Recepten Zoet

Recept – Bosvruchtenmuffins

Bosvruchtenmuffins

Met Kerst maakten Dennis en ik een dessert van witte chocolademousse, yoghurtijs en mini bosvruchtencakejes. Het was een hit, vooral de cakejes vond iedereen lekker. Dus besloot ik ze met mijn verjaardag, 2 weken geleden, nog een keer te maken, maar dan een grotere versie. Vandaag deel ik dit makkelijk recept met je. Ideaal om te maken als je niet zoveel tijd hebt, maar wel wat leuks op tafel wil zetten.

Benodigdheden voor 12 stuks 

Voor de bosvruchtenmuffins:

  • 300 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 3 tl bakpoeder
  • 50 gram boter
  • 150 gram (magere) yoghurt
  • 4 el zonnebloemolie
  • bosvruchten, ik gebruikte frambozen en blauwe bessen. Je kunt diepgevroren gebruiken, laat ze dan wel goed ‘uitlekken’, maar vers is natuurlijk lekkerder.
  • muffinvormpjes
  • muffintray

Extra:

  • oven
  • bakplaat
  • grote kom
  • houten pollepel

Bosvruchtencupcake

Doe de muffinvormpjes alvast in de muffintray en verwarm de oven voor op 200 graden.
Zeef de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, suiker) in een grote kom en roer deze goed door elkaar.
Smelt vervolgens de boter in een pannetje en schenk deze bij de rest, in de kom.
Voeg de zonnebloemolie, eieren en yoghurt toe en roer nu met je pollepel alles goed door elkaar tot je een glad beslag krijgt. Doe als laatste de bosvruchten er bij, maar hou er nog een paar achter – ik sneed mijn frambozen doormidden –  en roer alles nog een keer voorzichtig door.

Schep het beslag in de muffinvormpjes. Dit gaat het makkelijkst met een ijslepel, maar met 2 eetlepels kan het ook. Vul de vormpjes voor ongeveer driekwart.

Bosvruchtenmuffins

Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin. Prik er met een satéprikker in om te kijken of ze gaar zijn. Als ze prikker schoon uit je muffin komt, zijn ze gaar. Heb je papieren muffinvormpjes gebruikt? Haal de muffins dan gelijk uit de muffintray, anders worden de papiertjes nat en vet, dat ziet er minder mooi uit. Laat ze even afkoelen en genieten maar!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

4 reacties

  • Reply
    Amy
    september 18, 2016 at 1:47 pm

    OMG Evelien, dit ziet er zó lekker uit! Deze wil ik ook absoluut eens gaan proberen te maken!

  • Reply
    Fleur
    september 18, 2016 at 2:00 pm

    Oooooh dit ziet er zooooo lekker uit! En volgens mij is dit voor een linkhandige wat betreft de keuken like me ook nog best wel te doen!

  • Reply
    Anita
    september 18, 2016 at 3:07 pm

    Ziet er heerlijk uit en wat leuk ook die papieren bakjes!

  • Reply
    Saskia
    september 25, 2016 at 7:58 pm

    Oh MAI. Dit ziet er overheerlijk uit<3 Ik hou zo van muffins, binnenkort weer eens bakken.