Hotspots Lifestyle

Een bezoekje aan Dutch Design Week

Ik ben gek op het ontdekken van nieuwe plekjes. Het liefst zou ik zo vaak mogelijk op stedentrip gaan of een mooie reis maken, om daar cultuur te snuiven en mooie plekken te zien. Helaas zit dat er voor mij niet in (€€€) en voor wie eigenlijk wel? Dus zoek ik het vaak dichter bij huis. En laat het op dit moment nou net Dutch Design Week zijn. Een prima gelegenheid om nieuwe plekken te ontdekken en te genieten van design. Daarom trok ik er van de week op uit, richting Eindhoven, naar de Dutch Design Week (DDW). 


Een leuke quote die we tegen kwamen.

Van 18 tot en met 26 is de Dutch Design Week 2014 in Eindhoven. 9 Dagen lang kun je in hier terecht voor werkelijk alles op het gebied van design, en nog meer dan dat. Er zijn drie areas: Strijp area, Central area en de East area.Vanwege de tijd, of eerder gezegd het gebrek daar aan, ben ik alleen op Strijp S en de Kleine Berg geweest. Het was mijn eerste keer op de Dutch Design Week, dus ik had geen idee wat ik kon verwachten. Ja, design (duh) maar verder had ik geen idee.
Toen Dennis en ik aan kwamen, woensdagmiddag, was het al behoorlijk druk. Ben ik blij dat we niet in het weekend zijn gegaan! Als eerst zagen we een aantal kassen, waar je koffie kon drinken. Het zag er super cute uit en dat moest natuurlijk op de foto worden vastgelegd. Omdat het vrij druk was, heb ik snel wat foto’s geschoten, en niet bekeken of ze wel goed zijn gelukt. Je raad het al, deze foto’s zijn mislukt. En niet alleen die foto’s. Door de slechte belichting en de drukte was het moeilijk om goede foto’s te schieten.

In de Achtertuin.

Toen we verder liepen kwamen we bij de Achtertuin. Dit blijkt een nieuw café/winkel te zijn, die tijdens de DDW een pre-opening had.
De Achtertuin is een platform voor kleine boeren en producenten: de kleine makers uit Eindhoven en omgeving. Consumenten kunnen in De Achtertuin in contact komen met pure producten en hun producenten. Bij de Achtertuin zijn jong volwassenen met het syndroom van Asperger aan het werk. De Achtertuin biedt ontbijt, lunch, koffie, maar het is ook mogelijk om verse en droge goederen te kopen in de winkel.
Een erg leuk concept en wat goed dat ze er mensen laten werken met Asperger! De winkel ziet er mooi uit. Helaas waren de schappen nog leeg, dus konden we het aanbod niet bekijken, maar hier wil ik zeker nog eens terug.

Een stukje verderop vind je de apparatenfabriek. Hier was een tentoonstelling van allerlei apparaten en, jawel, design. Er waren vooral veel 3D printers te zien. Ik had dit nog nooit in het echt gezien, dus was vrij onder de indruk. Wist je dat je voor zo`n €1800 ‘al’ een 3D printer bij je thuis hebt staan? Je moet hem dan wel zelf in elkaar zetten.

 ‘Tapijten’ gemaakt van nietjes, punaises, muisjes, nootjes en nog veel meer. 

Tijd om door te lopen. We zagen onder andere nog leuke lifestyle winkels en tapijten gemaakt van allerlei producten. Erg gaaf om te zien!

Na een koffie bij het Koffiehuisje zijn we doorgelopen naar de Kleine Berg, zo`n 20-25 minuten lopen. Dennis en ik waren er namelijk niet van op de hoogte dat de taxi service, in de speciale Dutch Design Week Volvo’s, gratis is. Ach, een wandelingetje is ook fijn (en gezond).

Op de Kleine Berg vind je You Are Here. Hier vind je mode, design en kunst met elke zes maanden een nieuw thema. Tijdens de DDW werken ze samen met nieuwe en opkomende ontwerpers. Ook kun je er tijdens de DDW, voor één dag, een vintage camera huren, waar van je het rolletje helemaal mag volschieten. Bij het inleveren van de camera krijg je een bestand met daarin jouw eigengemaakte foto’s. Een super leuk aandenken.


