Boeken

Leerboeken: Kijk- en ontdekatlas

Ik hou van lezen en van reizen! Ik wil graag mooie plekken ontdekken op de wereld. Soms pak ik de atlas (of gewoon Google maps) en ga ik kijken naar welke plekken ik nog zou willen.
Sinds een tijdje heb ik een atlas, die eigenlijk bedoelt is voor kinderen, maar die ik stiekem echt super leuk vind! Namelijk de ‘Kijk- en ontdekatlas’ van Alex Frith


In deze kijk- en ontdekatlas met 8, hard kartonnen platen, zijn de werelddelen in kaartvorm weergegeven. Wanneer je het boek openslaat staat er als eerst een inhoudsopgave en is er een wereldbol afgebeeld, waarbij wordt uitgelegd wat een atlas is. Ook wordt er uitgelegd wat een legenda is en wat de verschillende onderdelen van de legenda betekenen. Op de kartonnen kaarten staan de landschappen, belangrijke gebouwen en dieren afgebeeld. In de kaarten zijn flapjes verwerkt die je open kunt maken. Hierachter is nog extra informatie te vinden, wat de Atlas nog leerzamer en leuker maakt.

Helaas is het zo dat de namen van de landen inconsequent op de platen staan. Zo worden bijvoorbeeld Nederland en België niet genoemd en er is alleen een afbeelding van het Atomium groot weergegeven.
Europa

Achterin de atlas vindt je, in een vastgeplakte envelop, een losse, grote papieren uitvouwbare kaart. Op deze kaart is de gehele wereld afgebeeld. Hierop zijn de hoofdsteden van de 194 landen aangegeven en hun nationale vlaggen. Leuk om op te hangen in de klas of op de slaapkamer van je kind.

De atlas is, als je het mij vraagt, vooral bedoelt voor kinderen die net beginnen met Aardrijkskunde en het ontdekken van verschillende landen, landschappen en de dieren die daar leven. Voor oudere kinderen zal de atlas wat kinderachtig aandoen.

Het boek is voor €11,95 (exclusief verzenden) te bestellen bij Intertoys.

Sorry voor de wat onduidelijkere foto’s. Ik heb nog geen top camera, helaas.

Wat vinden jij een leuk ‘leerboek’? En wat is jouw favoriete plek op de wereld om naar toe te gaan? Of heb je nog een droomreis die je ooit wil gaan maken? Ik ben benieuwd!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

2 reacties

 • Reply
  Beautyjuf
  maart 19, 2014 at 7:49 pm

  Wat een gave atlas!

 • Reply
  Svenja
  maart 20, 2014 at 11:25 am

  Wat een originele atlas!