Persoonlijk

Ergens op een planeet tussen Mars en Venus…

welkom

Morgen, 1 november, wonen Dennis en ik één jaar samen. Eén jaar alweer, wat gaat de tijd toch snel. Ik herinner me het als de dag van gisteren dat we de sleutel kregen.

Dennis en ik waren, al vrij snel nadat we een relatie kregen, opzoek naar een woonruimte voor ons samen. Dennis en ik wilden namelijk beiden het huis uit en om dan twee aparte woonruimten te gaan huren, terwijl we toch veel samen wilden zijn, was zonde van het geld. Dus werd het een zoektocht naar een huisje/appartement voor ons tweeën.

Begin oktober 2013 zagen we een leuk appartement te huur staan en besloten we te gaan kijken. We waren meteen enthousiast en gaven aan het te willen huren. Maar er waren nog meer gegadigden, dus moesten we even afwachten. Halverwege oktober kregen we het goede nieuws: wij mochten het appartement huren. Ontzettend fijn, leuk en we waren dolgelukkig. Alleen zouden we over twee weken al de sleutel krijgen en we hadden nog helemaal geen meubels!
Gelukkig hadden we ons tijdens onze zoektocht ook al georiënteerd op meubels en verschillende meubelzaken bezocht. We wisten welke kasten we wilden hebben, dus kochten we die. En ook de zoektocht naar een bank werd gestart en ook redelijk snel weer beëindigd, mission accomplished. We moesten er alleen een tijdje op wachten. Gelukkig hadden we om de tijd te overbruggen een stel oude banken, om op te zitten, hangen, liggen, je begrijpt me.
Nadat alles, nou ja bijna alles, op 1 november was verhuisd en alles langzaam maar zeker een plekje kreeg, begonnen we ons thuis te voelen. Al helemaal toen eind januari (of was begin februari?) onze bank kwam. Vanaf toen voelde het helemaal als thuis. Ons thuis, ons fijne plekje met inmiddels nog een gezinslid: Juul.

poes juultje

Maar het gaat niet alleen maar over rozengeur en maneschijn. Het samenwonen brengt ook ‘moeilijkheden’ met zich mee. Mannen komen immers van Mars en vrouwen van Venus.

Sinds Dennis en ik onze intrede hebben gedaan in ons kleine paleisje, kan ik het namelijk niet laten om zo nu en dan op te treden als een dictator. Oeps. Die spullen moet in die kast, dat andere weer in die lade en zijn kleren moeten in dat bepaalde (zijn!) gedeelte van de kast. En owee als hij zijn sokken en ondergoed binnenstebuiten in de was doet. Dan krijgt hij dat natuurlijk te horen, tot ongenoegen van meneer, die dat niet zo waardeert. En dat is stiekem wel begrijpelijk.
Maar eigenlijk is het volkomen begrijpelijk dat ik zo doe. Ik ben nou eenmaal gestructureerd en Dennis is meer een chaoot. Ik ben zijn ‘autistje’ en hij mijn ‘rebel’. Geen match made in heaven, wat dat betreft, en dat leidt regelmatig tot errors, haha.

En het schijnt dat samen slapen hartstikke leuk is, maar wij zijn er iets minder weg van. Kruip je met je koude voeten in bed om ze lekker op te warmen aan vriendlief, zijn zijn voeten nog kouder! En dan vind meneer het gek dat ik de dekens wegtrek en hij daardoor klaarwakker ligt. Maar twee dekbedden zijn natuurlijk geen optie.

Ondanks deze kleine dingetjes geniet ik er iedere dag van om naast hem wakker te worden (terwijl hij nog steeds wakker ligt met koude voeten, haha). Om samen te ontbijten en zo nu en dan zelfs ‘s avonds samen te kunnen eten. Ik geniet er van om tegen hem aan te praten als het even tegenzit, maar ook om fijn dingen te delen. Ik vind het heerlijk als hij me ineens vastpakt en we samen door het huis dansen (ja, mensen, dit doet hij echt). Of als we samen buikpijn hebben van het lachen en het maar goed is dat mensen ons niet zien, omdat we op zo’n moment onbegrijpelijk zijn.

Zo zie je maar weer, de man en de vrouw kunnen, met een beetje inspanning van beide kanten, best goed samenleven. Meestal dan…
Hoe dan ook, deze dame houdt van haar marsmannetje!

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

11 reacties

 • Reply
  Mariëlle
  oktober 31, 2014 at 7:00 pm

  Wat leuk om te lezen meid, wat gaat een jaar toch snel he!? Ik kan het me niet voorstellen om op korte termijn samen te wonen met een vriend, ik heb totaal geen behoefte aan een relatie op het moment haha! Ik wens jullie nog veel plezier en geluk samen 🙂 Enne als ie zijn sokken en ondergoed binnenste buiten in de was blijft gooien, dan was je het toch zo en leg je het toch zo bij hem in de kast? Jij geen last meer van en hij mag niet zeuren 🙂

 • Reply
  Madeleine
  oktober 31, 2014 at 7:31 pm

  Wauw, gefeliciteerd!! Wat een mijlpaal, op naar de volgende mooie jaren 🙂 Het lijkt mij best een ingewikkeld; samenwonen. Maar het is volgens mij gewoon een kwestie van doen 😉 Oooohhhh nog koudere voeten dan dat jij hebt, wauw. Lekkere sokjes opwarmen, en samen met warme sokjes in bed.

 • Reply
  Margriet
  oktober 31, 2014 at 8:36 pm

  Gefeliciteerd. Leuke blog heb je. Samenwonen is hartstikke leuk. En je leert vanzelf met elkaars eigenaardigheden om te gaan.

 • Reply
  Liese
  oktober 31, 2014 at 9:29 pm

  Leuk om te lezen 🙂 Kan me wel voorstellen dat er altijd van die kleine dingetjes zijn, maar lijkt me toch heerlijk om samen te wonen met je vriend! En aaauw, wat een schattige kat <3

 • Reply
  Shanti
  oktober 31, 2014 at 10:15 pm

  Jemig, de tijd vliegt echt! Wat ben ik trots op hoever jullie het afgelopen jaar samen zijn gekomen <3

 • Reply
  Sas
  november 1, 2014 at 3:26 pm

  Haha leuk geschreven! Samenwonen is zo leuk 🙂
  Gefeliciteerd met jullie 1 jarig-samenwoon-mijlpaal 🙂

 • Reply
  Isabel Cristina
  november 1, 2014 at 6:26 pm

  Wat gaat de tijd toch snel! Gefeliciteerd met jullie 1 jarig samenwonen! 🙂

 • Reply
  Dascha
  november 1, 2014 at 10:06 pm

  Wat leuk dat jullie al een jaar samen wonen! De tijd gaat echt snel! 🙂

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 • Reply
  Lieke
  november 2, 2014 at 1:38 pm

  Gefeliciteerd met jullie 1-jarig jubileum!
  Jullie zijn zo leuk samen! En die kleine ergernissen, sja.. dat zijn inderdaad typisch mannendingen 😉

  • Reply
   http://www./
   november 16, 2016 at 8:07 am

   Hi, I just found your website via google. Your article is truly relevant to my life right now, and I’m really delighted I discovered your website.

 • Reply
  sam
  november 3, 2014 at 1:55 pm

  hihi, leuk geschreven! gefeliciteerd met jullie 1 jaar samen wonen!