Persoonlijk

5 Dingen die ik niet kan

We hebben allemaal zo onze talenten en dingen waar we niet goed in zijn of die we gewoonweg niet kunnen. Ook ik heb een aantal dingen die ik aardig goed kan, maar ook dingen die ik niet kan, die ik graag wel zou willen kunnen. Dat maakt me soms best onzeker en ik ben daar niet de enige in, merk ik wel. Kinderen in mijn klas worden ook onzeker als ze ontdekken dat ze iets niet zo goed kunnen. Tegen hen zeg ik dan altijd ‘van proberen kun je leren’ en vaak is dat ook zo. (Don’t get me wrong: ik wimpel ze natuurlijk niet alleen af met die zin. Ik ga met ze aan de slag met het ontwikkelen van hun talenten en de dingen die ze minder goed kunnen.) Tegenwoordig geeft social media ook de indruk dat iedereen overal goed in is – picture perfect – wat natuurlijk niet het geval is. Daarom leek het me leuk om vandaag 5 dingen met je te delen die ik niet kan. Niemand is immers perfect, toch?

Ik kan niet loslaten – Dit komt door mijn onzekerheid en angsten. In mijn hoofd ben ik altijd met van alles bezig en denk ik over duizend en één dingen na. Allerlei situaties passeren de revue, wat als, als dan. Vervolgens kan ik me hier ontzettend druk over maken, terwijl ik nog niet eens weet hoe of wat. Het zou me heerlijk lijken om soms nergens iets om te geven, dingen te kunnen laten gaan en gewoon te genieten. Ik moet zeggen dat dit, dankzij hulp, wel steeds beter lukt.

Ik kan niet uit mijn hoofd tekenen – Ik vind tekenen super leuk, alleen lukt het me niet om iets vanuit mijn hoofd te tekenen. In mijn hoofd ziet het er dan op een bepaalde manier uit, maar vervolgens lukt het me niet om het zo op papier te krijgen. Ik heb altijd een foto nodig, die ik als voorbeeld kan gebruiken, waar ik dan mijn eigen draai aan kan geven. Op school – en stiekem nu nog steeds wel eens – was ik altijd jaloers op degene die het wel lukte om zo, vanuit hun hoofd,  een mooi kunstwerk op papier te krijgen.

Ik kan niet zingen – Ik vind het heerlijk om in de auto met de liedjes op de radio mee te zingen en helemaal los te gaan. Helaas doe ik daar mijn ‘medepassagiers’ niet zo`n plezier mee, want het klinkt voor geen meter. Ik kan absoluut niet zingen en dat vind ik toch wel jammer. Het lijkt me namelijk super leuk om helemaal los te gaan, zonder dat iemand klaagt dat je meezingt of je gek aan kijkt. – Inmiddels zijn mijn vriend en familie er gelukkig aan gewend en kijken ze me niet meer raar aan. – Ook in de klas met muziek lijkt het me erg handig en leuk. Ik schaam me toch altijd wel een beetje als ik de kinderen een liedje ga leren, terwijl ik zelf niet goed kan zingen. Gelukkig zijn daar dan wel weer andere manieren voor.

Ik kan geen ballon opblazen – En waarom het me niet lukt is een raadsel. Het lukt me gewoon niet. Ik krijg het eerste beetje lucht in de ballon, waardoor je een piep klein bolletje krijgt, maar daarna lukt het me niet om de ballon groter te krijgen. Wat ik ook doe en hoeveel lucht ik ook inadem, om vervolgens in de ballon te blazen, hij blijft super klein. Tegenwoordig gebruik ik dus maar een ballonpompje of vraag ik iemand anders om hulp.

Ik kan mijn linkervoet niet recht doen – Ik heb een bepaalde ‘afwijking’ in mijn voet, waardoor mijn linkervoet altijd naar binnen staat met lopen – haha, dat klinkt raar. Met lopen heb ik hier verder geen last van, schaatsen en skaten zijn daarentegen een heel ander verhaal. Doordat ik mijn voet niet recht neer kan zetten, schaats of skate ik heel de tijd met mijn voet scheef, min of meer op de binnenkant van mijn voet. Dat houd je niet heel lang vol kan ik je vertellen.

