Review

Review – visitekaartjes van Webprint

Webprintfoto 4

Steeds vaker krijg ik – of Dennis – de vraag wat de naam van mijn blog is, omdat mensen willen kijken. Of dat mensen vragen ‘jullie zijn toch naar Ibiza geweest, wat moeten we sowieso niet overslaan?’ Algauw wordt er dan op een blaadje mijn website geschreven, zodat mensen nog even terug kunnen lezen wat ik allemaal heb verteld over dat prachtige eiland. Effectief, maar niet zo mooi als een visitekaartje. Dus toen ik door Webprint werd gevraagd om visitekaartjes te bestellen zei ik natuurlijk geen nee. Ben je benieuwd naar mijn visitekaartjes en mijn mening erover? Lees dan verder.

Ik wist al vrij snel – nadat ik wat inspiratie had opgedaan op Pinterest – wat voor visitekaartje ik wilde. Simpel, girly en iets wat past bij mijn blog – logisch –. Ik vroeg vriendinnetje Shanti om mij te helpen bij het ontwerp van de voorkant, aangezien zij handig is met Photoshop. Ik wilde op de voorkant een lichtroze achtergrond met de naam van mijn blog er op en een hartje. De achterkant zou wit worden met mijn gegevens er duidelijk op vermeld. Zo gezegd, zo gedaan en de kaartjes werden besteld. Dat ging heel makkelijk.

Je kunt bij Webprint kiezen of je enkelzijdige of dubbelzijdige visitekaartjes wil en of je wilt gaan voor een standaard template of eentje met je eigen tekst en/of foto. Ik koos voor dubbelzijdige visitekaartjes en het maken van een eigen ontwerp. Dat gaat ontzettend gemakkelijk. Je selecteert de afbeelding(en) uit je eigen mappen en plaatst die op de juiste plek binnen het kader. Vervolgens kun je de grootte van de afbeelding nog wijzigen. Op de voorkant plaatste ik het ontwerp met mijn blognaam, op de achterkant plaatste ik mijn gegevens door middel van een tekstkader. De kaartjes zijn 85×55 mm en  worden gedrukt op mat en dik papier.

En toen was het wachten tot ze binnenkwamen. Dat ging erg snel, binnen 3 dagen had ik ze in de brievenbus zitten. De kaartjes werden netjes verpakt, in een kartonnen envelop en stevige plastic etui, bezorgd. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je visitekaartjes bij de post beschadigd raken.

Vol spanning maakte ik mijn pakketje open en bekeek enigszins teleurgesteld de kaartjes. Het lichtroze op de achtergrond was zo licht dat je het amper zag. Het leek meer gebroken wit. Ik besloot mijn contactpersoon van Webprint iets te laten weten. Die heeft navraag gedaan en het blijkt dat lichte kleuren niet zo goed worden gedrukt. Hij gaf aan dat ik nieuwe kaartjes mocht bestellen – wat een service! – en raadde me aan de roze achtergrond wat donkerder te maken.
Gelukkig was daar mijn lieve vriendinnetje weer die dat even voor mij fixte in Photoshop, zodat ik nieuwe kaartjes kon bestellen. Dat ging weer even gemakkelijk als de vorige keer en ik had de kaartjes wederom netjes verpakt binnen 3 dagen in huis. Dit keer was ik een stuk blijer toen ik de etui openmaakte, het lichtroze was nu duidelijker zichtbaar. Nog steeds niet zo duidelijk als in het ontwerp zelf, maar je ziet nu wel dat het lichtroze is en niet gebroken wit. Dus mocht je zelf visitekaartjes gaan bestellen via Webprint, pas dan wel op met lichte kleuren. Het zou jammer zijn als je tekst niet te lezen is o.i.d. Verder zijn de visitekaartjes van prima kwaliteit. Het papier voelt stevig aan en de tekst is er mooi en duidelijk op gedrukt.

Kortom, het ontwerpen en bestellen van de kaartjes via Webprint gaat ontzettend gemakkelijk, ze worden netjes bezorgd en de service is ook goed. De kaartjes worden op mooi stevig papier gedrukt.  Pas wel op met lichte kleuren, omdat deze niet duidelijk overkomen op de kaartjes.
Wil jij ook graag visitekaartjes van Webprint.nl? Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Voor 99 enkelzijdige visitekaartjes betaal je € 10,95 en voor 99 dubbelzijdige kaartjes betaal je € 15,95. Daar komen nog €1.95 verzendkosten bij.

Heb jij visitekaartjes?

Deze review bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

11 reacties

 • Reply
  Dina
  februari 22, 2016 at 11:04 am

  Wat fijn dat het uiteindelijk toch nog is gelukt met de juiste kleur. Ze zijn mooi geworden!

 • Reply
  Sammie
  februari 22, 2016 at 12:45 pm

  Ik vind Webprint sowieso altijd een hele fijn site, ook met het bestellen van foto’s etc. Leuke visite kaartjes zijn het geworden en super service!

 • Reply
  Manon
  februari 22, 2016 at 2:30 pm

  Wat een leuke visitekaartjes ! webprint vind ik wel een hele fijne site

 • Reply
  Shanti
  februari 22, 2016 at 6:48 pm

  Jaaa daar zijn ze dan 🙂 Ze zijn tof geworden! Eigenlijk wel gek, dat je drukwerk laat drukken en de kleur dan zelfs niet met de kleur op mijn gekalibreerde beeldscherm én met het juiste kleurprofiel overeen komt. Maar denk dat dat meteen het grote verschil is tussen een drukkerij en een fotoservice 😉 Overigens heb ik met de foto’s bij webprint wel goede ervaringen met de kleuren, gelukkig maar 😉

 • Reply
  Withlovefroms
  februari 23, 2016 at 7:33 pm

  Wat handig zeg! En mooi 🙂

 • Reply
  Eilish
  februari 23, 2016 at 10:25 pm

  Ik heb ze ook van webprint en ben er enorm blij mee! Ze zijn gaaf!

 • Reply
  Iris
  februari 29, 2016 at 2:22 pm

  Gelukkig dat je toch nog de juiste kleur hebt gekregen. Ik vind ze erg mooi geworden!

 • Reply
  Amy
  februari 29, 2016 at 4:30 pm

  Wat zijn ze mooi geworden! Fijn dat het gelukt is met de kleur 🙂 Ik vond bestellen bij Webprint ook heel fijn en makkelijk!

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  februari 29, 2016 at 4:43 pm

  Ze zien er geweldig uit zeg heel tof!

 • Reply
  Sas
  maart 5, 2016 at 10:00 am

  Ze zijn heel erg tof geworden! Webprint is een hele fijne site

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  maart 19, 2016 at 8:55 am

  Ze zijn erg mooi! Prachtige kleuren ook!