Persoonlijk

It’s Christmas time tag

Door Amy werd ik getagd voor de It’s Christmas time tag. Een hele leuke tag om de kerstsfeer nog extra te benadrukken. Die moest ik natuurlijk invullen! Kijk je mee naar mijn antwoorden?

✩ Wat is je favoriete kerstfilm?
Pfoe, lastig! Alles is liefde, Love Actually of toch The Holiday?! The Polar express vind ik ook een mooie film en er gaat geen kerst voorbij zonder een (stukje) van Home Alone te hebben gezien. Die film(s) kan ik intussen wel dromen.

✩ Heb je ooit een witte kerst gehad?
Ja, zeker! Een aantal jaar geleden. Ik weet nog goed dat mijn vader toen Kerstman in het dorp speelde – dat doet hij vaker rond de kerst – en dat hij toen tegen alle kinderen zei dat ze de slee van zolder moesten halen of er een moesten gaan kopen, omdat het zou gaan sneeuwen met kerst. En jawel! Eerste Kerstdag lag er een prachtige witte laag. Dat geeft nog een extra kerstgevoel als je het mij vraagt.

✩ Waar breng jij meestal kerst door?
Ik breng de kerst altijd met dierbaren door. Op kerstavond vieren we het met mijn familie bij mijn ouders. Erg gezellig. We zijn met een groot gezin en dit jaar is voor het eerst mijn kleine neefje er bij. Inmiddels zijn we dus al met 11! Eerste kerstdag ga ik bij mijn schoonouders eten. Dennis moet heel de kerst werken, maar ik ga gewoon bij hun langs. Tweede Kerstdag moet ik zelf ook werken, maar ga ik eerst ‘s ochtends nog bij mijn schoonouders ontbijten – met Dennis – en ‘s avonds bij mijn ouders eten. 

✩ Wat is je favoriete kerstliedje?
Dan ga ik toch voor All I want for Christmas is you! Zodra ik dit nummer hoor, zet ik de radio wat harder en zing en dans ik mee.

✩ Open je cadeautjes op kerstavond?
Nee, met mijn familie doen we met kerst geen cadeautjes. Bij mijn schoonouders wel, maar daar doen we het pas na de kerst, omdat Dennis heel de kerst moet werken. Dat vind ik ontzettend gezellig. Lekker eten en de cadeautjes onder de boom. Dennis en ik geven elkaar ook nog een paar cadeautjes op eerste kerstdag ‘s ochtends in alle vroegte.

✩ Naar welke tradities met kerst kijk jij het meeste uit dit jaar?
Samen zijn met de mensen om wie je geeft en echt tijd met elkaar te kunnen doorbrengen, zonder alle hectiek. Een fijn gesprek, lekker eten, lachen. Ik kijk er enorm naar uit!

✩ Is je kerstboom nep of echt?
Een echte! Ik vind neppe vaak lelijk en vind de sfeer van een echte boom zo leuk. Alleen de geur al! Het is wel een gedoe, aangezien we hem wel naar boven moeten slepen, maar dat is het dubbel en dwars waard.

✩ Wat is je favoriete kerst eten/snoep?
Kaneelsterren van Bolletje, zo lekker! En natuurlijk kerstchocolaatjes.

✩ Eerlijk zijn! Koop je liever cadeautjes of krijg je ze liever?
Ik vind het kopen van cadeautjes ontzettend leuk. Iets speciaal uitzoeken voor degene wat hij/zij graag wil hebben of juist iets wat goed bij die persoon past, dat vind ik ontzettend leuk. Daarna doe ik nog mijn best om het mooi in te pakken, zodat het een echt cadeautje wordt om te krijgen. Ik geniet dan enorm van de blije, verwonderde gezichten als ze het uitpakken.

✩ Wat is het beste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?
Vorig jaar heb ik pas voor het eerst cadeautjes gekregen met kerst. Dus eigenlijk kan ik hier niet zo goed antwoord op geven. De leukste cadeaus die ik toen heb gekregen waren toch wel de DVD’s van Despicable me en The Culy Way of life van Monique van Loon.

✩ Wat is jou droomplek om te bezoeken rond kerst?
Londen of Parijs. Het lijkt me dan zo ontzettend sfeervol en romantisch daar!

✩ Ben je een pro in inpakken, of faal je hard?
Ik doe mijn best en met goed – als in stevig – inpakpapier lukt het me goed. Dit jaar heb ik alleen heel vervelend inpakpapier wat snel scheurt. Totaal niet praktisch. Ben je bijna klaar, scheurt het, kun je opnieuw beginnen.

✩ Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Ik maak graag goede voornemens, maar niet per se voor het nieuwe jaar. Iedere dag heb je de mogelijkheid om met voornemens te beginnen, daar heb ik geen 1 januari voor nodig.

✩ Zo ja, hou jij je eraan?
Ik probeer mijn voornemens zo goed mogelijk vol te houden, maar dat lukt niet altijd.

✩ Wat maakt kerst zo speciaal voor jou?
De gezelligheid, sfeer en het samenzijn met dierbaren. Maar ook de aanloop er naar toe vind ik ontzettend leuk. Iedereen maakt het thuis gezellig en doet allerlei voorbereidingen voor het heerlijke eten wat we met kerst mogen opeten. En hoewel ik kerst niet kan vieren met degene van wie ik het meest houd, geniet ik er toch van.

Ik wens jou en je dierbaren alvast een hele fijn kerst. Geniet er van!
X Evelien

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

11 reacties

 • Reply
  Sanae
  december 23, 2014 at 8:47 pm

  Heel leuk om je antwoorden te lezen!

 • Reply
  Manon
  december 23, 2014 at 9:09 pm

  Je hebt hem heel leuk ingevuld !!

 • Reply
  Simone
  december 23, 2014 at 9:45 pm

  Ik vind de tag zooo leuk, ik ben hem zelf ook aan het invullen. Hele fijne kerst gewenst alvast!

 • Reply
  Amy
  december 23, 2014 at 11:57 pm

  Wat heb je hem leuk ingevuld! Hele fijne kerst Evelien! Geniet ervan!

 • Reply
  Isabel Cristina
  december 24, 2014 at 12:02 am

  Wat leuk! Ik hou ervan om kerst te vieren, wij doen het wel elk jaar met cadeautjes.

 • Reply
  Kim | Kimsbloglife
  december 24, 2014 at 8:28 am

  Leuk om te lezen! Ik vulde hem vandaag ook in. Jammer dat je vriend er niet bij kan zijn met kerst. Geniet er toch maar van!

 • Reply
  sam
  december 24, 2014 at 8:50 am

  Leuke tag! Jij ook hele fijne kerstdagen!

 • Reply
  Esther Marieke
  december 24, 2014 at 9:13 am

  Leuk om te lezen! Jij ook fijne kerstdagen!

 • Reply
  Jenn
  december 24, 2014 at 2:24 pm

  Leuk om te lezen!

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  december 25, 2014 at 10:56 am

  Leuke tag, ondanks dat ik hem nu al meerdere keren voorbij heb zien komen hihi.

  Ik wens jou een hele fijne kerst met je loved-ones

 • Reply
  Sas
  december 26, 2014 at 9:03 am

  Super leuk heb je deze tag ingevuld! Fijne foto’s ook 🙂
  Nog hele fijne dagen gewenst, enjoy!