DIY

Event – #DIYmetViking

Een tijdje geleden ontving ik een uitnodiging voor een DIY-middag georganiseerd door Viking. Viking is distributeur van kantoorartikelen en heeft ook een ruim assortiment aan knutselbenodigdheden. Ik was blij verrast toen ik deze uitnodiging zag en mailde enthousiast terug dat ik wilde komen. Ik vind het namelijk heerlijk om creatief bezig te zijn, maar maak er te weinig tijd voor. Dit event was een mooie gelegenheid om zelf weer eens lekker bezig te zijn en een aantal leuke mede-bloggers te ontmoeten.

Vorig weekend was het zover en reisde ik samen met Amy richting Amsterdam Oost, naar Studio Zeeburg. Een prachtige industriële locatie aan het water met veel ramen. We waren ruim op tijd en werden hartelijk ontvangen door Saskia en Alice van Viking. We kregen een kopje thee en maakten kennis met de andere dames, waarna we in drie groepen werden verdeeld om aan de slag te gaan met de workshops. De middag bestond uit drie creatieve workshops: stempels maken, sjabloneren met inkt en handletteren.

Workshop #1 stempels maken
De eerste workshop die ik volgde, was stempels maken. Stefanie van Salut Stefanie gaf deze workshop. Stefanie heeft haar eigen bedrijf en ontwerpt stempels voor allerlei doeleinden, zoals geboortekaartjes. We begonnen met het maken van een ontwerp. Ik koos voor een garde. Na het maken van het ontwerp, drukten we deze op een gum en gingen we deze door middel van een gutssetje uitsnijden. Stefanie legde uit dat een gum gemakkelijk materiaal is, omdat het niet zo veel moeite kost om het goed te snijden en het ook niet zo duur is. Het gutsen is een precies werkje en tijdens het gutsen was iedereen van onze groep dan ook muisstil. Alle dames waren vol concentratie bezig met het goed uitsnijden van de stempel, want je wil natuurlijk wel dat hij achteraf ook echt goed stempelt. Gelukkig is dat gelukt!
Deze workshop vond ik echt ontzettend leuk en dit is ook zeker iets wat ik weleens in mijn klas met de kinderen zou kunnen doen.

Workshop #2 Sjabloneren met inkt
De tweede workshop die ik volgde was eigenlijk scrapbooken. Maar omdat scrapbooken met foto’s is en dat wat lastig was, hadden ze er een andere invulling aan gegeven. Sandra van Scrap & Co begeleidde deze workshop. Sandra heeft een (web)winkel waar je alles op het gebied van scrapbooken kunt vinden. Tijdens de workshop gingen we aan de slag met Tim Holtz Distress Inkt en verschillende sjablonen om een wit vel papier te versieren. Dit vel werd uiteindelijk op een schrift geplakt, zodat je een gepersonaliseerd schrift zou krijgen. Bij deze workshop kon je helemaal je eigen gang gaan en waren er weinig dingen waar je echt rekening mee hoefde te houden. Heerlijk voor mensen die hun creativiteit de vrije loop willen laten gaan. Ik persoonlijk vind dat wat moeilijker. Ik hou juist van bepaalde kaders en vond deze workshop daarom ook best lastig. Maar al met al vond ik het wel leuk om te proberen en mag het resultaat er ook best zijn.

Lunch
Na twee workshop was het tijd voor de lunch die ontzettend goed was verzorgd. Een groot deel van het lunchbuffet was zonder vis of vlees, heel fijn voor de vegetariërs onder ons en er was meer dan genoeg keuze; broodjes, wraps, salade, voor ieder wat wils. Na de lunch gingen we aan de slag met de derde en laatste workshop, de workshop waar ik het meest naar uitkeek.

Workshop #3 handletteren
Wat was ik blij toen ik in de uitnodiging las dat één van de workshop handletteren zou zijn. Op de Pabo heb ik ooit kalligrafie lessen gehad en een tijdje geleden besloot ik om dat weer op proberen te pakken. Daarvoor had ik alvast wat spullen in huis gehaald, maar het was er nog niet van gekomen om echt te beginnen. Ik wist namelijk niet zo goed hoe. Deze workshop zou een goed begin kunnen zijn.
Mirjam van handletters.nl verzorgde deze workshop. Mirjam legde veel uit, liet dingen zien en tussendoor gingen we zelf aan de slag met verschillende technieken. Mirjam benadrukte dat je vooral gewoon moest beginnen, de lat niet te hoog moest leggen en jezelf eigenlijk iedere dag even 5 minuten moet gunnen om te oefenen. Zij zelf doet dit door haar boodschappenlijstje te handletteren. Ze besteedt dan maximaal 10 minuten aan het handletteren van haar lijstje en de rest schrijft te gewoon op. Ze liet ook zien dat er gewoon fouten op staan, maar dat het haar vooral gaat om het oefenen van de techniek. Een super leuke manier en goede tip van haar!
Deze workshop vond ik het leukst en inmiddels liggen mijn spullen niet meer onaangeraakt in de kast. Ik ben echt super enthousiast!

Wauw, wat een leuk event was dit! Alles was ontzettend goed verzorgd; van de workshop tot de lunch en locatie, tot zelfs een fotograaf die foto’s maakte.
Na afloop kregen we van Viking nog een mooie goodiebag met daarin onder andere pennen, washi tape, een mok – om te versieren – en inkt. Ik vond het echt een ontzettend leuke middag. Ik heb leuke meiden ontmoet, gezellig bij kunnen kletsen met Amy en ben eindelijk weer eens echt creatief bezig geweest. Heerlijk! Viking bedankt voor de uitnodiging en de fijne, creatieve middag.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

3 reacties

 • Reply
  Amy
  mei 21, 2017 at 8:32 pm

  Super leuk, je verslag! Ik vond het ook super gezellig en tof om zo bezig te zijn 🙂

 • Reply
  Anna
  mei 23, 2017 at 2:31 pm

  Jaaa, wat was het gezellig daar! Ik heb echt genoten van het dagje :). Lekker de hele middag creatief bezig zijn met een heleboel gezellige bloggers. Yes! Super leuk idee om het stempels maken ook eens in de klas te doen! Ik vond die workshop zó tof – wil het thuis ook echt nog vaker gaan doen.

 • Reply
  Danique
  mei 24, 2017 at 5:58 pm

  Wat leuk om te zien hoe jij de dag hebt ervaren. Ik heb er ook zeker van genoten!