Recepten Zoet

Recept – Rolo pretzel Rudolph

Kerst staat voor de deur en dat betekent voor veel mensen dat ze uren in de keuken staan om allerlei lekkere hapjes en hét Kerstdiner te bereiden. Vandaag deel ik een recept voor een Kerstsnack, waar je niet uren voor in de keuken hoeft te staan, maar die er wel super cute en feestelijk uit ziet. Perfect voor de Kerstdagen.

Het enige wat je nodig hebt zijn mini pretzels, eetbare oogjes, rode neusjes – ik gebruikte mini smarties – en Rolo’s.

De precieze hoeveelheden voor 20 stuks:

  • 40 pretzels (+ een paar reserve, bij het doormidden snijden van de pretzels sneuvelen er wel een paar)
  • 20 Rolo’s
  • 20 rode neusjes (bijvoorbeeld Smarties of M&M’s)
  • 20 paar oogjes

Verwarm de oven voor op 220 graden en leg de pretzels, met daarop een Rolo, op een bakplaat. Stop de pretzels voor ongeveer 3 minuten in de oven, zodat de Rolo’s zacht worden. Snijd intussen de andere pretzels door de helft, hier maken we het gewei van. Dit gaat het beste met een scherp mes, anders breken ze.
Als de Rolo’s in de oven goed zacht zijn geworden kan het versieren beginnen. Ik vond het het gemakkelijkst werken om eerst de ogen en de neus te doen en vervolgens het gewei er in te steken. Druk vooral niet te hard, anders loopt alle caramel uit de Rolo. Laat vervolgens je Rudolph snacks nog even uitharden in de koelkast en voilà, je Kerstige snack is klaar.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

10 reacties

  • Reply
    Amy
    december 20, 2015 at 12:29 pm

    Wat een geweldig recept, je mini Rudolphjes zien er prachtig uit!

  • Reply
    Dina
    december 20, 2015 at 12:49 pm

    Ze zijn zo schattig dat het bijna zielig is om op te eten. Ze lijken me echt super lekker trouwens.

  • Reply
    Linda
    december 20, 2015 at 1:53 pm

    Oh dat ziet er echt geweldig uit! En het lijkt me ook echt een goede combinatie, caramel, chocolade en dan dat zoute van de pretzel.

  • Reply
    Teddy
    december 20, 2015 at 2:00 pm

    Wat een super leuk idee!

  • Reply
    manon
    december 20, 2015 at 2:53 pm

    Dat ziet er leuk uit!

  • Reply
    Shanti
    december 20, 2015 at 4:05 pm

    Super leuk idee 😀

  • Reply
    Lieke
    december 21, 2015 at 12:27 am

    Wat een enorm schattig recept!
    Bijna zonde om op te eten.

  • Reply
    Anita
    december 21, 2015 at 7:22 pm

    Wat een geweldige snack zeg 🙂

  • Reply
    Ellen
    december 19, 2016 at 8:10 pm

    Wat super leuk. Waar kun je die “oogjes” kopen of hoe zou je die zelf kunnen maken? Zijn ze trouwens ook eetbaar?

    • Reply
      Evelien
      december 28, 2016 at 8:41 pm

      Dank je wel voor je leuke reactie, sorry dat ik zo laat reageer. Die oogjes zou je zelf kunnen maken. Ik heb ze gewoon gekocht. Als je via internet zoekt op ‘eetbare oogjes’ vind je een aantal bakwebshops die ze verkopen. Ze zijn dus inderdaad eetbaar 🙂