Lifestyle

8 Cadeautips voor Moederdag

Zondag 14 mei is het weer zover; Moederdag. De dag dat je jouw moeder even extra in het zonnetje kan zetten. En hoewel ik vind dat iedere dag een geschikte dag is om je moeder in het zonnetje te zetten, doe ik elke keer vrolijk mee aan deze dag. Ieder jaar doe ik mijn best om wat leuks te verzinnen voor mijn moeder, maar dit blijft lastig. En ik ben vast niet de enige die dat lastig vind. Daarom heb ik 8 tips op een rij gezet, zodat je hopelijk wat cadeau-inspiratie krijgt.

♥ Planten – Een plant is een cadeau wat eigenlijk altijd goed is. Zeker nu groen  in het interieur helemaal hot is. Geef bijvoorbeeld een Pikaplant. Deze plant zit in een pot en hergebruikt het water en de voedingsstoffen. Daardoor kan de plant heel lang zonder water. Ideaal voor moeders die misschien niet zo goed zijn in planten levend houden.

Lieve mama, wat ik je graag wil zeggen – Persoonlijke cadeaus zijn het meest bijzonder, maar zijn soms best lastig te maken/verzinnen. Met dit boekje maak je op een eenvoudige manier toch een heel persoonlijk cadeau. In het boek staan allerlei vragen, opdrachten en uitspraken die je kunt invullen voor je moeder. Ook is er ruimte om foto’s in te plakken. Hiermee kun je een super bijzonder, blijvend cadeau voor haar kunt maken.

♥ Pantoffels – Ik loop thuis altijd op pantoffels, sokken of in de zomer op blote voeten. Dat heb ik niet van een vreemde, mijn moeder doet dat ook. Zelden loopt zij thuis met haar schoenen aan. En wij zijn vast niet de enige die dat heerlijk vinden. Een paar fijne pantoffels is dan een top cadeau.
Op het plaatje zie je pantoffels van UGG, die schijnbaar heerlijk zitten, – ik zag er namelijk van de week nog iemand op door de stad lopen – maar je kunt natuurlijk ook andere kopen.

♥ Een verwenmomentje – Moeders zijn altijd druk. Dat realiseerde ik me pas echt toen ik op mezelf ging wonen. Alles leek zo vanzelfsprekend, totdat ik het zelf moest gaan doen. Poetsen, wassen, strijken, koken, noem maar op. En dan heb ik nog niet eens kinderen. Las daarom een verwenmomentje voor haar in, zodat ze eens even helemaal tot rust kan komen. Geef haar fijne bodyproducten. Rituals heeft altijd fijne cadeausets, maar ook Lush heeft een leuke Moederdagcollectie.

♥ Mom’s one line a day – Hierboven benoemde ik het al; moeders zijn druk. Ze hebben dus vaak niet veel tijd om van alles vast te leggen. Wat achteraf natuurlijk jammer is, want het is juist leuk om bepaalde herinneringen ‘tastbaar’ te maken. In dit boekje kan jouw moeder vijf jaar lang  iedere dag de alledaagse momenten, uitspraken, activiteiten, speciale gebeurtenissen vastleggen, zonder dat het haar veel tijd kost.  En na vijf jaar heeft zij een heel mooi aandenken.

♥ Abonnement – Tegenwoordig kun je voor van alles en nog wat een abonnement afsluiten. Super leuk en handig. Sluit voor je moeder bijvoorbeeld een abonnement af bij Bloomon, – of een andere bloemen abonnementendienst – zodat ze een aantal keer kan genieten een mooie bos bloemen. Is je moeder meer iemand die van lezen houdt en heeft ze een e-reader? Dan kun je haar een bepaalde periode Kobo Plus – een soort Netflix voor boeken – geven, waarmee ze onbeperkt boeken kan lezen op haar e-reader. Houd je moeder van thee? Ook daar zijn tegenwoordig abonnementendiensten voor. Zoek een leuk abonnement wat bij je moeder past. Op die manier kan ze keer op keer weer genieten en voelt het iedere keer, als er weer iets wordt bezorgd, als Moederdag.

♥ Chickslovefood Het Kidsproof-kookboek –  Een super leuk cadeau voor jonge moeders – en vaders – is het Kidsproof-kookboek van de meiden van Chickslovefood. Ik heb het boek gisteren ontvangen en het ziet er super mooi uit. En voordat je denkt “Evelien wat moet jij met een Kidsproof-kookboek?“, dit boek ga ik cadeau geven aan mijn zus en zwager, omdat ze in verwachting zijn van nummer 3. Ik wist echt even niet wat ik ze moest geven bij deze zwangerschap. Zeker omdat ik niet weet wat het wordt – zij zelf wel – en ze al een jongen en meisje hebben. Wat dat betreft hebben ze dus al genoeg spulletjes, dus leek het me leuk om eens wat anders te geven.
Het staat boek vol met lekkere recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes voor moeders – en vaders – en hun kinderen. En nog een pluspunt; ieder recept heeft niet meer dan 6 ingrediënten.

♥ Quality time – Quality time is denk ik één van de mooiste cadeaus die je kunt geven. Neem je moeder mee naar het theater, doe samen een high wine, volg samen een workshop of onderneem een andere leuke activiteit die bij je moeder past. Even qualitytime om samen iets leuks te doen, te genieten én even bij te kletsen. Dat zorgt sowieso voor een leuke herinnering.

Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen. Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan mijn artikel wat ik eerder heb geschreven met Moederdag cadeau-inspiratie. Daar staan ook zeker bruikbare tips in!

Weet jij al wat je jouw moeder gaat geven met Moederdag? 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

0 reacties