Persoonlijk

Cheers to the weekend #2

Het is weer WEEKEND! En dit keer juich ik extra hard mee, want ik heb zelf ook echt weekend. Dit weekend hoef ik namelijk niet bij het restaurant te werken én wat het nog extra leuk maakt is dat Dennis ook vrij heeft. We gaan gezellig samen met onze families Sinterklaas vieren. Vanavond met die van mij, morgen met zijn familie. Vol verwachting klopt mijn hart: ik ben benieuwd wat de Sint allemaal voor mij in petto heeft.

Behind the scenes
Dit keer geen behind the scenes vlog, maar een klein verslagje. Zo zal het trouwens iedere keer zijn. De ene keer vlog ik, de andere keer maak ik een verslagje en weer een andere keer krijg je wat foto’s te zien. Lekker afwisselend dus.
Deze week begon goed: ik zou vier dagen kunnen invallen met midden in de week – woensdag – een dagje vrij. Het verliep allemaal voorspoedig, totdat ik woensdagavond thee ging zetten en een kruik ging maken. Ik schonk de kruik te vol met warm water en wilde er dus weer wat water uitgieten. Dit ging mis, goed mis. Het kokende water kwam over mijn hand, waardoor ik als schrikreactie de kruik liet vallen; over mijn been. Een liter kokend water over mijn been! Uit reactie heb ik gelijk mijn kleding uitgedaan en ben onder de douche gaan staan – komt mijn EHBO cursus toch nog van pas. Toen ik merkte dat ik niet goed werd, heb ik mijn moeder gebeld, die gelijk is gekomen. Gelukkig is mijn moeder verpleegkundige en kan ze dus in dit soort situaties heel goed rustig blijven en helpen. Ik heb in totaal een half uur gekoeld, waarna mijn moeder het met gaas heeft afgedekt. Donderdag heb ik me ziek gemeld bij mijn invalwerk. Ik voelde me te beroerd om te gaan en ben ook maar even langs de dokter geweest. Gelukkig ziet het er allemaal – in hoeverre dat kan – goed uit. Ik heb eerste- en tweedegraads brandwonden en vooral op de plekken waar de blaren zitten doet het pijn. Maar over 2 weken zal het een heel eind genezen moeten zijn, dus gaan we daar maar van uit!
Vandaag komt de Sint langs bij mijn invalwerk, dus ga ik daar een gezellige dag van maken met de kinderen. En vanavond vier ik Sinterklaas met mijn familie, maar dat had ik al verteld in de intro.
Maar genoeg over mij, ik ben ook benieuwd naar jou: hoe was jouw week?

Last minute Sinterklaas-snacks voor een heerlijk avondje
Voor iedereen die dit weekend Sinterklaas viert – of gewoon zin heeft in iets lekkers – en geen inspiratie heeft voor lekkere zoetigheden: je kunt naar de winkel gaan voor het ‘standaard’ Sintsnoep. Maar je kunt ook verder lezen én gebruik maken van deze overheerlijke tips! Deze Sint-recepten maak je zo en maken je heerlijke avondje nog lekkerder.

Bij deze no bake pepernoten cheesecake, van Pauline, loopt het water al in mijn mond. Met deze duidelijke beschrijving kan het bijna niet mis gaan. En terwijl de cheesecakejes staan op te stijven in de koelkast, kun jij nog even last-minute je cadeaus inpakken en gedichten schrijven.

Ik ben gek op tiramisu en pepernoten (eigenlijk zijn het kruidnoten). Dit recept voor pepernoten tiramisu kan dus niet ontbreken in dit lijstje. Binnen 20 minuten is het klaar en terwijl jij je klaar maakt voor het heerlijke avondje, kan de tiramisu even opstijven.

Mijn eigen recept voor  Sinterklaascupcakes die ik onlangs deelde, mag natuurlijk niet achterblijven. Easy peasy en erg lekker – al zeg ik het zelf.

Lovely blogposts
♥ Mocht je last-minute nog opzoek zijn naar inspiratie voor cadeautjes: Femke deelt op haar blog een aantal super originele en vooral ook schattige cadeautips.