Nu ben ik benieuwd; wat kan jij niet zo goed én waar ben jij juist wel goed in? 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

16 reacties

 • Reply
  Sas
  juli 21, 2015 at 3:57 pm

  Wat een leuk artikel dit! Ik heb alleen puntje 1 van je lijst… Verder is rekenen altijd een opgave en kan ik nooit goed in slaap komen.

 • Reply
  Simone
  juli 21, 2015 at 5:01 pm

  Wat een leuk lijstje. Weer eens wat anders dan anders! Ik kan niet goed rekenen en ik kan helaas ook niet (meer) skaten.

 • Reply
  Dina
  juli 21, 2015 at 7:10 pm

  Wat leuk om te lezen. Ballonnen opblazen, daar ben ik ook niet zo’n held in. Het begin vind ik zo moeilijk en een knoopje er in doen lukt me al helemaal niet. 😛

 • Reply
  Vivian
  juli 21, 2015 at 7:24 pm

  Haha, wat leuk! Ik kan absoluut niet rekenen en ook aardrijkskunde is een ramp voor mij. Verder kan ik met zingen ook absoluut geen toon houden en kan ik geen diepte zien. Maar gelukkig is er genoeg wat ik wel kan!

 • Reply
  Nina Simplynspecial
  juli 21, 2015 at 8:45 pm

  Geinig artikel 🙂 Geen ballon opblazen, die heb ik niet eerder gehoord hihi. Loslaten kan ik ook niet… Erg frustrerend soms.

 • Reply
  Moniek
  juli 21, 2015 at 10:01 pm

  Hahaha leuk! Ik kan ook absoluut niet zingen! En ballonnen opblazen kan ik ook echt niet goed!

 • Reply
  Puck
  juli 22, 2015 at 4:58 pm

  Ik kan ook niet zingen, maar ik heb daar dus echt vette sch**t aan. Lekker meeblèrren met de muziek maakt mij gelukkig en ik ga er maar vanuit dat mensen om mij heen mij het liefst gelukkig zien…
  Ik heb ook iets dat ik echt niet kan. Ik kan niet rechts en links uit elkaar houden. Moet altijd op een bepaalde manier draaien en dan denken hoe het vroeger in de klas was en dan pas weet ik het…

 • Reply
  Danielle
  juli 23, 2015 at 12:54 pm

  Leuk om te lezen zeg! En een leuk artikeltje! Ik kan niet goed focussen en ik kan ook absoluut niet klimmen.. heel raar maar zelfs een hekje is een obstakel voor mij .. haha!

 • Reply
  Jenn
  juli 23, 2015 at 4:28 pm

  Leuk lijstje! Punt 1 herken ik wel…

 • Reply
  Janneke
  juli 24, 2015 at 12:49 am

  Heel leuk om te lezen! Ik ben ook echt geen held met ballonnen, het lukt me wel, maar wel met heel veel moeite. 😛

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  juli 24, 2015 at 8:15 am

  Wat een leuk artikel! Een ballon opblazen kost mij ook altijd zoveel moeite haha, het lukt me wel maar het duurt eeuwen!

 • Reply
  Isolde
  juli 24, 2015 at 11:18 am

  Ballonnen opblazen ís ook moeilijk. Ik krijg ze wel vol, maar met het knoopje maken schieten ze uit mijn handen en bouncen heel de kamer door!

  • Reply
   Evelien
   juli 25, 2015 at 10:11 am

   Knoopjes maken lukt me dan weer wel. Dus ik laat hem iemand anders opblazen en vaak ben ik dan degene die het knoopje mag maken.

 • Reply
  Shanti
  juli 24, 2015 at 8:09 pm

  Wat een ontzettend leuk artikel dit! En die foto :D:D ik kan ook echt niet zingen, as you know!

  • Reply
   Evelien
   juli 25, 2015 at 10:11 am

   Thanks lieverd! 😀

 • Reply
  Linda
  juli 25, 2015 at 12:42 pm

  Leuk zo’n lijstje, weer eens wat anders! Ik kan ook echt niet loslaten en ben altijd bang dat ik iets vergeet of over het hoofd zie haha. Zingen ook niet, en ik heb ook nog eens totaal geen gevoel voor ritme haha, dat vind ik zelf ook wel jammer!