Lifestyle

8 Cadeautips voor Vaderdag

Klussen, koken, technische dingen voor me uitzoeken, naar me luisteren, papa staat altijd voor me klaar en wil me helpen waar dat kan, zelfs op de meest onmogelijke tijdstippen. Genoeg redenen om hem in het zonnetje te zetten. Zondag 21 juni is daar een heel geschikte dag voor, want dan is het weer Vaderdag. En hoewel ik vind dat iedere dag een geschikte dag is om je vader in het zonnetje te zetten, doe ik ieder jaar vrolijk mee aan deze dag. Toch blijft het ieder jaar lastig om een leuk cadeautje te verzinnen voor iemand die – bijna – alles al heeft én van het andere geslacht is, waardoor inbeelden/inleven iets lastiger is. Daarom heb ik 8 tips op rij gezet, zodat je hopelijk wat cadeau-inspiratie krijgt.

♥ Parfum – Origineel is het misschien niet, maar leuk zeker wel. Wie wil er nou niet lekker ruiken? Ga opzoek naar de geur die perfect bij je vader past. Ga naar de winkel en ruik er op los. Welke geur vind jij lekker voor een man en geschikt voor je vader? Vind je dat lastig? Kijk dan naar de geuren die hij al heeft en neem deze informatie mee naar de winkel. Een verkoopster kan je dan helpen met het zoeken naar een geur die bij die andere geuren past/ er op lijkt en dus hartstikke geschikt is voor je vader.

♥ Chromecast – Mijn vader is gek op tv kijken – en volgens mij is hij niet de enige. Regelmatig heeft hij een date met de tv en een goede film of serie. Tegenwoordig zijn er super veel goede series en films online te bekijken, via Netflix bijvoorbeeld, waardoor je nooit meer zonder een geschikte film hoeft te zitten. Perfect voor mijn vader dus. Helaas kunnen niet alle tv’s online, waardoor je genoodzaakt bent op je laptop of tablet te kijken of veel moeite moet doen om één van deze apparaten op je tv aan te sluiten, zodat je alsnog op een groot scherm kan kijken. Gelukkig is daar een oplossing voor: de Chromecast. De Chromecast is een mediastreaming-apparaat dat je in de HDMI-poort van je televisie stopt. Dit zorgt ervoor dat je een internetverbinding krijgt op je televisie. Vervolgens kun je middels Chromecast app – die op je telefoon of tablet staat – streamen naar je tv en kijken wat jij leuk vindt, op een groot scherm. Een perfect Vaderdagcadeau dus wanneer je vader – net als die van mij – gek is op het kijken van films en series.

♥ Vaderdag ontbijtspecial – Een ontbijt op bed wordt vaak gegeven op Moederdag, maar waarom niet met Vaderdag? Vaders houden net zo goed van lekkere ontbijtjes – die van mij in ieder geval wel. En om het ontbijt nog specialer te maken kun je de Blond Amsterdam papa cadeauset gebruiken. Maak een lekker ontbijt, leg het op/doe het in de leuke papa spulletjes van Blond en breng het ontbijt naar je vader. Succes gegarandeerd, de liefde van een man gaat immers door de maag.

♥ Qualitytime – Vaders en dochters hebben toch vaak een speciale band. Ik kan het niet uitleggen, maar velen zullen begrijpen wat ik bedoel. Tijd met elkaar spenderen is dan ook super leuk. Neem je vader mee voor een rondleiding door de LaTrappe fabriek en zie hoe het bier wordt gebrouwen, doe zelf een workshop bier brouwen, ga lunchen of onderneem een andere leuke activiteit die bij je vader past. Even quality time om samen iets leuks te doen, te genieten én even bij te kletsen. Dat zorgt sowieso voor een leuke herinnering.

♥ Een boek – Houdt je vader van lezen? Dan is een boek altijd goed. Kijk naar het genre wat hij graag leest en zoek een geschikt boek binnen dat genre. In de winkel weten ze vaak goede boeken die daarbij passen en online kun je vaak per genre zoeken en zien wat daar de best verkochte boeken zijn. Weet je het niet zeker? Zoek dan even een recensie op, dan kun je beter peilen of het boek geschikt is. Tegenwoordig zijn er ook heel veel boeken over (voormalig) sporters te koop, zoals Kieft over Wim Kieft, Genadeloos over Andy van der Meijde en Gijp over Rene van der Gijp. Of wat dacht je van Topshow, waarin wordt terug gekeken op 7 jaar Voetbal International op tv. Dit soort boeken zijn zeker geschikt voor man die ook nog van sport houdt.

