Boeken

Sunday reading: De 100-jarige man…

.. die uit het raam klom en verdween. Zo dat is een hele mond vol, die titel. En dat is nou precies wat mij in eerste instantie zo aansprak aan het boek. Dat heeft Jonas Jonasson goed bedacht!
Het boek gaat over Allan. Allan wordt honderd jaar en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en kort voordat het feest losbarst, vertrekt. De tijd die hem rest kan hij beter besteden, vindt hij, en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken.

Van verschillende kaDe 100-jarige man die uit het raam klom en verdweennten hoorde ik dat het boek hilarisch zou zijn. Ik moest en zou het boek dus lezen. En inderdaad het boek is hilarisch. Er gebeuren zoveel dingen die nooit echt gebeurd kunnen zijn. Soms iets teveel naar mijn zin. Vooral in de stukken geschiedenis, waarin je mee terug wordt genomen in het verleden van Allan. Deze stukken vond ik dan ook vaak saai en langdradig. Tegen het eind van het boek begon ik deze stukken wel leuker te vinden, doordat ze samenhangen met het ‘heden’ in het boek.

Het boek is erg geschikt om te lezen als je geen hebt in hoogstaande literatuur of als je gewoon even wilt lachen, want het is een vrolijk boek, wat tijdens het lezen regelmatig een lach op mijn gezicht toverde.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

0 reacties