Persoonlijk

15 Random facts about me

IMG_4362-001

Ik wilde een leuke, iets persoonlijkere post dan normaal doen, dus deel ik vandaag 15 willekeurige feiten over mij met je. Het bedenken van random feitjes was eigenlijk een stuk lastiger dan ik dacht, maar het is gelukt! Ben je benieuwd naar mijn angsten, mijn tweede naam en nog meer random feiten? Lees dan vooral verder, het zijn dingen die je vast en zeker nog niet over me weet.

1. Mijn tweede naam is Johanne, vernoemd naar mijn opa. De dag na de crematie van mijn opa kwam mijn moeder erachter dat ze zwanger was van mij. En schijnbaar lijk ik ook nog eens op hem. Die donkere ogen, mijn koppigheid, yup, gekregen van mijn opa ;-).

2. Ik ben linkshandig, maar ook weer niet zo erg dat ik alles met links doe. Zo knip ik bijvoorbeeld wel met rechts.

3. Mijn guilty pleasure is toch echt wel chocolade. Het liefst begin ik mijn dag met een donker bruine boterham met hele pure chocolade hagelslag, yummie!

4. Dit is mijn lievelingsgetal.

5. Ik heb nog nooit iets gebroken *klopt het af op hout*. Vroeger wilde ik altijd iets breken, omdat het me zo cool leek om in het gips te zitten.

6. Ik ben een vroege leerling en nooit blijven zitten. Dat betekent dat ik 20 was toen ik mijn HBO-studie afrondde en ik sindsdien juf ben.

7. Vroeger lustte ik geen warm eten. Ik vond het ontzettend vies en iedere avond was het een strijd om mij te laten eten. Alleen in de keuken eten of geen toetje na het eten waren een paar maatregelen, maar daar had je mij niet mee. Zolang ik maar niet hoefde te eten. Boterhammen en fruit daarentegen vond ik heerlijk!

8. Ik hou niet van het donker. Vroeger was ik altijd bang in het donker en moest er, wanneer ik ging slapen, altijd een klein lampje aan. Intussen gaan de lampjes wel uit als ik ga slapen, maar echt met een gerust hart slapen als ik alleen ben, ga ik niet.

9. Ik heb sinds mijn 18e mijn rijbewijs, maar inmiddels rijd ik vrijwel geen auto meer. Op mijn 20e heb ik namelijk een auto-ongeluk gehad, waarbij ik van de weg ben geraakt, de macht over het stuur ben verloren, over een boom ben gereden en tegen een andere boom tot stilstand ben gekomen. Door mijn letsel kon ik niet gelijk weer gaan autorijden en heeft de spanning zich opgebouwd om weer in een auto te stappen. Sindsdien heb ik nog wel een aantal keer autogereden, maar de angst is groter dan mijn vertrouwen, waardoor ik toch liever mijn fiets pak of met het OV ga.

10. Mijn favoriete bloemen zijn pioenrozen. Ze zien er zo mooi uit en ruiken ook nog eens lekker. Laatst kreeg ik van Dennis een prachtige bos om mij te bedanken voor mijn hulp bij het maken van zijn scriptie.

11. Ik ben een echt ochtendmens. Als ik wakker ben, spring ik vaak gelijk mijn bed uit om iets te gaan doen. Ook val ik vaak ‘s avonds gelijk in slaap zodra mijn hoofd mijn kussen raakt.

12. Mensen vragen me altijd waar ik vandaan kom. Mijn ouders komen oorspronkelijk uit Den-Haag, maar zijn 25 jaar geleden naar Brabant verhuisd. Zij praten dan ook absoluut geen Brabants en ik heb dat dan ook nooit van hun geleerd. Buitenshuis heb ik Brabants praten ook nooit van iemand overgenomen, waardoor ik nu niet echt een Brabants accent heb. Mensen vragen dus geregeld waar ik vandaan kom en zijn vaak verbaasd als ik zeg dat ik een geboren en getogen Brabander ben. Mijn familie van boven de rivieren daarentegen zeggen altijd dat je hoort dat ik uit Brabant kom.

13. Om nog even door te gaan op het vorige punt: mensen vinden het dan ook leuk om mij typische Brabantse woorden te leren en – vooral – ze te laten zeggen. Tja, ik kan ze gewoon niet zo goed uitspreken.

14. Ik heb een lichtelijke telefoonangst. Ik vind het vreselijk om mensen te bellen en wanneer een onbekend nummer mij belt, neem ik niet op.

15. Ik lust geen pindakaas. Iedereen heeft het altijd over pindakaas en hoe lekker het is. Een rijstwafel met pindakaas schijnt helemaal hemels te zijn, maar nee, I don’t get it. Ik vind het vies en het stinkt. Zodra iemand zijn boterham met pindakaas tevoorschijn haalt tijdens de lunch ruik je dat in heel de koffiekamer, yuk.

Dit waren 15 random feitjes over mij, hopelijk vond je het leuk om te lezen. Ik zou het ook super leuk vinden om een random feitje – of meerdere feitjes – over jou te lezen bij de reacties. Zo leer ik jou ook beter kennen. Wil je trouwens nog meer over mij weten? Ik ben van plan een Q&A op te nemen, maar heb daarvoor natuurlijk wel vragen nodig. Dus heb je een – brandende – vraag, laat het me dan zeker even weten. Dankjewel

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

20 reacties

 • Reply
  Svenja
  juni 23, 2015 at 11:40 am

  Zo leuk om je weer wat beter te leren kennen <3 Wauw, je bent echt jong afgestudeerd, wel fijn dat je al vanaf die leeftijd lekker aan het werk bent! Haha en die telefoon angst herken ik. Ik durf wel mensen te bellen, maar zodra een onbekend nummer mij belt word ik altijd meteen bang en neem ik ook nooit op!

