Boeken

De kraamhulp

Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamhulp. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…

Wat een spannend boek is dit! Ik heb het boek op vakantie gelezen en kon het moeilijk wegleggen. Toen we écht weg moesten, voor een excursie, en ik nog maar 30 bladzijde hoefde tot het boek uit was, werd ik dan ook een beetje gek ;-). Ik moest weten hoe het boek zou aflopen!

Je weet al gauw, aan het begin van het boek, wie er kwaad in de zin heeft en wie degene iemand iets gaat aan doen. Het is dus wachten op dat moment. Dat lijkt de spanning weg te halen, maar niets is minder waar. Naarmate je verder komt in het boek, kom je meer over haar geschiedenis en haar verhoudingen tot andere personen te weten, waardoor het nog spannender wordt.

En wat was ik blij toen ik eindelijk de laatste 30 bladzijden kon lezen. De spanning wordt namelijk gedurende het boek flink opgebouwd. Je wilt dus weten hoe het afloopt. Het einde is, naar mijn mening, totaal niet voorspelbaar en zit goed in elkaar.

Toen ik dit boek had uitgelezen heb ik mijn (toen nog zwangere) zus aangeraden het boek voorlopig niet te lezen. De kraamhulp in het boek haalt namelijk vreselijke dingen uit met het gezin, dadelijk vertrouwd mijn zus haar eigen kraamhulp niet meer…

Al met al een aanrader om te lezen!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

6 reacties

 • Reply
  Sylvana
  augustus 5, 2014 at 3:05 pm

  Je hebt me heel benieuwd gemaakt, deze ga ik zeker onthouden! Dat van het boek moeten wegleggen terwijl je het bijna uit hebt is heel herkenbaar (en frustrerend, haha)!

 • Reply
  saskia
  augustus 5, 2014 at 11:33 pm

  Leuke review, hoppa deze gaat zeker weten op mijn lijstje!

 • Reply
  Nicky
  augustus 6, 2014 at 9:37 am

  Het boek ligt bij mij om gelezen te worden. Denk dat ik over een weekje eraan zal beginnen. Heb veel positieve dingen erover gehoord, dus wil het ook graag lezen.

 • Reply
  Sas
  augustus 6, 2014 at 8:21 pm

  Lijkt me een goed boek!

 • Reply
  Mademoiselle Sophsitiqué
  augustus 7, 2014 at 8:19 am

  oh lijkt me wel een leuk boek, maar inderdaad niet echt als je zelf zwanger bent :p

 • Reply
  Petra
  augustus 7, 2014 at 9:24 pm

  Ik heb het boek pas gewonnen. Lijkt me een goed boek. Probeer het weekend te gaan lezen.