Interieur & styling

Ons eerste koophuis – De bouw is begonnen!

In mei deelde ik het al, Dennis en ik hebben een huis gekocht. Helaas hebben we daarna nog wat tegenslagen gehad en werd de start van de bouw ook iets uitgesteld. Eind augustus kregen we dan toch eindelijk de brief waarin de start van de bouw werd aangekondigd. 4 September zouden ze starten, een beter verjaardagscadeau kon ik me niet wensen! Sinds de start van de bouw gaan Dennis en ik dan ook iedere week even kijken en vandaag neem ik jou ook mee naar onze “bouwput”.


Op 2 september besloten Dennis en ik daarom nog even te gaan kijken en foto’s te maken van de grond. Leuk voor ons fotoalbum over de bouw. Maar toen we daar aankwamen, bleek dat ze al begonnen waren. Bijna heel de fundering lag er al in. En wat lijkt het dan eigenlijk klein!

Een week later waren ze weer iets verder met de fundering en zouden ze in de dagen erna beton gaan storten.

In week 3 van de bouw lag het er dus zo bij en stonden de blokken al klaar om te starten met de muren van de benedenverdieping. Dennis en ik komen in een twee onder één kap te wonen, dus de helft van de fundering is ons huis. Zoals je ziet wordt ons huis langer dan dat van onze buren.

Toen we een week later kwamen kijken, stonden de muren er. Super leuk om te zien! Nu krijgen we echt een beeld van de ruimte die we dadelijk hebben.

Dit was afgelopen weekend. De laatste twee weken lijkt er weinig te gebeuren. Ze hebben de eerste verdiepingsvloer gestort en ze zijn veel bezig geweest met leidingwerk. Voor ons is er dus weinig verandering zichtbaar. Overigens stonden de blokken al klaar voor de muren van de eerste verdieping, dus we zijn benieuwd wanneer die erop komen.

Al met al een super leuke en spannende periode. We hopen dat het de komende tijd goed weer blijft, zodat ze flink door kunnen bouwen. In de tussentijd zitten wij in ieder geval niet stil. Dennis en ik zijn druk bezig met bedenken hoe we alles willen. De keuken, wc en badkamer hebben we inmiddels uitgezocht. Binnenkort gaan we de vloer uitkiezen. Op Pinterest ben ik al druk bezig met het pinnen van interieurs om inspiratie uit te halen. Ik kan niet wachten totdat we ons huis kunnen gaan inrichten en stylen.

Ik hou jullie op de hoogte, als jullie dat leuk vinden tenminste.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

3 reacties

 • Reply
  Amy
  oktober 18, 2017 at 8:49 am

  Wauw, wat gaat dat snel! Ik ben heel benieuwd naar de vordering van het project.. zo spannend !

 • Reply
  Evelyne
  oktober 21, 2017 at 1:25 pm

  Proficiat! Je kan er je nog niet veel bij voorstellen, maar ik denk wel dat het er mooi zal uitzien 🙂

 • Reply
  Saskia
  oktober 22, 2017 at 11:04 am

  Super leuk en spannend zeg! geniet van deze periode.