♥ Gepersonaliseerd gereedschap – Veel mannen – vaders – zijn gek op klussen. Wanneer er iets gesloopt of juist weer in elkaar gezet moet worden, staan zij vaak gelijk klaar om te helpen. Een populair Vaderdagcadeau is dan ook gereedschap. Maar waarom zou je saai gereedschap geven als je het ook kan laten personaliseren met een zelfbedachte tekst? Een hartstikke nuttig, maar ook zeker origineel cadeau. En iedere keer dat je vader het gereedschap pakt, moet ie weer even aan jou denken. Leuk toch?!

♥ Pap vertel eens – Dit is een ontzettend bijzonder cadeau, omdat er een prachtige tastbare herinnering gecreëerd kan worden. In het boek staan allerlei vragen die je vader moet beantwoorden. Vragen over zijn herinneringen, doelen en ervaringen. De verschillende vragen zorgen ervoor dat het een uniek en persoonlijk boek wordt. Wanneer je vader het boek heeft ingevuld, geeft hij het weer terug aan jou, zodat jij kan genieten van zijn prachtige verhalen en voor altijd een tastbare herinnering aan je vader zal hebben.

♥ DIY – Ga als een echte doehetzelver helemaal zelf aan de slag. Pinterest en vele blogs staan vol met ideeën en uitwerkingen van te gekke DIY – Do It Yourself – projecten. Het is natuurlijk super bijzonder om iets te krijgen wat helemaal met de hand is gemaakt én waar veel tijd en liefde in zit. Welke vader heeft er vroeger geen beschilderde kei gekregen waar op stond ‘je bent een kei’?! Mijn vader in ieder geval wel en hij was er ontzettend blij mee. En is je vader zelf super handig en houdt hij van klussen? Dan kun je hem natuurlijk een enorm – mannelijk – DIY pakket geven, wat jullie samen in elkaar gaan zetten. Origineel cadeau, check ✓. Qualitytime, check ✓.

Wat geef jij je vader met Vaderdag? Nog meer tips en inspiratie zijn natuurlijk altijd welkom!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

10 reacties

 • Reply
  Faye
  juni 11, 2015 at 1:26 pm

  Wat een leuke lijstje hebt je gemaakt!

  En de chromecast is echt de beste uitvinding ooit gemaakt !

  XOXO Faye van byFaye.nl

 • Reply
  Manon
  juni 11, 2015 at 4:36 pm

  Helaas is mijn vader er niet meer, maar je geeft wel leuke tips!

  • Reply
   Evelien
   juni 12, 2015 at 3:34 pm

   Pfoe, heftig! Ik heb je verhaal toen gelezen in Fashionista. Zo`n dag als Vaderdag is natuurlijk een moment waarop je je vader nog eens extra mist?! Zeker omdat iedereen er over praat en je overal reclames ziet. Sterkte <3

 • Reply
  Dina
  juni 11, 2015 at 7:33 pm

  Leuk lijstje! Ik geef mijn papa een dikke vette kus en ik ga bloemen plukken denk ik. 🙂

 • Reply
  Lilian
  juni 11, 2015 at 8:01 pm

  Wat een leuke ideeën! Ik heb op mijn blog ook net 20 ideeën gezet, een paar dezelfde. Die chromecast hebben we net mijn schoonmoeder cadeau gedaan en ze is er zo blij mee! Ze heeft geen tijd meer om langs te komen nu 😉

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  juni 11, 2015 at 10:50 pm

  Oh, haha, ik moet écht snel iets bedenken!

 • Reply
  Claudia
  juni 12, 2015 at 12:08 pm

  Oeh die pap vertel eens is zo leuk. Al denk ik niet dat mijn vader de tijd heeft om het in te vullen. Ik ga voor quality time!

 • Reply
  Esmeralda
  juni 12, 2015 at 8:33 pm

  Ik heb echt geen idee wat ik ‘m moet geven. Hij is heel makkelijk in alles, parfum heeft ie al, boeken leest ie niet en verder.. geen idee. Vind het altijd zo’n verplichting.

 • Reply
  Sanne
  juni 12, 2015 at 9:43 pm

  Je hebt een super leuke lijst gemaakt, dankje voor de tips die kunnen we alvast allemaal gebruiken.

 • Reply
  Northflix
  juni 13, 2015 at 12:23 pm

  Mijn vader vindt dus echt, écht niets leuk!
  En wat hij wel leuk vindt heeft hij al.
  Uitgebreid ontbijten is ook niet zijn ding.
  Gelukkig vind hij Vaderdag commerciële flauwekul, dus hij wil ook niets.
  Een Chromecast is trouwens geweldig! Ik zou niet meer zonder kunnen.