Interieur & styling Lifestyle

12 Tips om te verhuizen als een pro

verhuistips

Een nieuwe woning is leuk, verhuizen niet, geloof me. Ik dacht dat we zeer goed voorbereid waren, door alles op tijd in te pakken en te regelen, maar nee. Op het moment supreme bleek het toch allemaal stressvol en vooral niet leuk te zijn. Dat neemt niet weg dat we veel hebben geleerd en ook dingen wel goed en handig hebben aangepakt. Daarom deel ik vandaag 12 tips van dingen die Dennis en ik hebben geleerd tijdens de verhuizing. Wie weet heb je er wat aan als jij een keer gaat verhuizen. Ik zoek deze blogpost in ieder geval terug als wij nog eens gaan verhuizen.

Dozen, dozen en nog eens dozen
Probeer zoveel mogelijk in dozen in te pakken. En dan bedoel ik echte verhuisdozen. Geloof me, je wil dat je spullen heel aankomen en dozen geven meer bescherming aan je spullen dan tassen en zakken. Verhuisdozen zijn stevig, makkelijk te stapelen en hebben gaten in de zijkanten als ‘handvatten’, waardoor je ze gemakkelijker kan optillen. Na je verhuizing kun je ze makkelijk opvouwen en weer hergebruiken bij een volgende verhuizing. Dat wordt dus inslaan bij de bouwmarkt of bij de Action.

Gebruik vuilniszakken voor je kleding
Dennis en ik hebben eigenlijk alles in dozen verhuisd, behalve onze kleding. Deze hebben we in grote vuilniszakken gedaan. Alle kleding hebben we als eerst op een hanger gehangen en vervolgens hebben we gaten in de onderkant van de vuilniszak gemaakt. De haakjes van de hangers deden we hier doorheen en maakten we aan elkaar vast met een elastiekje – anders schieten sommige haken door het gat de vuilniszak in, niet handig – en de vuilniszak trokken we over de kleding ter bescherming. Eigenlijk net zoals een stomerij gestoomde kleding verpakt. Na de verhuizing konden we de kleding zo terughangen in de kast. Ideaal!

Opruimen
En als je dan toch aan het inpakken bent, kun je het maar beter gelijk goed doen en geen onnodige zooi inpakken die je toch niet gebruikt. Tijdens een verhuizing kom je er achter dat je veel meer spullen hebt dan je denkt. Gebruik de verhuizing gelijk om je spullen op te ruimen. Dan staat je nieuwe woning ook niet gelijk vol met dozen met onnodige spullen.

Labels
Label alle spullen die je hebt ingepakt. Het kost je iets meer tijd bij het inpakken, maar achteraf ben je er super blij mee. Je weet namelijk achteraf echt niet meer wat in welke doos zit. Dus plak op de doos een label met wat er in zit en waar deze doos heen moet in het nieuwe huis. Dit voorkomt dat je constant dozen openmaakt of van de ene naar de andere ruimte verplaatst.
Ik heb trouwens onze dozen gelabeld met schilderstape en niet op de doos zelf geschreven. De dozen kun je namelijk nog makkelijk hergebruiken, wanneer je op de doos zelf hebt geschreven moet je er de volgende keer iets overheen plakken of het goed doorstrepen, als er iets anders in zit dan de vorige keer. Ik trek de volgende keer zo het label er af en pak de doos opnieuw in.

Verhuis op één dag
Verhuizen is zwaar en na één dag ben je er ook helemaal klaar mee. Doe daarom alles op één dag. Toen wij uit ons appartement gingen en onze spullen tijdelijk naar een opslag, zijn we twee dagen bezig geweest met het leeghalen van het appartement. De eerste dag begonnen we vol goede moed, maar de tweede dag keken we er als een berg tegenop, omdat er nog veel moest gebeuren en we nog moe waren van de dag ervoor. Toen we onze spullen uit de opslag haalden en naar ons nieuwe huis brachten, hebben we dit in één dag gedaan. Toen hoefden we die dag erna ‘alleen nog maar’ de dozen uit te pakken.

Regel precies genoeg hulp
Hulp is fijn, maar teveel hulp niet. Wanneer je teveel hulp hebt, loop je elkaar constant voor de voeten en dat is niet fijn. De kunst is dus om precies genoeg hulp te regelen, zodat je veel werk kunt doen – vele handen maken licht werk -, zonder dat je elkaar in de weg loopt.

Maak lijstjes
Lijstjes zijn echt een uitkomst! Lijstjes van wat je nog moet regelen, wat je nog moet kopen in de bouwmarkt, welke klusjes er nog gedaan moeten worden… Onze verhuizing ging niet zonder lijstjes. Tijdens onze grote klusdag, waarop we precies genoeg hulp hadden geregeld, hadden Dennis en ik vooraf een lijstje gemaakt met wat we allemaal die dag gedaan wilden hebben. Dit lijstje hing op een zichtbare plek, zodat iedereen precies kon zien wat er nog gedaan moest worden en klussen die al gedaan waren konden worden doorgestreept. Iedereen wist dus constant wat hij/zij kon doen. Daardoor konden Dennis en ik op die dag zelfs een uurtje weg, om samen plinten uit te zoeken.
Op internet kun je trouwens ook een tal aan lijstjes vinden over dingen waar je aan moet denken bij een verhuizing.

