Boeken

Leerboeken: Arend van Dam & Alex de Wolf

Op school krijgen leerlingen les in taal, rekenen en lezen, maar wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan aardrijkskunde en geschiedenis. In de praktijk merk ik dat veel leerlingen dit ‘saai en stoffig’ vinden en zich moeilijk een voorstelling kunnen maken van hoe iets vroeger geweest moet zijn of hoe het nu in een ander land is. Gelukkig beschikken veel scholen tegenwoordig over een digibord, waardoor het laten zien van een filmpje m.b.t. het onderwerp van de les heel gemakkelijk gaat. De leerlingen kunnen zich op die manier een beeld vormen en leren!
Toch zijn er nog genoeg scholen waar ze nog niet beschikken over digiborden of wil de leerkracht gewoonweg even geen gebruik maken van een filmpje (kinderen kijken al zoveel naar een beeldscherm). Zo ook ik! Begrijp me niet verkeerd; ik vind een digibord een geweldige uitkomst en er zijn honderden, zo niet duizenden, interessante leerfilmpjes te vinden. Toch vind ik het ook heerlijk om gebruik te maken van verhalen over geschiedenis en aardrijkskunde.
Daarvoor maak ik dankbaar gebruik van de boeken van Arend van Dam en Alex de Wolf.

lang geledenin een land hier ver vandaan

Deze twee heren hebben samen verschillende boeken geschreven en geïllustreerd over geschiedenis en aardrijkskunde.
In ‘overal en ergens’ word je mee op reis genomen door Nederland in 50 voorleesverhalen.
In ‘voorbij de horizon’ wordt er in 50 voorleesverhalen verteld over verschillende steden en landen in Europa.
In ‘een land hier ver vandaan’ maak je een reis om de wereld in 50 voorleesverhalen. Hier is ook een poster bij beschikbaar; handig voor in de klas of thuis.
Met het boek ‘lang geleden’ stap in je in de tijdmachine en wordt in 50 verhalen de geschiedenis van Nederland verteld.

De korte verhalen spreken kinderen aan. De verhalen zijn leuk, spannend en laten kinderen fantaseren, maar zet ze ook aan tot het stellen van vragen. Zo ontstaan er leuke, interessante en leerzame gesprekken. De verhalen zijn goed voor de algemene ontwikkeling. Ze zijn in een duidelijke taal geschreven en zijn kort. Ideaal om voor te lezen, in de klas of thuis, maar ook om een kind zelf te laten lezen. De illustraties bij de verhalen zijn duidelijk en mooi en dragen bij aan de beeldvorming.

De boeken zijn o.a. te verkrijgen via bol.com voor €17,50.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

0 reacties