Persoonlijk

Dit vind ik het allerleukst aan Kerst!

Ik ben gek op Kerst! Vroeger al, maar sinds ik op mezelf woon is het alleen maar meer geworden. Maar wat vind ik dan zo leuk aan Kerst?

De Kerstboom optuigen
Toen ik nog thuis woonde vond ik het geweldig om met mijn moeder de Kerstboom te versieren en de mooie hangers, die ooit van mijn oma waren, in de boom te hangen. En sinds ik samenwoon met Dennis mogen wij ieder jaar onze eigen boom versieren. Helaas nog geen boom met allerlei ballen en hangers met een verhaal, maar dat komt nog wel. Naast de Kerstboom breng ik natuurlijk ook de rest van mijn huis in Kerstsferen. Lampjes hier, kaarsjes daar, nog wat leuke Kerstfiguren. Ik hou er van, ik vind het enorm gezellig!

Kerstpyjama’s en Kersttruien
En als mijn huis dan helemaal in Kerstsfeer is, vind ik het heerlijk om op de bank te kruipen met een kop thee en te genieten van de gezelligheid. Het liefst doe ik dat in één van mijn Kerstpyjama’s of -truien. Lekker fout, maar natuurlijk helemaal in stijl en lekker knus.


De voorpret
Inspiratie opdoen op Pinterest, plannen maken voor Kerst, bedenken wat we gaan koken, internet afstruinen op zoek naar een mooie outfit (of een nieuwe Kerstpyjama/ -trui), vlogmas kijken;  Kerst kan voor mij niet beginnen zonder alle voorpret.

Het Kerstdiner
Zolang als dat ik mij kan herinneren is het Kerstdiner bij ons thuis belangrijk geweest. Een moment samen, waarbij we allemaal genieten van heerlijk eten. Ieder jaar doet iedereen zijn best om er mooi uit te zien en een lekker gerecht te maken mét een bijpassende wijn.
En bij een diner hoort natuurlijk ook een mooi gedekte tafel. Ik vind het leuk om de tafel mooi te dekken en ben zelf al een tijdje bezig geweest met bedenken hoe ik dit jaar de tafel ga dekken.

Cadeautjes kopen en inpakken
Hoewel we bij mij thuis altijd heel uitgebreid Sinterklaas vieren, doen we bij Dennis thuis juist cadeautjes met Kerst. En sinds die tijd hoort er voor mij bij Kerst ook echt het kopen van cadeautjes en deze mooi inpakken. Ik vind het super leuk om met zorg een mooi cadeau voor iedereen te bedenken en te kopen. Het liefst pak ik ook de cadeaus zelf in, zodat alles in dezelfde stijl onder de Kerstboom ligt.

De Kerstversiering buiten
Tijdens het winkelen of als ik naar huis rijd vanuit mijn werk word ik altijd enorm blij van de lichtjes en de versiering. Ze maken de donkere dagen een stuk minder erg.

Kerstfilms
Met Kerst plannen Dennis en ik meestal een dag dat we met z`n tweeën zijn. We trekken dan lekker zittende kleding aan, geven we elkaar cadeautjes en kijken vooral veel Kerstfilms. Mijn favoriete Kerstfilms ga ik later nog met je delen.

Kerstmuziek
De kinderen in mijn klas worden nog net niet gek van me, met mijn Kerstmuziek. Tijdens handvaardigheid en tekenen zet ik vaak Kerstmuziek op. Lekker meezingen met alle bekende Kerstnummers in mijn Spotifylijst. Jingle bells doet het trouwens altijd heel goed in de klas.

Sneeuw
Het ultieme Kerstgevoel krijg ik toch wel als er sneeuw ligt met Kerst. Helaas komt dat niet heel vaak voor. Vorige week hadden we het geluk! Het was dan nog wel geen Kerst, maar ik kreeg wel een echt Kerstgevoel, doordat overal de Kerstbomen al staan en de sneeuwvlokken naar beneden vielen.

Wat vind jij leuk aan Kerst? Of houd je juist helemaal niet van Kerst? 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

4 reacties

 • Reply
  sammie
  december 17, 2017 at 2:36 pm

  Leuke foto’s en dat verhaal van de kerstboom optuigen met je moeder is zo herkenbaar! Ik vond dat altijd heerlijk en echt genieten om samen met mijn mams de kerstboom op te zetten.

  • Reply
   Evelien
   december 17, 2017 at 2:58 pm

   Ik hoop ook echt dat ik later ook zo’n soort “traditie” heb met mijn kinderen. Lijkt me zo gezellig!

 • Reply
  Saskia
  december 21, 2017 at 10:40 am

  Ik hou super van kerst<3 De fijne sfeer en alles.
  De kerstboom optuigen doet M. hier, daar heb ik echt een hekel aan 😉

 • Reply
  Sheila
  januari 31, 2019 at 11:33 pm

  Ik vind alles wat je noemt leuk en daarom vond ik de kerst van dit jaar niet zo veel aan. Ik was in Nieuw Zeeland en daar heb je dan natuurlijk niets van ultieme kerstsfeer. Want een kerstboom in de zomer… nee, dat is hem gewoon niet.