Persoonlijk

15 Redenen waarom ik van de zomer houd

Het heeft een tijdje geduurd, maar het mooie weer lijkt er dan nu toch echt te zijn. Afgelopen dagen hebben we flink kunnen genieten van de zon en fijne temperaturen. Door het heerlijke weer van de afgelopen dagen heb ik helemaal de zomer in mijn bol gekregen en kijk ik enorm uit naar een lange periode van zon en fijne temperaturen. Wil je weten waarom? Vandaag geef ik 15 redenen waarom ik van de zomer houd.

♥ De zon
O, wat hou ik toch van de zon! Mensen zijn veel vrolijker en alles ziet er leuker uit wanneer de zon schijnt. Nog niet gesproken over het fijne kleurtje wat je van de zon krijgt, waardoor je er net wat gezonder uit ziet. Maar, wel goed insmeren hoor!

♥ Ijsjes
Raketjes, Calippo’s, Cornetto’s, (Italiaans) schepijs, … Allemaal vind ik het heerlijk. Zeker op een warme dag kan ik enorm genieten van ijs. Vooral een waterijsje vind ik erg lekker. Niets gaat boven zo`n goedkoop waterijsje in een zakje – jeugdsentiment – of een raket.

♥ Vers fruit
Heerlijk al dat verse fruit! Kom maar op met die ananassen, aardbeien, mango’s, kiwi’s, (water)meloenen, necaterines, pruimen, …

♥ Zomeravonden
Lange, lome zomeravonden op het balkon of terras, met een lekker drankje en leuk gezelschap, ik hou er van.

♥ Vakantie
Vakantie hebben en/of op vakantie gaan, wie houdt er niet van? Lekker doen waar je zin in hebt en je niet druk maken om school of werk.

♥ Blote voeten
Ik loop het liefst op blote voeten én laat de zomer daar de perfecte tijd van het jaar voor zijn. En wanneer ik niet op blote voeten kan lopen, dan trek ik lekker slippers of sandaaltjes aan. Dat is toch nog een soort van blote voeten, toch?

♥ Barbecueën
Het barbecueseizoen is weer geopend. Overal rook ik afgelopen weekend barbecueluchten en ook op Facebook en Instagram zag ik allerlei barbecuefoto’s voorbij komen. Ik hou zelf ook echt van barbecueën en dan niet om het vlees, – na 2 stukjes heb ik wel genoeg – maar om de gezelligheid. Geef mij maar wat stokbrood, salades, een lekker drankje en goed gezelschap en ik geniet enorm van de ‘barbecue’.

♥ Festivals
Festivals bezoeken vind ik echt super leuk en ik zou het eigenlijk vaker moeten – willen – doen. Gezellig met vrienden genieten van een drankje, dansjes doen, genieten van leuke muziek en het fijne weer.

♥ Zomergeuren
Bepaalde geuren geven je een instant zomergevoel, zoals de barbecueluchten, bepaalde parfums en de geur van een regenbui na een warme zomerdag. Maar niks kan tippen aan de geur van zonnebrandcrème.

♥ De natuur
Hoewel ik muggen verschrikkelijk vind en wespen ook echt uit mijn buurt moeten blijven – ik werd ooit in mijn keel gestoken, geen pretje kan ik je vertellen – heeft de natuur in de zomer toch wel iets. ‘s Ochtends wakker gemaakt worden door de zon die naar binnen schijnt, de vogels die je hoort fluiten, de vlinders die door de tuin fladderen en de weilanden die worden besproeid, typische dingen die je in de zomer ziet, waar ik van geniet.

♥ Zwemmen
Ik vind het heerlijk om te zwemmen – mezelf in badkleding hullen, is een ander verhaal. Vooral zwemmen in de zee vind ik leuk, zeker wanneer het water helder is en je van alles kunt zien. Visjes, schelpen, koraal, …. Het lijkt me dan ook geweldig om te leren duiken.

♥ Het strand
Bij het zwemmen in de zee hoort natuurlijk het strand. Lekker met je handdoekje op het zand een boekje lezen, mensen kijken of gewoon met je ogen dicht genieten. Intussen plakt er overal zand op je lichaam, wat stiekem heel irritant is, maar ook weer zijn charmes heeft. Plus je wordt gelijk gescrubd.

♥ Beachhair
Na die dag strand en zwemmen in de zee zit je haar geweldig. Daar hoeft geen seasaltspray aan te pas te komen, je hebt nu natural beachhair. Helaas voelt het wel aan als stro, maar dat vergeten we voor het gemak maar even.

♥ Watergevecht
Vul de waterballonnen, ‘laad’ je waterpistool en neem je positie in: the game is on!

♥ Zomerjurkjes
Mijn zomergarderobe bestaat voor het grootste deel uit jurkjes. Ik ben er gek op. Ze staan zo girly en vrolijk. En wanneer je benen een beetje bruin zijn, staat een jurkje extra leuk.

Wat geeft jou de ultieme summer vibe?

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

25 reacties

 • Reply
  Manon
  juni 8, 2015 at 1:18 pm

  Ik kan het alleen maar eens zijn met dit artikel!

