Lifestyle

22 dingen die je kunt doen in je meivakantie

De meivakantie is – voor de meeste mensen – begonnen en dus is het tijd om te ontspannen. Maar je hebt nu ook tijd om die – te lang – uitgestelde klusjes eens te doen. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen en om je wat inspiratie te geven, deel ik vandaag 22 dingen die je kunt doen in je vakantie. Veel plezier!

♧ Opruimen. De meivakantie is de perfecte timing voor een voorjaarsschoonmaak. Of het nu gaat om je hele huis, één kamer, je kledingkast of je make-up stash, er is vast wel iets wat een grote opruimbeurt kan gebruiken. Misschien niet het leukste klusje, maar je achteraf zal je blij zijn dat je het hebt gedaan.
♧ Vergeet niet dat je telefoon en computer waarschijnlijk ook vol staan met rommel. Die kun je dus ook nog opruimen/uitzoeken.
♧ Ga opzoek naar leuke DIY’s en probeer ze na te maken. Op Pinterest staat genoeg inspiratie, maar ook VT wonen deelt op de website en in DIY specials toffe ideeën. En wat dacht je van de blogs van Alyssa en Monique?
♧ Ontdek nieuwe blogs via Bloglovin.
♧ Lezen. Kies een leuk tijdschrift of een mooi boek en ga lekker lezen.
♧ Bezoek op Koningsdag de vrijmarkt en tik leuke tweedehands dingetjes op de kop
♧ Begin je eigen moestuintje. De moestuintjes van de AH waren een grote hit. Ik heb die van mij onlangs – vorige week – pas gezaaid, maar ze groeien al als kool. Super leuk!
♧ Maak een fotoalbum. Een klusje wat ik altijd uitstel.
♧ Ga picknicken. Maak wat lekkere dingen – of koop ze gewoon in de supermarkt – en zoek met leuk gezelschap een fijne plek op.
♧ Me-time. Verwen jezelf met een maskertje, geef jezelf een manicure en/of pedicure of ga lekker naar buiten en geniet van het zonnetje.
♧ Recepten proberen. Je hebt vast wel recepten die je nog eens wilt maken, maar waar het tot nu toe nog niet van is gekomen. Nú heb je de tijd!
♧ High tea’en. Ga met je vriendinnen ergens high tea’en en klets gezellig bij. Of organiseer thuis een high tea en maak alle hapjes lekker zelf.
♧ Ga een dag of weekendje naar een leuke stad waar je nog niet eerder bent geweest.
♧ Houd een film- of seriemarathon. Kijk bijvoorbeeld Pretty Little Liars, Gossip Girl of Orange is the new black.
♧ Maak Pinterest aan – als je dat nog niet had – en ga opzoek naar inspiratie: pinnen maar.
♧ Waai lekker uit op het strand of in het bos.
♧ Sporten. Ga een rondje hardlopen of bezoek de sportschool eens wat vaker.
♧ Bezoek een pretpark, dierentuin of festival.
♧ Struin Ebay af opzoek naar leuke koopjes.
♧ Organiseer een spelletjesmiddag. Nodig je vrienden of familie uit en speel Kolonisten, 30 Seconds, Slagroom Snoet of een ander leuk bordspel.
♧ Begin je dag met een yogales van bijvoorbeeld Adriene of Tara Stiles.
♧ Ga naar de stad en koop alvast een cadeautje voor Moederdag.

Heb jij nog dingen om aan deze lijst toe te voegen?

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

13 reacties

 • Reply
  Amy
  april 26, 2015 at 11:26 am

  Helaas heb ik geen meivakantie meer sinds ik fulltime werk, maar er komen wel een heleboel vrije dagen aan. Het eerste punt van je lijstje gaat hier dus sowieso afgestreept worden! 🙂

 • Reply
  Isabel Cristina
  april 26, 2015 at 11:26 am

  Wat een leuke ideetjes, eBay afstruinen heb ik laatst al gedaan dus dat doe ik voorlopig niet, dat vind mijn portemonnee niet zo leuk 😉

 • Reply
  Sophie
  april 26, 2015 at 11:43 am

  Jaa goede tips. Helaas werk ik in de meivakantie heel veel dus zal ik gebruik maken van de vrije momenten om eens even heerlijk niets te doen.

 • Reply
  Mariëlle
  april 26, 2015 at 12:21 pm

  Je noemt hele leuke dingen, ook dingen die ik echt doe ik een vakantie. Helaas heb ik maar een weekje en werk ik veel, maar dit is altijd handig 🙂

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  april 26, 2015 at 12:53 pm

  Ik heb pas 4 mei vakantie en ook maar 1 seekje. Ik ga sowieso mn kleding uitzoeken! Verder zal de tijd wel weer voorbij vliegen. Ik verveel me nooit!

 • Reply
  Laura
  april 26, 2015 at 1:44 pm

  Leuk lijstje! Ik heb geen meivakantie maar sommige dingen uit het lijstje zijn ook fijn voor een vrij dagje.

 • Reply
  Andrea
  april 26, 2015 at 2:00 pm

  Heerlijk lijstje zeg. Ik heb helaas geen meivakantie meer, maar ook fijne dingen om in het weekend te doen.

 • Reply
  Cindy
  april 26, 2015 at 2:05 pm

  Geen vakantie hier, ook geen extra dag vrij op 5 mei, want dinsdag is mijn vaste vrije dag (boehoeeee) dus…. Wel heb ik dit weekend een lang weekend en volgende week een lang weekend, want ik heb vrijdag een vrije dag en dan ga ik lekker een high tea doen!

 • Reply
  Vivian
  april 26, 2015 at 2:57 pm

  Leuke lijst! Ik denk dat ik vooral lekker ga doen waar ik zin in heb, veel aan mijn blog werken en lekker lezen en schrijven!

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  april 27, 2015 at 10:21 am

  Wat een leuk lijstje; picknicken is zo’n leuk idee! En wat onwijs lief dat je mijn blog noemt; dat was een leuke verrassing! Dank je wel <3!

 • Reply
  Bettie
  april 27, 2015 at 7:58 pm

  Waarom heb ik nou geen vakantie? Maar gelukkig heb ik vrije weekenden, hahah. Dan kan ik deze dingen ook wel gaan doen.

 • Reply
  Sas
  april 28, 2015 at 12:32 pm

  leuke lijst heb je gemaakt! Ik ben (onverwacht) extra veel dagen vrij in de meivakantie. Normaal zijn het juist langere werkdagen maar heb zoveel uren opgebouwd dat ik een aantal dagen ben uit geroosterd. Ik ga er zeker van genieten<3

 • Reply
  Margriet
  mei 1, 2015 at 1:30 pm

  Wat een leuke tips! Welke tips van je lijst ga je zelf doen?