Recepten

Recept – Gingerbread koekjes

IMG_6056.2

De Kerst gaat gepaard met allerlei lekkernijen: snoep, koek, het kerstontbijt en -diner. Gingerbread koekjes kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Naast dat ze er super leuk uitzien, smaken ze namelijk ook nog eens erg lekker. Daarom laat ik je vandaag zien hoe je deze koekjes zelf kunt maken.

Benodigdheden voor ongeveer 30 stuks

Voor de koekjes:

  • 300 gram bloem
  • 135 gram schenkstroop
  • 125 gram boter
  • 75 gram donkerbruine bastardsuiker
  • 3 theelepels gemberpoeder
  • 3 theelepels kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snuf zout

Voor de decoratie

  • Decoratiestiften
  • Of je kunt zelf icing make

Extra:

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Uitsteekvormpjes

IMG_6124.2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter samen met de suiker luchtig en romig. Voeg vervolgens de stroop, specerijen en het zout toe en klopt dit nog even mee, tot het goed gemengd is. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit toe. Kneed het deeg tot het een geheel is. Dit gaat het beste met de hand heb ik gemerkt.
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het minstens een half uurtje rusten in de koelkast. Rol het koekjesdeeg uit tot ongeveer een dikte van 3 mm en steek de koekjes uit met een uitsteker. Heb je geen deegroller? Een wijnfles werkt ook. Bak de koekjes in ongeveer 10 – 12 minuten goudbruin in de oven en laat ze vervolgens afkoelen en uitharden. Daarna kun je helemaal losgaan met versieren. Ik heb kant en klare decoratiestiften gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zelf icing maken.
Stop ze in een leuke pot en je hebt nog een leuk DIY kerstcadeautje voor iemand of je eet ze gewoon lekker zelf op.
Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

4 reacties

  • Reply
    manon
    december 23, 2015 at 11:29 am

    Yummy ziet er lekker uit!

  • Reply
    irene
    december 23, 2015 at 3:58 pm

    ziet er lekker uit!! X

  • Reply
    Eilish (artisticstateofmind)
    december 23, 2015 at 5:08 pm

    Ze zijn super schattig!

  • Reply
    Sas
    december 26, 2015 at 9:29 pm

    Oh deze zien er erg lekker uit! Bijna zonde om op te eten