Boeken

#Boektober 2016 – Deze boeken ga ik lezen

img_8231

Oktober en de herfst zijn weer begonnen en hoewel ik het weer van de afgelopen weken erg fijn vind, vind ik het ook niet erg als het een dag wat frisser is of regent. Lekker cosy op de bank met een kop thee en een boek vind ik heerlijk. Zeker nu #Boektober weer is begonnen, het project van Dagmar om je uit te dagen meer te lezen of in je leesflow te komen. Een top project! Ik ben iemand die graag leest, maar dat vooral in de vakanties doet. Waar het me in de vakantie gemakkelijk lukt een paar boeken per week te verslinden, lukt het me nu – wanneer ik gewoon moet werken – nauwelijks één boek per maand uit te lezen. #Boektober is voor mij dus de kans om mezelf uit te dagen meer te lezen en weer in de leesflow te komen. Vandaag laat ik je zien welke boeken ik deze maand ga lezen.

Het Happiness Project – Gretchen Rubin
Gretchen Rubin heeft alles: een man, twee leuke kinderen, een mooi huis en een goede baan, maar toch is ze niet zo gelukkig als ze zou willen zijn. Ze besluit zich een jaar lang te wijden aan het vinden van geluk. Elke maand concentreert ze zich op een ander aspect van haar leven en zo probeert ze stap voor stap een gelukkiger mens te worden. Ze hoopt antwoord te krijgen op de vraag: heb je je geluk in eigen hand?

De laatste tijd lees ik steeds vaker zelfhulpboeken, omdat ik het interessant vind en mezelf graag op persoonlijk vlak wil ontwikkelen. Over Het Happiness Project van Gretchen Rubin heb ik al zoveel gehoord en gelezen, dat deze al een tijdje op mijn to-read lijstje staat. Deze maand gaat het er echt van komen om deze te lezen, ik ben er benieuwd naar!

Wanderlust – Anne de Buck
Is reizen jouw grootste hobby? Ben je altijd op zoek naar de nieuwste hotspots? En ben jij een echte city girl? Dan is dit boek jou op het lijf geschreven.
Wanderlust is dé travel style guide voor iedereen die van reizen houdt. Anne de Buck is professioneel travelblogger en wordt bijna iedere week wakker in een andere stad. Als founder van Nederlands grootste urban travel en lifestyle blog Yourlittleblackbook.me reist ze de hele wereld over op zoek naar de leukste hotspots. Van de beste restaurants in New York tot bijzondere concept stores in Berlijn.
In Wanderlust komen reizen, lifestyle en food samen. Een persoonlijk boek waarin Anne je een kijkje in haar keuken geeft en jou leert hoe jij net als zij overal ter wereld de leukste wijken en adressen kunt ontdekken. Ook als je er nog nooit eerder bent geweest! In deze gids vind je honderden reistips en tricks om de wereld rond te reizen in stijl. Na het lezen van dit boek wordt reizen alleen maar leuker. Anne inspireert je met deze travel style guide om het meeste uit je reizen te halen en jouw reisdromen waar te maken. Bon voyage!

De blog van Anne volg ik al een tijd met veel plezier, dus ook haar boek wil ik graag lezen. Ik hou ervan om mooie plaatsen te ontdekken en te dromen over bestemmingen die ik nog wil bezoeken. Hopelijk haal ik handige tips en tricks uit dit boek, zodat mijn volgende reis nog gaver wordt.

Zolang er leven is – Hendrik Groen
We leerden Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken. Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

In mijn zomervakantie heb ik ‘pogingen iets van het leven te maken’ gelezen en toen heeft Hendrik mijn hart gestolen. Het vervolg moet ik dus zeker lezen.

Huidpijn – Saskia Noort
Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.
Huidpijn is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde.

Ik ben gek op thrillers en de boeken van Saskia Noort. Haar nieuwste boek staat dus ook hoog op mijn to-read lijstje. Deze ga ik denk ik in mijn herfstvakantie lezen, want dit soort boeken kan ik vaak moeilijk wegleggen met als gevolg dat ik tot veel te laat zit te lezen. Niet zo handig als je de volgende dag moet werken.

Deze vier boeken ga ik lezen tijdens #Boektober. Ik hoop dat ik het ga redden, maar bovenal hoop ik dat ik lekker in de leesflow kom.
Doe jij ook mee met #Boektober en welke boeken ga jij lezen?

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

3 reacties

 • Reply
  Anita
  oktober 3, 2016 at 3:04 pm

  Mooi aantal en keuze van boeken. Vorig jaar is het mij gelukt om 4 boeken te lezen en dit jaar probeer ik er weer 4. Leesflow komt hierdoor wel weer altijd terug dus ben blij met boektober 🙂

 • Reply
  Amy
  oktober 4, 2016 at 10:45 pm

  Wat een mooi lijstje! Zolang er leven is, is een fantastisch boek! Goede keuze! Wanderlust lijkt me ook een gave om te lezen 🙂

 • Reply
  Welcome
  november 8, 2016 at 2:45 am

  Gotta disagree with Snoqualmie here. It’s a ridiculous suggestion that, in a downtown area, “the community” should be able to veto more intense devn;opmeet.That&#8217ls what a downtown is for: to put tall buildings and lots of jobs in a fairly compact bit of real estate.That’s especially true in a downtown as well served by public transit as Washington’s is. As Matt Yglesias said this morning, “Any metropolitan area’s transportation system naturally only has so many central nodes. If you don’t build densely near those nodes, then your job supply will necessarily sprawl outward to the periphery.”