Ook vindt er dit jaar voor het eerst het DDW Bloggerscafé plaats! Lonneke heeft dit toffe concept bedacht. Zij zal dan ook heel de week aanwezig zijn. Verder zijn er nog 3 andere bloggers, die elk haar eigen team heeft samengesteld. Met hun team brengen deze bloggers op verschillende dagen een bezoekje brengen aan de Dutch Design Week en zullen live vanaf het Bloggerscafé bloggen. Naast het live bloggen, zullen zij ook offline, door middel van like stickers op een grote wall, hun DDW favorieten aangeven. Het Bloggerscafé is voor iedereen toegankelijk, dus ga zeker even langs als je in de buurt bent, want het is een ontzettend leuk initiatief.

Al met al heb ik me goed vermaakt op de Dutch Design Week en wil ik er volgend jaar zeker weer heen. Dan zal ik me beter voorbereiden en goed bekijken waar ik heen wil. Want in zo`n korte tijd, kun je onmogelijk alles zien. Zo ben ik bijvoorbeeld niet in de Kazerne geweest, wat schijnbaar ook heel leuk is.

Ik heb je hulp nodig, dus wil ik je graag een vraag stellen. Ik wil graag een blogpost wijden aan leuke plekjes in Eindhoven. Zou je hier één hele lange blogpost van willen lezen? Of liever een paar kortere, verdeeld in verschillende categorieën? Laat het weten me. Alvast heel erg bedankt! X Evelien

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

15 reacties

 • Reply
  Manon
  oktober 24, 2014 at 11:19 am

  Leuk om daar eens heen te gaan

 • Reply
  Petra
  oktober 24, 2014 at 11:20 am

  Helaas ben ik er zelf dit jaar niet aan toegekomen om er naar toe te gaan. Ik ben benieuwd naar je post over plekjes in Eindhoven. Love the city <3. Volgens mij heb je aan een blogpost niet genoeg.

 • Reply
  sam
  oktober 24, 2014 at 11:46 am

  Ik ben er nog nooit geweest! Die quote is wel een goeie, iets om over na te denken ook!

 • Reply
  Infinity
  oktober 24, 2014 at 3:55 pm

  Leuk om naartoe te gaan!
  Die tapijten zijn leuk gevonden!

  Liefs,
  Eva

 • Reply
  Teddy
  oktober 25, 2014 at 11:19 am

  Wat leuk!

 • Reply
  Liese
  oktober 25, 2014 at 11:54 am

  Oh, lijkt me leuk om eens bij zo’n bloggerscafé aanwezig te zijn 🙂

 • Reply
  The Beauty Suitcase
  oktober 25, 2014 at 12:16 pm

  Die ‘tapijten’ zien er heel gaaf uit!

 • Reply
  Lizzy
  oktober 25, 2014 at 1:06 pm

  Wat leuk dat je daar heen bent geweest! 🙂 Wat gaaf ook zo’n Bloggerscafé! Lijkt me erg interessant en gezellig! Ik wil er ook wel een keer heen!

 • Reply
  Sas
  oktober 25, 2014 at 2:29 pm

  Ik ken het zelf niet, wel gaaf dat je erheen bent geweest!

 • Reply
  Northflix
  oktober 25, 2014 at 4:54 pm

  Ik kende dit nog niet. Klinkt wel leuk!

 • Reply
  desiree
  oktober 26, 2014 at 2:28 am

  kende ik nog niet! Tof

 • Reply
  LNNK
  oktober 26, 2014 at 4:19 pm

  Ik vind het zo ontzettend jammer dat ik er niet heen kon 🙁

 • Reply
  Esther
  oktober 26, 2014 at 8:10 pm

  Helaas de kans niet gehad om even langs te gaan, ziet er leuk uit !

 • Reply
  Sara - Window On My Wardrobe
  oktober 26, 2014 at 8:20 pm

  Oh wat leuk! En ja ik zou heel graag over Eindhoven lezen! Liefst verschillende posts per categorie, dat leest fijner!

  X Sara

 • Reply
  PS by Dila
  oktober 28, 2014 at 4:25 pm

  Hier had ik ook graag heen gewild! Jammer dat het voor mij zo ver weg is.