 • Reply
  Gea
  juni 23, 2015 at 11:46 am

  Wat leuk om te lezen! liefs x

 • Reply
  Manon
  juni 23, 2015 at 11:52 am

  Leuke weetjes om te weten over jou! Ik vind pioenrozen echt niks aan haha!

 • Reply
  Marlissa
  juni 23, 2015 at 11:56 am

  Leuk! Mooi je tweede naam:) Ik ben ook echt een ochtendmens

 • Reply
  Moniek
  juni 23, 2015 at 12:00 pm

  Leuk om te lezen. Die lichtelijk telefoonangst komt me bekend voor. Ik vind het ook niet fijn om mensen te bellen of om een onbekend nummer op te nemen.

 • Reply
  Sophie
  juni 23, 2015 at 12:09 pm

  Ah jeetje wat vervelend dat je dat mee hebt moeten maken zeg! Gelukkig ben jij er nog en heb je op je 20ste je hbo afgerond. Enorm knap! Ik hoop je achterna te gaan haha 😉

 • Reply
  Jenn
  juni 23, 2015 at 1:29 pm

  Leuk om te lezen! Ik was ook een vroege leerling, maar na het vwo had ik zoveel ‘pech’ met studies dat ik nu op mijn 28ste bijna klaar ben…

 • Reply
  Lieke
  juni 23, 2015 at 8:10 pm

  Wat grappig dat er dan toch nog feitjes zijn die ik nog niet van je wist. Ookal kennen we elkaar al even. 🙂

  Mooie foto trouwens!

  • Reply
   Evelien
   juni 23, 2015 at 9:38 pm

   Nu ben ik wel benieuwd wat je dan nog niet over me wist 😉

 • Reply
  Simone
  juni 23, 2015 at 9:44 pm

  Erg leuk om te lezen! Dat auto ongeluk klinkt echt heftig. Ik snap wel dat je dan niet meer zo graag auto rijdt. Hoewel je er zelf niet zoveel aan kon doen.

 • Reply
  Linda
  juni 23, 2015 at 10:17 pm

  Wat leuk om te lezen! Chocolade is ook echt mijn guilty pleasure. Wel naar van dat auto-ongeluk, lijkt me echt heel heftig om mee te maken. Kan me voorstellen dat het dan lastig is om weer te rijden…

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  juni 24, 2015 at 8:18 am

  Wat een leuke feitjes! Ik heb ook een telefoonangst; neem ook nooit de telefoon op wanneer ik het nummer niet ken haha.

 • Reply
  Anita | mindjoy
  juni 24, 2015 at 9:18 am

  Wat heftig van dat ongeluk zeg! Hier wel een ontzettend Brabants accent maar probeer er echt op te letten. Ik was ook altijd bang voor het donker. Leuke feitjes heb je verzameld!

 • Reply
  Eva
  juni 24, 2015 at 9:37 pm

  Wat een leuke post en leuk om deze feitjes als binnenkomer te lezen 😀

 • Reply
  saskia
  juni 26, 2015 at 12:32 pm

  Leuk dat je meer over jezelf vertelt, ik neem ook niet op als ik anoniem gebeld word 🙂

 • Reply
  Charlotte
  juni 27, 2015 at 4:13 pm

  Mijn lievelingsgetal is ook 4. En 16, want 4 maal 4, weet je wel. 😛
  Wat naar om te horen dat je een auto-ongeval hebt meegemaakt. Ik kan begrijpen dat je liever niet meer achter het stuur kruipt… Maar het lijkt me toch niet slecht om het af en toe gewoon te doen. Anders ga je het verleren en die stap nooit meer zetten. Dus probeer een volgende keer misschien toch nog eens voor de auto te kiezen als vervoersmiddel i.p.v. de fiets of de bus.

  • Reply
   Evelien
   juni 28, 2015 at 10:53 am

   Lief dat je me wilt helpen, dat waardeer ik :). Mijn vriend en ik zijn oefenen nu regelmatig samen. Ik heb ook overwogen om weer een paar rijlessen te nemen, maar daar heb ik ook trauma’s aan, haha.

 • Reply
  Deisy
  juni 29, 2015 at 10:24 am

  O wauw, wat heftig dat je een auto-ongeluk hebt gehad. Ik begrijp dat je hierdoor heel anders in de auto zit. Ik hoop trouwens dat je er niets aan over hebt gehouden? En wat grappig trouwens: mijn tweede naam is ook Johanne 😉 En ik ben ook linkshandig hihi. En oja: ik lust ook geen pindakaas . X

 • Reply
  Sas
  juli 4, 2015 at 7:38 pm

  5&11 heb ik ook! Leuke weetjes heb je opgeschreven.

 • Reply
  Puck
  juli 12, 2015 at 9:06 pm

  Haha, nr 5 had ik ook. En ik wilde ook een beugel, die ik later alsnog kreeg en verafschuwde!