Lifestyle Persoonlijk

Why I love fall

De bomen verkleuren, het wordt langzaam kouder en het najaarszonnetje schijnt naar binnen; het is herfst. En hoewel ik gek ben op de zomer, de fijne zomerjurkjes die ik dan kan dragen en het lekkere weer, kan ik ook heel erg genieten van de herfst en daarop volgend de winter. Wanneer iemand mij vraagt wat mijn favoriete seizoen is, kan ik ook nooit kiezen. Ieder seizoen heeft zijn ‘charmes’ en vandaag vertel ik je waarom ik van de herfst houd.

Laagjes

In de herfst kan het nog heerlijk weer zijn, maar kan het ook ontzettend fris zijn. Heel irritant, want je weet niet goed wat je aan moet doen. Of toch wel? Ik vind het super leuk om laagjes te dragen. Een leuke blouse met een blazer of een T-shirt met een vestje, bijvoorbeeld. Het ziet er leuk uit en het is ook nog eens praktisch bij het onvoorspelbare herfstweer. Als je het te warm hebt, kun je gemakkelijk iets uittrekken namelijk.


Sjaals

Jaaa! De sjaals kunnen ook weer uit mijn kast. Ik heb er een aantal, maar wil er zeker nog meer. Vooral van die grote, waarin je jezelf helemaal kunt verstoppen. Je kunt sjaals zo leuk combineren met je kleding. Het is echt mijn favoriete accessoire in de herfst en winter. En ze zijn ook nog eens praktisch. Ze houden je namelijk lekker warm. Zeker wanneer het ijskoud is, maar ook nu mijn winterjas nog echt te warm is en mijn zomerjas soms te fris. Voilà een sjaal erbij en het is opgelost.

Lange wandelingen

Ik vind de herfst, samen met de lente, het mooiste seizoen wat betreft de natuur. Alles veranderd. De dieren zijn bezig zich klaar te maken voor de winter. De bladeren verkleuren en vallen van de bomen. Is het dan niet heerlijk om een wandeling te maken door die natuur? Lekker door de bladeren banjeren, uit te waaien, je hoofd leeg maken en vervolgens in een café of thuis op te warmen met een warme chocomelk met slagroom. Ik vind van wel!


Sweaters

Truien, ik hou er van! Vorig jaar heb ik mijn truiencollectie dan ook flink uitgebreid. Van ‘nette’ mooi aansluitende truien tot oversized sweaters en hoodies; heerlijk comfy. Zeker wanneer ik op de bank zit en ik helemaal in de trui kan kruipen.


Kaarsjes

De herfst brengt ook gelijk veel gezelligheid met zich mee. Het wordt weer wat vroeger donker en dus brand ik weer meer kaarsjes en ook de wax melts gaan weer in het brandertje. Het ziet er zo gezellig uit en het ruikt ook nog eens heerlijk.


Thee

Vroeger vond ik thee maar niets. Mijn moeder, zus en broertje dronken het iedere ochtend, maar nee, ik vond het maar vies. Tegenwoordig ben ik gek op thee (stereotype juf, haha), in allerlei smaken. Van kruidige smaken tot fruitsmaakjes. Op de foto hierboven zie je groene thee met cactus vijg. Het klinkt misschien niet zo lekker, maar dat is het zeker wel, en dan heb ik het nog niet over de geur! En in de herfst ligt natuurlijk de ‘autumn’ theesmaak van Pickwick weer in de winkel. Die vind ik ook erg lekker.


Lezen en cocoonen

In de zomer lees ik graag boeken en tijdschriften in de zon op mijn balkon, of nog beter, op mijn handdoekje op het stand. Maar in de herfst en winter vind ik het juist heerlijk om met een grote kop dampende thee en de kaarsjes aan, me terug te trekken op de bank met een dekentje en een goed boek of tijdschrift. Ik vind het trouwens ook heerlijk om dan een film of serie te kijken. En wanneer de regen tegen het raam tikt, geeft dat nog iets extra gezelligs.