♥ Ik ben gek op de lijstjes van Karlijn. Ze zijn zo origineel en creatief. Afgelopen week postte Karlijn ook weer een aantal lijstjes die ze heeft gemaakt. En moet je dat Sinterklaas verlanglijstje eens zien! Je zou als Sinterklaas toch spontaan alles van het lijstje voor haar kopen?

Ga jij nog Sinterklaas vieren dit weekend? Of heb je nog andere leuke plannen? Ik ben benieuwd: laat het me zeker even weten bij de reacties. Ik wens je in ieder geval alvast een heel fijn weekend.
Liefs, Evelien

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

14 reacties

 • Reply
  Denise
  december 5, 2014 at 8:15 am

  Wat een super leuk en gevarieerd artikel. Lief dat je nog wat bloggers in het zonnetje zet!

 • Reply
  Esther Marieke
  december 5, 2014 at 8:41 am

  Ohnee wat balen van die kruik zeg! Hopelijk houd je er niet te lang last van! Veel plezier met het vieren van sinterklaas. Wij gaan vanavond dobbelen met vrienden!

 • Reply
  Pauline
  december 5, 2014 at 9:05 am

  Ohnee, veel beterschap zeg!!
  Leuke receptjes trouwens:). Geniet van je weekend!

 • Reply
  Amy
  december 5, 2014 at 9:56 am

  Leuk artikel weer, maar wel ontzettend sneu wat er gebeurd is. Hopelijk voel je je wel al wat beter en kan het goed herstellen de komende dagen. Beterschap!

 • Reply
  Manon
  december 5, 2014 at 10:06 am

  Leuk om te lezen!

 • Reply
  Dagmar
  december 5, 2014 at 10:13 am

  Wow wat ontzettend heftig met je kruik! Jeetje mina, ik schrik mij kapot nu ik dit lees. Hoe voel je je nu? Al iets beter hoop ik? Wow… Ongelooflijk <3 Denk goed aan jezelf en ik hoop dat de blaren snel verleden tijd zijn. Mega knuffel!

 • Reply
  Isabel Cristina
  december 5, 2014 at 10:29 am

  Veel sterkte met je brandwonden 🙁 je recept klinkt erg lekker!

 • Reply
  Deisy
  december 5, 2014 at 3:26 pm

  Wat een leuke artikel en hierdoor ook weer nieuwe blogs ontdekt hihi 🙂

 • Reply
  Madeleine
  december 6, 2014 at 7:51 am

  jeetje wat pijnlijk! Doe rustig aan en geniet van je weekend 🙂

 • Reply
  Sylvana
  december 6, 2014 at 10:00 am

  Jeetje zeg, wat heftig van het kokend water.. Ik hoop voor je dat het snel helemaal geneest. Verder een leuk artikel om te lezen :)!

 • Reply
  Sas
  december 7, 2014 at 9:17 am

  Wat een leuke update! Auch, en dat kokend water lijkt me erg pijnlijk. Hopelijk gaat het nu wel weer beter<3

  Ik heb gezellig Sinterklaas gevierd samen met mijn ouders en ga straks gezellig richting een vriendinnetje. Fijne Zondag!

 • Reply
  Kim | Kimsbloglife
  december 7, 2014 at 1:02 pm

  Dit vind ik altijd leuk om te lezen! Hoewel het deze keer niet zo’n goed nieuws is, auwch… Moet verschrikkelijk pijnlijk zijn om je zo te verbranden. Hopelijk geneest het snel en hou je er geen littekens van over.

 • Reply
  sam
  december 8, 2014 at 3:40 pm

  wat leuk dat jullie samen weekend hadden en 2 x sinterklaas hebben kunnen vieren! Dat moet een top weekend geweest zijn 🙂

 • Reply
  Paul
  december 13, 2014 at 2:13 pm

  Auw, wat vervelend van dat ongelukje met kokend water. Ik hoop dat je huid weer goed herstelt Evelien!