Regel op tijd je abonnementen 
Als je eenmaal verhuisd bent, wil je niets liever dan samen op de bank kruipen met Netflix. Dan moet je internet het natuurlijk wel doen. Regel dus op tijd je tv- en internetaansluiting, maar ook gas, water, licht, etc. Vergeet het ook niet op tijd op te zeggen voor je oude woning. Tip: bellen naar een bedrijf werkt beter en zo kun je meer geld besparen. Telefonisch doen ze je andere, veel voordeligere, aanbiedingen dan via internet, is onze ervaring.

Pak een koffer voor tijdens de verhuizing
Dennis en ik hebben twee weken bij mijn ouders gelogeerd toen we aan het klussen en verhuizen waren. Wij hadden dus al een koffer ingepakt met al onze essentials, maar dit zou ik een volgende keer weer zo doen. Ook wanneer ik direct in mijn volgende woning kan slapen. Je hebt namelijk niet gelijk al je spullen uitgepakt. Het is dan handig om een koffer bij de hand te hebben met spullen – kleding, toiletspullen, etc. – waar je zeker een week mee vooruit kan.

Maak een aparte doos voor tijdens de verhuizing
En niet alleen een koffer is handig, ook een doos inpakken met spullen die je tijdens de verhuizing goed kunt gebruiken is heel fijn. Zo had ik een doos ingepakt met een koffiezetapparaat, waterkoker, wcpapier, wat schoonmaakmiddelen, oude handdoeken, EHBOdoos, …. Zo hadden we gelijk spullen bij de hand die goed van pas kwamen tijdens het klussen.

Regel maaltijden
Toen wij gingen verhuizen sliepen we bij mijn ouders, dus konden we iedere avond – heel luxe – aanschuiven bij het eten. Super fijn, want zo konden wij ons volledig focussen op het klussen en hoefden we niet na te denken over het avondeten. Dat scheelde ook een hoop tijd. Ook ben je anders gauw geneigd even snel iets – ongezonds – te bestellen. Regel daarom van tevoren wat maaltijden. Vraag of je bij vrienden en familie kan eten of kook voor je verhuizing grote porties en vries deze in. Die kun je tijdens je verhuizing opwarmen en opeten.

Verhuisservice van PostNL
Dit is niet gesponsord, maar dit iets wat ik oprecht een goede uitkomst vind. Met de verhuisservice van PostNL kun je voor een bepaalde periode je post door laten sturen naar je nieuwe adres. Zeker voor ons is dat erg handig, gezien er nog geen nieuwe bewoners op ons oude adres wonen. De post ophalen bij ons oude adres gaat daardoor niet. Nu wordt de post doorgestuurd en hoeven we daar verder ook niet echt meer over na te denken. Heel fijn, want tijdens een verhuizing moet je al aan genoeg dingen denken.

Verhuizen, leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.
Heb jij een ultieme verhuistip? 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

7 reacties

 • Reply
  Sanne | Pencils & Parties
  mei 3, 2016 at 5:28 pm

  Super handig zeg! Ik ga bijna verhuizen en ik sla je lijstje zeker even op.

  Liefs, Sanne

  • Reply
   Evelien
   mei 3, 2016 at 10:21 pm

   Ohh leuk en spannend zeg! Veel succes met de verhuizing. Geniet van de voorbereiding en het inrichten 🙂

 • Reply
  Saskia
  mei 3, 2016 at 8:54 pm

  Hele handige tips! Ik hoop (dit jaar) te kunnen verhuizen naar een nieuwe koopwoning.. Eerst nog wachten op een koper… *duimduim* Ik ga deze tips zeker voor tegen die tijd onthouden!

 • Reply
  alexa
  mei 5, 2016 at 10:12 am

  Goede tip om in 1 keer alles te verhuizen ben je er wel meteen klaar mee ja! Fijne tips ik wil binnenkort ook opzoek naar iets anders dus dan kan ik dit toepassen!

 • Reply
  Melissa
  juni 16, 2016 at 6:09 pm

  Wat een leuk artikel!

 • Reply
  Sanne | Pencils & Parties
  juli 28, 2016 at 12:25 pm

  Okee, ik dacht, als ik verhuist ben kom ik terug bij dit lijstje. Dit heb ik geleerd: Elk punt op jouw lijst is zo ontzettend belangrijk, anders weet je het allemaal op een gegeven moment niet meer.

  Liefs, Sanne

  • Reply
   Evelien
   september 1, 2016 at 5:51 pm

   Aaah zo leuk om te horen! Hopelijk is alles goed gegaan met de verhuizing. Bevalt je nieuwe woning? 🙂