Ontbijt Recepten

Recept – Ontbijttaartjes

Sinds ik bewuster bezig ben met mijn eten en daardoor ook ruim 8 kilo ben afgevallen, ontbijt ik gevarieerder. De ene ochtend bak ik een omelet, dan weer een bananenpannenkoek, maar regelmatig ontbijt ik ook met Griekse yoghurt of kwark. En op de een of andere manier zijn mijn kwark ontbijtjes altijd een stuk minder lekker en zien ze er ook niet zo aantrekkelijk uit. (Lees: kwark in een bakje gemikt en smakelijk eten). Dus besloot ik daar eens wat moeite voor te doen en te experimenteren in de keuken. Na verschillende pogingen kwam ik tot een heerlijk havermouttaartje. En wie wil er nou niet ontbijten met een gezond taartje?

Recept – Ontbijttaartjes

Aantal: 8 stuks

Recept – Ontbijttaartjes

Benodigdheden

  • 150 gram havermout
  • 150 gram fijngehakte pecannoten, pistachenoten of amandelen
  • 75 ml kokosolie (vloeibaar) of boter
  • 60 ml honing, ahorn- of agavesiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl kaneel
  • 500 ml yoghurt of kwark naar keuze
  • fruit naar keuze
  • 8 taartvormpjes Ø 10 cm

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 160 graden.
  2. Mix in een kom de havermout, noten, honing, vanille, kaneel en kokosolie goed door elkaar.
  3. Vul de taartvormpjes met ongeveer 3 eetlepels en druk het mengsel met de achterkant van de lepel goed tegen de bodem en zijkanten aan. Zorg ervoor dat je echt genoeg gebruikt, anders wordt het taartje te dun en breekt ie snel.
  4. Bak de taartjes in het midden van de oven voor ongeveer 15 minuten, tot ze goudkleurig zijn.
  5. Haal de vormpjes uit de oven en breng gelijk de taartjes weer in 'model'. In de oven kunnen ze namelijk wat ingezakt zijn.
  6. Laat de taartjes volledig afkoelen, voordat je ze uit de vorm haalt.
  7. Haal ze voorzichtig uit de vorm. Gebruik een mesjes om ze langs de gehele zijkant los te maken en wip hem dan voorzichtig eruit. Je kunt het vormpje ook omkeren op je hand. Wees wel voorzichtig, de taartjes zijn broos.
  8. Vul elk taartje met vier eetlepels yoghurt of kwark naar keuze en versier ze met fruit. Wacht daarna niet te lang met eten, want dan wordt de bodem zompig.

Notes

Je kunt de bodems één tot twee dagen bewaren in een luchtdicht bakje.

http://www.livelifelovely.nl/eten/recepten/recept-ontbijttaartjes/

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

5 reacties

  • Reply
    Amy
    september 24, 2017 at 12:25 pm

    Oeh, wat een heerlijk recept! Dat ziet er echt goed uit. Zou je de bodems ook kunnen invriezen om ze langer te bewaren denk je?

    • Reply
      Evelien
      september 25, 2017 at 6:58 pm

      Dat is een goeie! Ik wil ze van het weekend weer maken en zal het eens proberen 🙂

  • Reply
    Eva
    september 26, 2017 at 12:40 pm

    Wat een leuk idee zeg! Zo ziet ontbijten er ook direct lekker feestelijk uit 🙂

    • Reply
      Evelien
      september 28, 2017 at 6:57 pm

      Dankje! En het is helemaal niet moeilijk!

  • Reply
    Daniëlle
    september 29, 2017 at 3:18 pm

    Dit ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker eens maken!