DIY Interieur & styling

DIY: Kerststolp

DIY Kerststolp

Sinterklaas heeft ons flink verwend en is weer huiswaarts gekeerd. En wanneer deze goede man het land uit is, is dat voor mij een signaal om een kerstboom te gaan kopen en mijn kerstspullen van zolder te halen. Gisteren zijn Dennis en ik dus op jacht geweest naar een goede kerstboom en nog wat leuke kerstspullen. Vandaag hebben we de boom versierd en ook de rest van ons huis gezellig gedecoreerd. En bij kerst horen altijd ook een paar kleine DIY-projectjes. Hoewel ik niet eens weet of ik het wel zo kan noemen, laat ik je het vandaag toch zien. Een easy peasy DIY, maar wel leuk en net even iets anders. Kijk je mee?

Ik wil nog wel even zeggen dat de foto’s, vanwege het gebrek aan licht, helaas niet optimaal zijn. Ook zit er wat weerspiegeling in de foto’s door het licht dat weerkaatst tegen de stolp. Anyway, ik hoop dat je het toch een leuke ‘DIY’ vindt en er wat inspiratie uit haalt. 

Tegenwoordig zie je veel stolpen in allerlei soorten en maten. Ik vind het er erg mooi uit zien en het geeft de accessoire, die je er onder zet, net even wat extra aandacht.
Bij de Action zag ik 3 stolpen voor €7 en besloot ze mee te nemen. Het leek me leuk om voor Kerst hier een leuk kersttafereeltje onder te maken.

Wat heb je nodig?
– Stolp(en)
– Iets voor onder de stolp (een bord, plank, stuk karton,…)
– Kerstspulletjes
– Eventueel nep sneeuw

DIY Kerststolp

Je kunt het tafereeltje natuurlijk op een ondergrond maken, zodat je de stolp eventueel ook kunt verplaatsen. Ik heb besloten er geen losse ondergrond onder te doen en het gelijk op de plank van mijn kast te maken. Ik heb wat kerstspulletjes verzameld, die niet te groot zijn, zodat ze goed onder de stolp passen. Ik heb gekozen voor een treintje, wat mini kerstbomen, dennenappels en nep sneeuw.
Dit heb ik neergezet, zoals ik het leuk vond en heb vervolgens de stolp er overheen gezet. Tada, klaar is je wintertafereel. Echt super simpel en net even wat anders.

DIY Kerststolp

Onder de middelgrote stolp heb ik 2 beeldjes gezet van een kerstman en een sneeuwpop (€0,49 per stuk bij de Action) met wat nep sneeuw. Kijk hoe schattig!

DIY Kerststolp

Natuurlijk kun je van alles onder stolp zetten, wat jij leuk vindt. Zo kun je er natuurlijk ook alleen kerstballen onder doen. Op Pinterest zijn ook nog genoeg ideeën te vinden. Hopelijk heb je wat aan deze inspiratie, ik wens je in ieder geval veel plezier met het decoreren van je plekje. Enne..houd je stolp wel goed schoon, anders zie je straks je creatie niet meer.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

11 reacties

 • Reply
  Isabel Cristina
  december 7, 2014 at 4:35 pm

  Erg leuk gedaan, die huisjes/trein zijn erg schattig!

 • Reply
  Carola
  december 7, 2014 at 5:28 pm

  Wat een leuke diy! Die kerstman en sneeuwpop van de Action zijn leuk! Ik heb zelf ook zo’n sneeuwpop maar dan in een andere kleur. Die toevallig ook in een diy artikel voor komt.

 • Reply
  Jenn
  december 7, 2014 at 8:50 pm

  Superleuk zulke dingen!

 • Reply
  Citlali
  december 8, 2014 at 9:54 am

  Leuk gedaan! Ik heb je genomineerd voor the liebster award 🙂 Het staat in deze blogpost: http://komorebi.nl/?p=918

 • Reply
  Petra
  december 8, 2014 at 1:14 pm

  Leuk gedaan. Maar met een dochter met grijpgrage handjes waag ik me er niet aan. Er is al een kerstbal gesneuveld.

 • Reply
  sam
  december 8, 2014 at 3:41 pm

  Ziet er heel leuk en gezellig kerstig uit! Die stolpen zijn wel heel gaaf en je ziet ze steeds vaker 🙂

 • Reply
  Infinity
  december 8, 2014 at 4:31 pm

  Het ziet er echt gezellig uit!

 • Reply
  Liese
  december 9, 2014 at 9:58 am

  Zo leuk gedaan, ziet er echt schattig uit 🙂

 • Reply
  Kim | Kimsbloglife
  december 9, 2014 at 10:57 am

  Superleuk idee! Ik vind die met het kerstmannetje en de sneeuwman de leukste, hihi!

 • Reply
  bymarlayne
  december 9, 2014 at 4:53 pm

  Ziet er leuk uit!

 • Reply
  Sas
  december 10, 2014 at 9:24 am

  Ze zien er erg leuk en schattig uit. Leuk idee!