Eten Recepten Zoet

Recept – Geboorte cupcakes

De geboorte van mijn nichtje moest natuurlijk gevierd worden en wat is een betere manier dan dat – naast beschuit met muisjes – te doen met een speciale cupcake? Ik kon het niet bedenken, dus ging ik aan de slag met een heuse geboorte cupcake.
Wil je weten hoe je deze cupcake zelf kunt maken? Lees dan verder.

Benodigdheden voor 12 cupcakes

Voor de cupcakes:

  • 200 gram bloem
  • 220 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder (7 gram)
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 ml neutrale olie zoals zonnebloemolie
  • merg van 1 vanillestokje

Voor de frosting:

  • 200 gram Monchou roomkaas
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 250 – 350 gram poedersuiker (afhankelijk van hoe zoet je de frosting wil hebben)
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de decoratie:

  • Kleurstof
  • Muisjes
  • Zilveren parels
  • Andere leuke decoratie (in mijn geval witte voetjes)

Extra:

  • Oven
  • Bakplaat
  • Muffintray
  • Papieren cakevormpjes


Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de cupcakevormpjes in een muffintray. Dit zorgt ervoor dat je cupcakes een strakkere vorm krijgen.

Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom, roer de suiker en het zout er doorheen en zet het apart. Mix in een andere kom de melk, het ei en het merg van de vanille door elkaar. Meng de droge ingrediënten kort op een lage stand door het natte mengsel, totdat alles goed gemengd is. Mix het beslag nog zo`n 10 seconde op de hoogste stand.
Vul de cupcakevormpjes met het beslag. Wil je platte cupcakes? Vul dan de vormpjes ongeveer tot de helft. Wil je cupcakes met een bolletje er op? Vul ze dan voor 3/4.
Bak de cupcakes in 25 minuten gaar en haal de cupcakes direct uit de bakvorm, om te voorkomen dat de vormpjes los gaan laten.

Wil je je cupcakes nog platter? Zet de cupcakes dan na het bakken op zijn kop of zet alle cupcakes bij elkaar en zet er een, niet te zwaar, plankje op. Blijf je cupcakes dan wel in de gaten houden.

Terwijl de cupcakes nog in de oven staan of al aan het afkoelen zijn, kun jij aan de slag met de frosting.
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Doe de Monchou en de boter in een kom en mix deze twee ingrediënten door elkaar, terwijl je de snelheid langzaam opvoert. Wanneer dit goed gemixt is, kun je de poedersuiker toevoegen. Doe dit in delen, zodat je de zoetheid van de frosting kunt bepalen. Begin telkens na het toevoegen van de poedersuiker op een lage stand met mixen om stuiven te voorkomen. Blijf poedersuiker toevoegen, totdat de frosting de gewenste zoetheid heeft. Neem een pannenlikker en schraap alle restjes boter, monchou en poedersuiker van de zijkanten uit naar binnen toe. Voeg nu de vanillesuiker toe. Mix alles voor minimaal 1 minuut op de hoogste stand tot een mooi glad geheel. Als je wil kun je hierna nog kleurstof toevoegen om je frosting een kleurtje te geven. Ik heb die van mij roze gekleurd.

Spuit met een spuitzak de frosting op je afgekoelde cupcakes en versier ze naar wens met de muisjes, zilveren parels en witte suikervoetjes.

Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

3 reacties

  • Reply
    Marushi
    november 15, 2015 at 11:09 pm

    Aww…ze zien er super schattig uit! Zullen wel heel erg lekker zijn denk ik!

  • Reply
    Amy
    november 20, 2015 at 6:08 pm

    Wat zien ze er cute uit! <3

  • Reply
    Resaarcle
    november 20, 2015 at 7:53 pm

    Je nichtje boft met zo’n baktante!