Lifestyle

A day after Mom’s Monday: lijstjes

Het is gisteren niet gelukt de Mom’s Monday online te zetten, maar hier is ie dan, een dag later dan normaal; Mom’s monday.

Lijstjes, ik houd er van! Ik vind het fijn om dingen voor mezelf te structureren door het maken van lijstjes, planningen en dingen op te schrijven. Zo krijg ik voor mezelf duidelijk wat ik moet doen en op welke termijn. Dat is handig voor mijn werk, maar ook zeker privé. En daarnaast vind ik het ook gewoon heerlijk om dingen weg te strepen van de lijstjes. Vandaag deel ik met jullie wat voor soort lijstjes ik zoal maak en op welke manier.

To do lijstjes
Mijn meest gebruikte lijstje is toch wel het to-do lijstje. Vooral op mijn werk gebruik ik deze veel, want naast lesgeven zijn er nog genoeg andere dingen die gedaan moeten worden; administratie, nakijken, voorbereiden, etc.
memo to do

Hier gebruik ik graag bovenstaand memoblok voor. Het handige hieraan is dat de briefjes plakken (net als post-its). Ik plak ze dus op de rand van mijn beeldscherm als herinnering, maar ook in mijn agenda. Sommige to do lijstjes zijn langer van toepassing dan één of meerdere dagen. Deze kan ik dan gemakkelijk naar de volgende week, in mijn agenda, verplaatsen, zonder een heel nieuw lijstje te hoeven maken. Ook vind ik het handig dat er al rondjes voor de lijntjes staan, die je kunt afvinken als de taak gedaan is.
Je kunt voor dit soort to-do lijstjes natuurlijk ieder ander briefje of notitieboekje gebruiken, wat jij fijn vindt.

Boodschappenlijstje
Noem me degelijk of een huisvrouwtje, het maakt me niet uit, ik vind het handig om een boodschappenlijstje te maken. Dit zorgt ervoor dat ik niks vergeet, maar ook dat ik met allerlei dingen thuiskom die ik niet nodig heb (‘heb ik dat nog wel staan? oh ik neem het maar mee’).

boodschappenlijstje

Het handige van dit blok is dat het magnetisch is. Zo kun je het blok bijv. op de koelkast/vriezer plakken. Op die manier kun je, wanneer je iets opmaakt, het gelijk op je boodschappenlijstje schrijven.

Notitieboekjes
Ik gebruik verschillende notitieboekjes. Zo heb ik een boekje waarin ik allerlei lijstjes maak, zoals landen/plaatsen die ik wil bezoeken, restaurants waar ik nog eens wil eten en wishlists, Ik gebruik een boekje voor mijn werk, waar ik aantekeningen in maak van bijvoorbeeld vergaderingen. Ook gebruik ik een boekje voor mijn site. Hierin schrijf ik mijn ideeën en hoe ik deze ga uitwerken.

blognotitieboekje

Bij dit notitieboekje heb je twee kanten met bladzijden. Aan de linkerkant heb je de to do bladzijden en aan de rechterkant heb je bladzijden om notities te maken. Ik gebruik de rechterkant voor ideeën en uitwerkingen voor een artikel. Mijn to do lijstje heeft dan betrekking op het idee en de uitwerking op de bladzijde er naast; wat moet ik doen voor dat artikel.

Deskplanner
Naast dat ik ook gebruik maak van mijn agenda, vind ik een deskplanner ook heel handig. Hierin staan de dagen van de week zonder datum. Ik schrijf de datum op en daarbij schrijf ik globaal op wat ik die dag moet doen voor mijn site, werk, maar ook voor het huishouden. Deze gebruik ik dus als een soort overkoepelend notitieboekje, omdat ik voor de rest losse boekjes heb (werk, website).

deskplanner

Tabbladen
Om mijn notitieboekjes nog meer te structureren maak ik gebruik van tabbladen. Zo kan ik dingen makkelijker terug vinden. Hiervoor gebruik ik verschillende dingen:

 

Kleine ‘post-its’.

clips

Clips.

washi tape
Washi tape

Persoonlijk vind ik de post-its en clips het makkelijkst en prettigst werken, omdat ik deze kan verschuiven als dat nodig is. Het washi tape heeft dan weer als pluspunt dat het er er  heel leuk uit ziet; het oog wil immers ook wat. Washi tape gebruik ik dan ook om de boel mee op te fleuren.

De spullen die ik allemaal gebruik komen van de HEMA. Ik vind ze er leuk uit zien en de prijs valt vaak erg mee, maar je kunt natuurlijk ook bij andere winkels terecht voor leuke notitieboekjes e.d. Hieronder een aantal tips:
– Action
– Wibra
– Pipoos
– Boek-/kantoorwinkels

Ik ga weer verder met mijn volgende lijstje. Houden jullie ook zo van lijstjes? Wat gebruik jij voor lijstjes en spullen? Laat het achter bij de reacties!

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

1 reactie

  • Reply
    Saskia
    februari 28, 2014 at 9:43 pm

    Notitieboekjes vind ik ook altijd erg fijn om ideeën in op te schrijven. En boodschappenlijstjes maak ik graag, maar vergeet ik ook vaak om mee te nemen:-)