Interieur & styling Lifestyle

Homedetails

Sinds 1 november 2013 woon ik samen met mijn vriend, Dennis. We wonen momenteel in een huurwoning, waar sommige dingen, zoals de vloer, de shutters voor de ramen e.d. al in zaten. Niet alles is helemaal onze smaak, maar desalniettemin hebben wij er een thuis van weten te maken, wat we mooi vinden en waar we ons fijn voelen. Dennis en ik vinden vele stijlen mooi. Het was dan soms ook lastig om keuzes te maken. Uiteindelijk is ons interieur vooral huiselijk, knus en gezellig geworden. Maar wie weet wat het over een aantal jaar is, als we (hopelijk) een eigen huis hebben gekocht. Ik vind het dan ook heerlijk om interieursites af te struinen of om bij iemand anders binnen te kijken om inspiratie op te doen. En omdat ik het zelf zo leuk vind om bij anderen te kijken, laat ik je vandaag details uit ons huis zien, zodat je ook eens bij mij in huis kunnen gluren.

De woonkamer en keuken

Momenteel is onze vensterbank nog een beetje leeg. Ik wil graag twee grote potten met mooie planten of bloemen. Wie weet krijg ik ze wel voor mijn verjaardag. Ze staan in ieder geval op mijn verlanglijstje.

Aan onze muur hebben we vier grote haken bevestigd met daaraan foto’s van onze familie en onszelf (ja, we kijken graag naar onszelf, haha). 

We hebben een witte tafel van Ikea met een glazen blad en een lade met vier vakken, die je dus door de glasplaat heen ziet. Geen tafel dus om rommel in te doen. Daarom heb ik in één van die vakken wat hartjes gedaan.

Het hartje komt vaker terug, zoals ook aan deze grote rieten mand. Die eruit ziet als een speelgoedmand en het dat eigenlijk ook gewoon is. Dennis is gek op spelletjes en vond deze mand super gaaf. We hadden nog een grote lege plek tegen het muurtje van de ‘bar’ van onze keuken, dus besloten we de mand daar tegenaan te zetten en onze spelletjes daarin te doen.


Onlangs heb ik onze boekenkast maar eens opgeruimd. Al mijn schoolboeken stonden er nog in en ik was niet blij met hoe het er uit zag. Hier zie je een plank van de boekenkast, waar mijn spulletjes opstaan. Een paar boeken, wat mooie tijdschriften en kaarsjes. Ik vind het leuk om af te wisselen in het rechtop zetten van boeken en het neerleggen er van.


Bij ons gasfornuis hebben we dit neergehangen, hartstikke praktisch en het geeft gelijk wat kleur aan de witte muur.


Tja, daar zijn ze weer: hartjes en ook riet. Riet zie je ook veel terug in ons interieur. In deze vitrinekast staan mijn BLOND servies te pronken. Per toeval kreeg ik een paar jaar geleden met mijn verjaardag van verschillende mensen dingen van BLOND. Ik had hier niet om gevraagd, maar vond dit wel super leuk. Ik heb toen besloten dat ik mijn theeservies graag van BLOND wilde en heb inmiddels al heel wat bij elkaar gespaard. Ik wil niet heel mijn servies van BLOND, omdat ik dat gewoonweg te druk vind, maar een theeservies vind ik wel heel leuk. Ik hou van thee en het servies ziet er zo vrolijk uit!


Dit dienblad met vaasjes, wat op onze eettafel staat, heb ik van Dennis gekregen. We vonden dat er nog wat meer kleur in huis moest en vonden dit er erg mooi en gezellig uit zien.

Het balkon


Op ons balkon heb ik dit gemaakt. De witte platen zaten er nog niet in en waren eerst twee open gaten. Totaal niet handig, want mensen konden vanuit de trap, richting de voordeur, ons balkon op kijken en de postbode bezorgde onze pakketten op het balkon als we niet thuis waren (hij schoof het pakket vanaf de trap, door de gaten, het balkon op). Daarna heb ik er een tak in bevestigd en daaraan wat leuke dingetjes gehangen. Ik heb de gloeilampvaasjes zelf gemaakt en heb in deze blogpost (toen had de site nog een andere naam) laten zien hoe je dat zelf kunt doen.


