Recepten Zoet

Recept – Gevulde speculaas cupcakes

img_8796-001

Vorige week deelde ik al een recept voor tijdens het heerlijk avondje. Toch kon ik het niet laten om nog een lekkere cupcake te maken, die ik al sinds vorig jaar in mijn hoofd heb. Het is soort een minigebakje en net weer even wat anders dan al het lekkers wat je in de winkel kunt vinden.

Benodigdheden voor +/- 12 cupcakes
300 gram bloem
2 tl bakpoeder
120 gram suiker
5 tl speculaaskruiden
120 gram boter (gesmolten)
2 eieren
250 ml melk
2 tl vanille-extract
60 gram schuddebuikjes
amandelspijs (dit kun je zelf maken, maar ook kant en klaar kopen van Dr. Oetker)

Voor de topping
200 gram Monchou op kamertemperatuur
50 gram boter op kamertemperatuur
300 gram poedersuiker
1 tl speculaaskruiden
1 tl vanlille-extract
schuddebuikjes om te garneren
amandelschaafsel om te garneren

Extra
muffintray
muffinvormpjes
oven
3 grote kommen
houten pollepel
mixer

img_8900-001

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin dan met het maken van het amandelspijs en zet dit aan de kant. Ik gebruikte gewoon een pakje van Dr. Oetker, maar je kunt dit ook gemakkelijk zelf maken. Ik zal hier binnenkort een recept voor delen.
Roer in een kom de droge ingredriënten, behalve de schuddebuikjes, door elkaar. Meng in een andere kom de gesmolten boter, eieren, melk en vanille-extract door elkaar. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng dit tot een glad beslag. Doe de schuddebuikjes erbij en roer deze door het beslag.
Schep één lepel beslag in alle vormpjes. Maak balletjes, ongeveer ter grootte van een pepernoot, van het amandelspijs en leg deze in de vormpjes met beslag. Vul vervolgens de vormpjes ongeveer tot 2/3 aan met beslag.
Bak de cupcakes in 20 minuten gaar.

Terwijl de cupcakes in de oven staan, kun je verder met de topping. Doe de boter en de Monchou in een kom en mix dit glad. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe. Voeg het volgende beetje pas toe, als het vorige helemaal in het mengsel is opgenomen. Doe als laatste het vanille-extract en de speculaaskruiden erbij en blijf mixen tot het een zacht geheel is. Doe de topping vast in een spuitzak en zet deze in de koelkast.
Spuit de topping op de cupcakes, wanneer deze helemaal zijn afgekoeld. Garneer de cupcakes met wat schuddebuikjes en en amandelschaafsel.

Geniet van je heerlijk avondje!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

2 reacties

  • Reply
    sammie
    december 5, 2016 at 3:10 pm

    Mmm die zien er heerlijk uit en ook erg leuk!

  • Reply
    sherry
    december 11, 2016 at 2:25 pm

    Hmmm dat ziet er lekker uit. Ik krijg nu trek. Ik ga deze ook maken.