerste berichtje voor je. Ik hoop voor jou dat je weer snel aan de slag kunt binnen het onderwijs.
  Liefs Ilona

 • Reply
  Madeleine
  oktober 10, 2014 at 8:30 pm

  Heel mooi lijstje 🙂 Wat leuk dat je juf bent! Oeh, en idd bloggen kan zeker helpen als therapie 🙂 Heerlijk, als je je ei erin kwijt kan. Fijn weekend, liefs!

 • Reply
  Manon
  oktober 10, 2014 at 8:30 pm

  wat een fijne reasons

 • Reply
  Petra
  oktober 10, 2014 at 10:44 pm

  Mooi lijstje! Bloggen ontbreekt ook niet in de mijne. Heerlijke uitlaatklep!

 • Reply
  Infinity
  oktober 11, 2014 at 10:08 am

  Mooi lijstje! Bloggen behoort ook tot de mijne. Ik ga mijn lijstje volgende de week online zetten. x

 • Reply
  Lizzy
  oktober 11, 2014 at 1:16 pm

  Wat een leuk en vrolijk artikel op de zaterdagmiddag! 🙂 Fijn om te horen dat werken je blij maakt! En de herfst vind ik ook een fijn seizoen, door de warme dranken, de dekentjes die je dan om je heen kunt slaan en de mooie bladeren!

 • Reply
  Anouk
  oktober 11, 2014 at 1:28 pm

  Super leuk om te lezen! Ik kan ook heel gelukkig worden van me-time, heerlijk even niets doen! xo

 • Reply
  Eva - Mrs. Anchelon
  oktober 11, 2014 at 8:50 pm

  Volgens mij heb ik dit lijstje al vaker voorbij zien komen en ook al vaker ongeveer hetzelfde gecomment; het is belangrijk je te beseffen welke dingen er in je leven zijn waar je dankbaar voor kunt zijn! Zo sta je positiever op. Liefs, Eva

 • Reply
  Sas
  oktober 12, 2014 at 11:52 am

  Super leuk dat je hem hebt overgenomen en je hebt hem erg leuk ingevuld. Ik vind het trouwens een erg mooie happy-foto van je 🙂

 • Reply
  Irma
  oktober 12, 2014 at 4:27 pm

  Wat een fijne redenen, zeg! Geniet!

 • Reply
  Claudia
  oktober 12, 2014 at 8:58 pm

  Bloggen maakt mij ook zo blij. Vooral als ik weer een te gek idee heb of een nieuwe volger!

 • Reply
  Claudia
  oktober 12, 2014 at 8:58 pm

  Bloggen maakt mij ook zo blij. Vooral als ik weer een te gek idee heb of een nieuwe volger!

 • Reply
  sam
  oktober 13, 2014 at 12:00 pm

  Leuk om te lezen, mooie vrolijke foto ook!

 • Reply
  Mariëlle
  oktober 15, 2014 at 6:41 pm

  Wat leuk dat jij ook bent getagd 🙂 Je hebt hem leuk ingevuld!