Dennis en ik gebruiken graag verse kruiden voor van alles en nog wat. Dus hebben we een munt- en basilicumplantje op ons balkon staan. Vooral de munt wordt momenteel veel gebruikt voor alle heerlijke zomerse drankjes.


En dan nog het liefste en zachtste ‘homedetail’, Juul. Ik heb Juul gekregen van Dennis voor Sinterklaas en ze hoort echt bij ons. Ik vind het heerlijk als ik thuiskom en ze om mijn benen begint te draaien en over mijn voeten begint te rollen. Echt het liefste cadeau wat ik ooit heb gekregen!

Hopelijk vond je het leuk om eens een beetje binnen te kijken in mijn huis. Wat voor soort interieur/stijl vind jij mooi?

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

19 reacties

 • Reply
  Sara - Window On My Wardrobe
  augustus 11, 2014 at 10:32 am

  Mooie foto’s en hele leuke decoratie heb je in je huis, echt leuk gedaan! Ooh en Juul is echt om op te eten, zo schattig!!

  X Sara

 • Reply
  Esmée
  augustus 11, 2014 at 9:01 pm

  Wat een leuke accessoires, dat maakt een huis altijd zoveel leuker! Wat een schattig katje. <3

 • Reply
  Dascha
  augustus 11, 2014 at 9:56 pm

  Ziet er leuk uit! Juul is echt een schatje! Ik krijg binnenkort ook een kitten 🙂

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 • Reply
  Lyanne
  augustus 12, 2014 at 10:43 am

  Wat leuk om te zien! Ik vind dat dienblad erg mooi zeg. Leuke accessoires!

 • Reply
  Jaimy en Laura
  augustus 12, 2014 at 11:16 am

  Heel erg mooi ingericht!

 • Reply
  Kimberley
  augustus 12, 2014 at 1:14 pm

  Wat ziet het er allemaal mooi uit!
  Ik vind die hangende foto’s echt heel gaaf.
  En dat wat je in de keuken hebt opgehangen! Wauw.
  Dat wil ik ook! Ik ga je nadoen, haha.

  • Reply
   Evelien
   augustus 12, 2014 at 3:02 pm

   Wat lief, dank je! 🙂

 • Reply
  Shanti
  augustus 12, 2014 at 4:37 pm

  Zo’n fijn huisje is het <3 En prachtige foto's heb je gemaakt!

 • Reply
  Idhuna
  augustus 12, 2014 at 5:00 pm

  Ahw! Wat een lieve poes! leuk artikel 🙂

 • Reply
  Laura
  augustus 12, 2014 at 5:57 pm

  Wat een leuke details allemaal!

 • Reply
  Iris
  augustus 12, 2014 at 7:06 pm

  Wat een leuke dingen! Ik vind dat idee van die haken voor fotolijstjes ook heel leuk bedacht!

 • Reply
  Svenja
  augustus 12, 2014 at 8:35 pm

  Wat een prachtige en sfeervolle woning hebben jullie <3

 • Reply
  Paul
  augustus 12, 2014 at 8:42 pm

  Die foto van Juul is echt prachtig…. too cute.

 • Reply
  Bouchra
  augustus 14, 2014 at 9:12 pm

  Wat ziet het er allemaal leuk uit <3

 • Reply
  Eilish
  augustus 15, 2014 at 1:18 pm

  Wat veel leuke accesoires!

 • Reply
  Sas
  augustus 15, 2014 at 8:12 pm

  Super leuk om te zien! Wij hebben ook veel spulletjes, vooral met speciale betekenis 🙂

 • Reply
  Kim
  augustus 19, 2014 at 11:10 am

  Ik vind zulke artikelen altijd leuk! Leuke spullen heb je 🙂

 • Reply
  Linda
  augustus 19, 2014 at 2:58 pm

  Wat origineel om fotolijstjes aan haken te hangen! Het dienblad vind ik ook erg mooi!

 • Reply
  Nicole
  augustus 24, 2014 at 4:27 pm

  Je hebt echt een hele mooie stijl op het gebied van het inrichten van je huis. Echt heel erg mooi.