Recepten Zoet

Recept – Champagne truffels

champagne-truffel-1-001

De laatste dag van 2016 alweer, wat gaat de tijd toch snel! Vroeger als kind leek een jaar eeuwig te duren, maar nu lijken ze voorbij te vliegen. 2016 was voor mij een jaar met een aantal hoogtepunten. Dennis en ik verhuisden, ik kreeg fulltime mijn eigen klas en ook persoonlijk ben ik weer gegroeid. Dit fijne jaar ga ik vanavond afsluiten met een aantal lieve mensen onder het genot van een hapje en drankje. Recepten voor een lekker drankje heb ik de afgelopen twee dagen gedeeld, maar een recept voor een hapje ontbrak nog. Daarom deel ik vandaag een leuke snack om, naast de traditionele oliebollen, vanavond op tafel te zetten.

Benodigdheden voor 16 truffels
4 eetlepels slagroom (35-40% vet)
255 gram chocolade
60 ml champagne
+/- 150 gram chocolade om de truffels in te dippen
eventueel wat sprinkles

Extra
pannetje
kom
snijplank
bakpapier
rietjes

champagne-truffel-3-001
Bereiding
Smelt de chocolade au bain marie en voeg hier de slagroom aan toe. Roer dit goed door elkaar, tot het smeuïg is. Voeg de champagne toe en meng dit goed. Haal de kom van de pan, droog deze even af en dek hem af met vershoudfolie. Zet dit in de koelkast tot het mengsel stevig is. Maak daarna balletjes, leg deze op een snijplank met bakpapier en zet dit allemaal in de koelkast om weer op te stijven.
Smelt intussen de chocolade. Ik gebruikte 75 gram bruine chocolade en 75 gram witte chocolade. Prik de balletjes aan een rietje en dip het balletje in de chocolade. Draai het rietje een aantal keer rond, zodat de overtollige chocolade er af druipt. Versier de truffels eventueel met wat eetbare glitters of sprinkles en laat ze daarna uitharden. Dit kun je het beste buiten de koelkast doen, dan blijft de chocolade wat meer glanzen. Zet de truffels in een mooi glas of flesje én geniet!

champagne-truffel-2-001

Mocht het je trouwens niet lukken om deze leukerds nog te maken voor vanavond. Bewaar het recept dan voor Valentijnsdag. Chocolade en Champagne zijn dan ook uitermate geschikt ;-). 

Vergeet niet om vanmiddag na 15:00 uur terug te komen op mijn blog, want dan deel ik nog een leuke DIY die je vanavond kunt doen.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

4 reacties

 • Reply
  Inge
  december 31, 2016 at 10:25 am

  Wat een prachtige foto’s!

  • Reply
   Evelien
   december 31, 2016 at 2:01 pm

   Dank je 🙂

 • Reply
  Amy
  december 31, 2016 at 2:37 pm

  Wat een mooie foto’s Evelien! Het recept gaat voor vanavond niet meer lukken, maar ik ga het zeker onthouden voor een andere gelegenheid 🙂

  • Reply
   Evelien
   december 31, 2016 at 3:09 pm

   Ah dank je wel voor het compliment! <3 Champagne en chocolade is goed voor vrijwel iedere gelegenheid, dus komt vast wel goed 😉