Persoonlijk

Cheers to the weekend #5

saturday

Het is weer weekend: tijd voor een kijkje achter de schermen, tips, inspiratie en lovely blogposts. Een perfect begin van het weekend. Kijk je mee?

Behind the scenes
Weekend is voor mij nu echt weekend. Doordat ik nu fulltime kan invallen, heb ik mijn werk in het restaurant even op een laag pitje gezet. Ik merk dat ik al steeds meer in het ritme kom van vroeg opstaan, werken en ‘s avonds weer niet te laat naar bed. Toch ben ik aan het eind van de week echt gesloopt. Naast het lesgeven, heb ik namelijk nog een boel andere taken. Zeker nu het toetsweek is, ben ik steeds tot laat bezig met nakijken, toetsen analyseren, verwerken en ga zo maar door. Maar ik doe het allemaal met veel plezier! Doordat ik het zo druk heb zijn er afgelopen weken onregelmatig blogposts online gekomen, waar ik erg van baal. Maar dit weekend heb ik de tijd om vooruit te werken, dus dat ga ik zeker doen. Voor de rest – buiten het werk om – gaat het ook goed met me, ik ben druk en geniet er enorm van. Ik doe dingen die ik echt leuk vind. Je hoort mij dus absoluut niet klagen. Maar genoeg over mij, hoe is het met jou?

Voor als je dit weekend niets te doen hebt
Sarah postte gisteren een video waarin zij haar make-up stash ging uitzoeken/opruimen. Ik vind dat soort video’s altijd ontzettend leuk om te zien, omdat ik dan allemaal mooie producten voorbij zie komen en ik zelf dan ook de kriebels krijg om op te ruimen. Dus mocht je dit weekend niets te doen hebben: bekijk de video van Sarah en ga zelf ook aan de slag. En mocht je geen genoeg krijgen van opruimvideo’s: Mascha heeft ook een hele serie opruimvideo’s, waarvan ik net zo goed opruimkriebels krijg.

Best Fit Friends
Hoe is het met je voornemen om meer te gaan sporten? Ben je al wekelijks – of misschien wel dagelijks – in de sportschool te vinden? Of is je voornemen nog slechts een voornemen? Lizzy en Merel plaatsen wekelijks een video over sporten of voeding. Ze geven tips, maken workoutfits, laten hun sportoutfit zien – wie zwicht er nou niet voor mooie sportkleding? – en zorgen ervoor dat je gemotiveerd raakt. Dus ben je nog opzoek naar je motivatie, bekijk dan zeker even het YouTube kanaal van Best Fit Friends.Bron: WritingMonique

Lovely blogposts
♥ Monique is zo ontzettend creatief en maakt de leukste DIY’s. Zo maakte ze voor kerstmis al klosverlanglijstjes. Een super leuk, origineel idee om een verlanglijstje te maken, maar dat was slechts het begin van haar klos DIY’s. Ze heeft inmiddels ook een leuke do it yourself met klosjes voor Valentijn gemaakt. Niet moeilijk, maar wel super lief!

Ik volg nu zo`n 7 jaar blogs, in het begin vooral beautyblogs en later kwamen daar andere blogs bij. In die tijd – goh, wat klink ik nu oud – waren er een aantal beautyproducten razend populair. Vele beautyliefhebbers hadden deze producten of wilden ze graag hebben, waaronder ik zelf. Aranka schreef een leuke, originele blogpost over deze golden oldies. Ken je bijvoorbeeld Eyeko cream nog?

Anne schreef een artikel over printable weekplanners en slim boodschappen doen. Door middel van de printable maak je een ‘weekmenu’ en kun je daar een boodschappenlijstje bij maken. Je neemt het lijstje mee naar de supermarkt en je hoeft nog maar één keer in de week naar de winkel. Hartstikke handig om geld te besparen én niet in de verleiding te komen om impulsieve aankopen te doen. Nu doe ik zelf altijd één keer in de week mijn boodschappen bij de Lidl en haal ik nog wat kleine dingetjes tussendoor bij de Albert Heijn, omdat ze die bij de Lidl bijvoorbeeld niet hebben. Het werken met een ‘weekmenu’ doe ik dus al, maar gewoon op een saai blaadje. Die printables maken het net wat leuker – en makkelijker.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

8 reacties

 • Reply
  Amy
  januari 17, 2015 at 12:56 pm

  Hey meis, fijn dat je al wat meer in een werkritme komt nu. Snap ook dat het vermoeiend is, want je doet veel nieuwe ervaring op en dan is het ook nog eens super druk. Veel succes met deze drukke periode!

 • Reply
  Fleur
  januari 17, 2015 at 1:53 pm

  Wat een leuke postieve post!
  wat goed datbje langzamerhand je draai vind en het nog steeds helemaal leuk vind!
  Het blog ritme komt wel weer terug, eerst de belangerijkste zaken!
  Geniet van je welverdiende weekend!

 • Reply
  Kimberley
  januari 17, 2015 at 1:53 pm

  Zo, je werkt echt veel! En inderdaad lekker vermoeiend, zo. Maar wel goed dat je lekker aan de slag bent. Ik ga snel even bij Aranka kijken, ben nu wel heel benieuwd, haha.

 • Reply
  Anita
  januari 17, 2015 at 7:21 pm

  Wat een leuke diy met die klosjes! Ik krijg ook altijd zin om op te ruimen als ik die video’s zie 🙂

 • Reply
  Deisy
  januari 17, 2015 at 8:29 pm

  Wat fijn om te horen dat je weer in een ritme van werken komt. Begin is inderdaad erg vermoeiend, omdat je lichaam toch weer aan alles moet wennen, maar ook aan nieuwe ervaringen (wat ook veel energie kan vragen). Fijn in ieder geval dat je het naar je zin hebt: dat is zo belangrijk! Leuke artikelen heb je trouwens weer gedeeld, vooral die weekplanner komt handig van pas voor zo’n chaoot als ik 😉

 • Reply
  Sanae
  januari 17, 2015 at 9:06 pm

  Hele leuke artikelen!!

 • Reply
  sammie
  januari 19, 2015 at 1:52 pm

  Leuke post! Ik had dit keer een lang weekend maar had nog wel een dag vrij willen hebben, kon m’n bed niet uitkomen vanmorgen!

 • Reply
  Kimberly
  januari 20, 2015 at 4:54 pm

  Die DIY met die klosjes vind ik super leuk! Die ga ik meteen bekijken 😀