Kortom genoeg redenen om van de herfst te houden. Het is zo gezellig en knus. Houd jij ook van de herfst of kijk je al uit naar een ander seizoen?

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

16 reacties

 • Reply
  Eva - Mrs. Anchelon
  oktober 2, 2014 at 3:20 pm

  Ik vind het lekker als het waait en dan een strandwandeling te gaan maken. De regen die helaas bij de herfst hoort, die vind ik wat minder….
  Liefs, Eva – http://www.mrsanchelon.com

 • Reply
  Manon
  oktober 2, 2014 at 3:31 pm

  Leuke redenen en precies waarom ik de herfst ook leuk vind!

 • Reply
  sam
  oktober 2, 2014 at 4:38 pm

  Kaarsjes, thee en sjaals <3 vind ik ook leuk aan de herfst!

 • Reply
  Infinity
  oktober 2, 2014 at 4:50 pm

  Sjaals en sweaters zijn zeker een leuk ding aan de herfst!

  Liefs,
  Eva ♥

 • Reply
  Patricia
  oktober 2, 2014 at 7:27 pm

  Heerlijk de herfst! Ik vind het echt een geweldig seizoen, ik hou echt van dat knusse:)

 • Reply
  Chantal
  oktober 2, 2014 at 8:57 pm

  De herfst kan heel fijn zijn! (ik heb alleen een hekel aan die verschrikkelijke regenbuien…) Maar een boekje met een kopje thee maakt dan veel goed 🙂

 • Reply
  Michaela
  oktober 3, 2014 at 6:38 am

  Wat een super fijne redenen 🙂

 • Reply
  writingmonique
  oktober 3, 2014 at 9:23 am

  Leuk lijstje! Kaarsjes, lezen en sjaals zijn ook mijn favoriete dingen! 🙂

 • Reply
  beautyinsideandoutNL
  oktober 3, 2014 at 11:28 am

  Goede redenen! Van mij mag het altijd wel zomer zijn, maar de dingen die jij benoemd vind ik dan toch wel weer leuk:)

 • Reply
  Veere
  oktober 3, 2014 at 1:04 pm

  Ik ben het helemaal eens met je lijstje! Ik herken mijzelf in alles, haha, vooral het lezen en cocoonen. 😀

 • Reply
  Lizzy
  oktober 3, 2014 at 6:57 pm

  Wat een leuk en herkenbaar artikel! 🙂 Sweaters vind ik heerlijk om te dragen! En lezen doe ik ook vooral in de herfst! Heerlijk met een dekentje om me heen!

 • Reply
  Sas
  oktober 3, 2014 at 8:05 pm

  Herfst is zo fijn. Je hebt er een leuk artikel van gemaakt. Ik vind dat thee elk seizoen kan 😉

 • Reply
  bymarlayne
  oktober 3, 2014 at 8:09 pm

  Leuk artikel! Ik ben zelf ook gek op de herfst. <3

 • Reply
  Inge
  oktober 4, 2014 at 5:41 pm

  Ik ben het eens met je lijstje, dit zijn inderdaad de leukste dingen aan de herfst!
  Enige minpunt vind ik de regen 😉

 • Reply
  Farah - Food and other Friends
  oktober 4, 2014 at 8:51 pm

  Ja ik heb ook zin in de herfst!
  Van mij hoeft het dan ook niet meer zo heel erg lekker weer te zijn ;). Ben er helemaal klaar voor: lekker ‘s avonds op de bank, dekentje erbij, kaarsjes aan. Heerlijk.

 • Reply
  Kimberley
  oktober 8, 2014 at 7:00 pm

  Alles! Haha. Laagjes ook, vooral eigenlijk. Ik ben dol op laagjes. En gewoon de hele herfst is leuk. Yay, herfst!