Zoet

Recept – Kruidnotentiramisu

Wat hou ik toch van deze tijd van het jaar! Niet zo zeer dat het ’s ochtends nog donker is als ik ga werken en als ik weer thuiskom het weer donker is, maar ik hou wel van het knusse. Overal verschijnt de gezellige sfeerverlichting en de agenda staat weer bomvol etentjes met vrienden en familie. Ik hou er van! Vorige week stond er ook een etentje gepland en omdat op die dag Sinterklaas weer voet op Nederlandse bodem had gezet, besloten we het toetje in Sinterklaassthema te maken. Het werd een kruidnotentiramisu. Heel gemakkelijk te maken, maar wel erg leuk en lekker.

Recept – Kruidnotentiramisu

Recept – Kruidnotentiramisu

Benodigdheden

  • 125 ml slagroom'
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 4 eierdooiers
  • 500 gram mascarpone
  • 5 el koffie- of amandellikeur
  • 200 ml espresso
  • 300 gram kruidnoten + een paar extra ter garnering
  • 1 mandarijn

Bereiding

  1. Klop de slagroom, samen met 15 gram van de basterdsuiker, op tot yoghurtdikte en klop de eierdooiers samen met de rest van de suiker op tot het een heel luchtig mengsel is.
  2. Voeg de mascarpone bij geklopte eierdooiers en meng dit door elkaar. Meng vervolgens ook de slagroom door het mengsel.
  3. Maak 200 ml espresso en voeg hier 5 eetlepels van de likeur aan toe. Ik gebruikte Amaretto.
  4. Leg de kruidnoten op z`n kop in de koffie, zodat ze wat van het koffie-likeurmengsel kunnen opzuigen. Doe er niet teveel tegelijk, want de kruidnoten worden snel zacht. Ik deed er steeds vijf tegelijk.
  5. Leg eerst een laagje kruidnoten, die je hebt gesopt in het koffiemengsel, in een schaal. Doe er dan een laag van het mascarponemengsel op en herhaal deze stap nog een keer. In totaal heb je dan twee laagjes kruidnoten en twee laagjes mascarpone.
  6. Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  7. Ter garnering kun je wat kruidnoten verkruimelen en wat rasp van een mandarijnenschil eroverheen doen, een schijfje mandarijn erbij en klaar.
http://www.livelifelovely.nl/eten/recepten/zoet/recept-kruidnotentiramisu/

Eetsmakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

2 reacties

  • Reply
    Iris
    november 26, 2017 at 9:20 pm

    Wauw wat ziet dit er waanzinnig lekker uit! <3

  • Reply
    Nienke
    december 12, 2017 at 10:29 pm

    Hmmm een heerlijk recept voor zo’n zoetekauw als ik.