 • Reply
  Lilian
  juni 8, 2015 at 2:10 pm

  Ik vind de eerste dag van het jaar dat ik weer op blote voeten kan lopen altijd zo lekker. Dat is een soort van mijn ‘rokjesdag’: blotevoetendag 🙂

 • Reply
  Sanne
  juni 8, 2015 at 3:13 pm

  Vers fruit, daar ben ik een voorstander ven. Net nog een paar perziken en aardbeien gekocht. Eigenlijk had ik meer fruit dan dat bij. hihi. En de zomerjurkjes zalig.

 • Reply
  Simone
  juni 8, 2015 at 3:52 pm

  Wat een heerlijk zomers artikel. En dit lees ik dan ook nog terwijl ik in de zon zit. Als dat je geen super zomers gevoel geeft… 😀

 • Reply
  Els
  juni 8, 2015 at 5:11 pm

  En ik ook! Al ben ik niet zo’n festivalganger! De zomer is zo heerlijk!

 • Reply
  Mariëlle
  juni 8, 2015 at 7:08 pm

  Ik ben het met je hele lijst wel eens, laat die zomer maar komen. Ik kan niet meer wachten!

 • Reply
  Amy
  juni 8, 2015 at 7:33 pm

  Yay, een blote voeten medestander gevonden! Ik houd ook enorm van op blote voetjes lopen en doe dat in de zomer heel graag. Zon, ijsjes, bloemen, watergevechten: laat maar komen die zomer!

  • Reply
   Evelien
   juni 10, 2015 at 10:35 am

   Yay! Heerlijk om op blote voeten te lopen <3

 • Reply
  Tifosanele
  juni 8, 2015 at 7:52 pm

  Zon, Italiaans ijs, vakantie, vers fruit, jurkjes, (ingesmeerd) kleurtje, check! Voor mij hoort er nog bij: zonnebril én lekker languit boeken lezen… Betwistbare zomerromannetjes, als het maar in de vakantiesfeer blijft 😉

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  juni 9, 2015 at 8:08 am

  Ah! Ik ben dol op de zomer, ik krijg er helemaal zin in op deze manier! Ijsjes, fruit en zomerjurkjes; YAY!

 • Reply
  Deisy
  juni 9, 2015 at 8:58 am

  Ik word zo vrolijk van dit artikel (ondanks dat het buiten er nu niet echt zomers uit ziet haha). Ik ben zelf ook echt fan van alle dingen die je op noemt. Vooral de ijsjes haha 😉 X

 • Reply
  sammie
  juni 9, 2015 at 10:16 am

  Oh ik sluit me er bij aan 🙂 Ik kan niet wachten tot de zomer echt doorbreekt 🙂

 • Reply
  Denise
  juni 9, 2015 at 11:32 am

  Ooh, hier kan ik me zo in vinden! <3

 • Reply
  Daniëlle Springer
  juni 9, 2015 at 11:37 am

  Er zijn heel veel positieve dingen aan de zomer, maar vaak vind ik het in Nederland echt extreem warm. Zo warm dat je gewoon niks meer kan doen en alleen wil liggen.

  • Reply
   Evelien
   juni 10, 2015 at 10:34 am

   In Nederland is het vaak wel gelijk extreem warm ja en daarna volgt er natuurlijk een onweersbui ;-).

 • Reply
  Svenja
  juni 9, 2015 at 11:49 am

  Aaaaah wat een heerlijk lijstje <3 Ik ben het helemaal met je eens, niets is fijner dan de zomer! Ik hoop dat deze zomer weer net zo zonnig en warm wordt als vorig jaar! Wat ik ook heel graag doe in de zomer is picknicken in het park! Zwemmen vind ik ook zo fijn, helaas doe ik dat meestal alleen als ik 'echt' op vakantie ben!

  • Reply
   Evelien
   juni 10, 2015 at 10:34 am

   Picknicken in het park is ook een goeie! Helaas hebben we geen park in het dorp waar ik woon. Zwemmen doe ik meestal ook alleen als ik ‘echt’ op vakantie ben.

 • Reply
  alexa
  juni 9, 2015 at 6:24 pm

  Festivals, lekker weer, je leukste kleren uit de kast halen en wat ik ook heel leuk vind is dat het langer licht is!

 • Reply
  Esmeralda
  juni 9, 2015 at 8:02 pm

  Als het lekker weer is en de zon schijnt. iedereen is dan ook meteen een stuk vrolijker! 😀

 • Reply
  Gina
  juni 9, 2015 at 10:15 pm

  Jeee, love it all! 🙂

 • Reply
  Northflix
  juni 10, 2015 at 11:24 am

  Leuk lijstje! Fruit en ijsjes zijn inderdaad hele goede redenen!

 • Reply
  Joyce Jeroense
  juni 10, 2015 at 11:54 am

  Ik hou ook zo onwijs veel van de zomer! Alles op dit lijstje vind ik helemaal geweldig, vooral de ijsjes, vakantie, strand en het verse fruit 🙂

 • Reply
  Sandra
  juni 10, 2015 at 12:54 pm

  Jaaa, om blij van te worden dit artikel! Ik ben het sowieso met elk punt met je eens. Zo at ik daarnet nog watermeloen die té lekker was, dus vooral het verse fruit is echt top in de zomer!

 • Reply
  Josie
  juni 10, 2015 at 3:39 pm

  Ah, inderdaad ijsjes, dunnere stofjes qua kleding en zonder jas naar buiten kunnen <3

 • Reply
  Sas
  juni 11, 2015 at 12:21 pm

  ja dit zijn zeker reden waarom de zomer zo leuk is! vandaag & morgen ook lekker warm weer<3